Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Μπάγεβιτς: "Οι παίκτες έχουν δίκιο"


Από τη συνέντευξη Τύπου της ΑΕΚ πριν το παιχνίδι με την Εβερτον Μπορεί η ΑΕΚ να δίνει έναν πολύ σημαντικό αγώνα κόντρα στην Έβερτον για το Europa League, όμως το ενδιαφέρον στο «στρατόπεδο» της Ένωσης επικεντρώνεται στις οικονομικές και διοικητικές εξελίξεις. Αυτή άλλωστε ήταν και η πρώτη ερώτηση που έγινε στον Ντούσαν Μπάγεβιτς εν όψει του παιχνιδιού της Τετάρτης: «Πιστεύω ότι οι παίκτες έχουν δίκιο αλλά δε θέλω να προχωρήσω και να δώσω δικαίωμα σε κανέναν φίλαθλο σε αυτά τα δύο ματς που έρχονται. Πιστεύω ότι θα βρούνε λύση και μέχρι να τελειώσουν αυτά τα δύο παιχνίδια θα έχουν τις υποχρεώσεις που πρέπει να έχουν. Να σκεφτούν αυτά τα δύο παιχνίδια και τη Δευτέρα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Αυτή είναι η άποψη μου και το είπα και χθες».

Ο τεχνικός της ΑΕΚ μάλιστα αναφέρθηκε και στα προβλήματα που έχει τόσο η ομάδα του, όσο και η Έβερτον: «Εχουν πρόβλημα αυτοί, έχουμε κι εμείς πρόβλημα. Σχεδόν το ίδιο κι είναι πολύ καιρό μαζί μας. Το ματς θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Η Εβερτον είναι πολύ καλή ομάδα, τελευταία δεν τα πάει καλά και θα προσπαθήσει αύριο να έχει ένα καλό αποτέλεσμα και να αρχίσει πάλι. Εμείς αν πιάσουμε το παιχνίδι μας, που πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε, θα προσπαθήσουμε για τη νίκη, γιατί μόνο έτσι θα έχουμε ελπίδες. Αν το πετύχουμε, θα το δούμε. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες θα κάνουν μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω ότι θα είναι και αποτελεσματικοί», ενώ αναφορικά με το αγωνιστικό στοιχείο των ’γγλων που θα πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του; «Δεν είναι ένα. Εχουν παίκτες ποιότητας, ψηλούς και δυνατούς, είναι ομάδα με ποιότητα και έχουν έναν ρυθμό που θα πρέπει να προσέξουμε πολύ».

Τέλος ρωτήθηκε και για τα ειρωνικά σχόλια του Μόγιες, μετά το τέλος του πρώτου αγώνα (είχε πει ότι δεν ξαναδει άλλη ομάδα να πέφτουν τόσο εύκολα οι παίκτες της κάτω): «Δίκιο έχει. Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι πιο δυνατό από το ελληνικό. Είναι διαφορετικό το στυλ στις δύο χώρες. Δεν πιστεύω πάντως ότι οι δικοί μας πέφτουν επειδή θέλουν να πέφτουν».

Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς εκπροσώπησε τους παίκτες της ΑΕΚ, λέγοντας: «Σίγουρα η κατάσταση δεν είναι εύκολη για εμάς. Θα πρέπει, όμως, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να παίξουμε ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι είναι σημαντικό για τον σύλλογο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα είμαστε έτοιμοι», ενώ στην ερώτηση αν η Ένωση μπορεί να επαναλάβει την επιτυχία κόντρα στην Μπενφίκα απάντησε: «Θα κάνουμε ό,τι μπορουμε για να παίξουμε καλά και να πάρουμε τη νίκη. Αυτός είναι πάντα ο στόχος μας. Σίγουρα θα είναι δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Ολοι, όμως, ξέρουμε την κατάσταση, ότι χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς και θα πρέπει να δείξουμε στην Εβερτον από το πρώτο λεπτό ότι θέλουμε τη νίκη».

Φυσικά η κουβέντα επέστρεψε στα προβλήματα, με ερώτηση για το αν υπάρχει σκέψη για προσφυγές: «Δε νομίζω. Δεν ξέρω τι σκέφτονται οι συμπαίκτες μου αλλά δε νομίζω πως αυτή είναι η λύση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο ποδόσφαιρο και στο τι θα κάνουμε στο γήπεδο. Δεν είναι στα χέρια μας το να κάνουμε κάτι άλλο αλλά να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο ποδόσφαιρο».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει η ερώτηση για το φερόμενο ενδιαφέρον της Χέρτα για την απόκτησή του: «Εχω συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια. Είμαι συγκεντρωμένος στην ΑΕΚ και αυτό με ενδιαφέρει. Δεν μπορείς να ασχολείσαι με το τι γράφουν οι εφημερίδες. Το συμπέρασμα είναι ότι παραμένω εδώ και δε σκέφτομαι κάτι τέτοιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: