Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Χέλιγουελ: «Ομορφη ζωή στη Θεσσαλονίκη»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ομορφιά της «Νύφης του Θερμαϊκού» φαίνεται πως ανταμείβει τους ξένους παίκτες που επιλέγουν τις ομάδες της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συνεχίσουν την καριέρα τους. Αυτό διαπιστώνει κανείς κάθε φορά που ακούει τους «ξένους» να μιλούν για την ζωή τους στην πόλη της Βορείου Ελλάδας.

Ενας από αυτούς είναι ο Ουέιντ Χέλιγουελ ο οποίος εξέφρασε τις σκέψεις του, μέσω του blog του και μίλησε φυσικά με τα καλύτερα για την ζωή του στην Θεσσαλονίκη. Οσο για τον ΠΑΟΚ, παρά τα προβλήματα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα έχει μια καλή χρονιά.

«Η ζωή στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ ευχάριστη. Είχαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα αγώνων στο ξεκίνημα της σεζόν και ας πούμε ότι είχαμε και ορισμένα φυσιολογικά σκαμπανεβάσματα. Κερδίσαμε ένα παιχνίδι στο Κύπελλο, ενώ είναι πραγματικά αξέχαστη η νίκη επί του Άρη. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε σκληρά για να βρεθούμε καλύτερα σαν ομάδα, να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ κι ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μερικές νίκες ακόμη, κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, τώρα που έρχονται και οι γιορτές», είπε αρχικά.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στη ζωή του, στην Θεσσαλονίκη: «Έξω από το παρκέ και τριγυρίζοντας στη Θεσσαλονίκη, έχω διαπιστώσει ότι είναι μία πόλη ιδιαίτερα ευχάριστη. Ερχόμενος εδώ στο τέλος Αυγούστου, πρόλαβα να απολαύσω μερικές ημέρες με αρκετό ήλιο και ζέστη, καθώς στην Αυστραλία ήταν χειμώνας εκείνη την εποχή. Προσπάθησα να ευχαριστηθώ και να απολαύσω κάθε λεπτό από το καλοκαίρι στην Ελλάδα, μετά από επτά χρόνια, όπου ήμουν χειμώνα στην Αυστραλία και χειμώνα όταν ερχόμουν να παίξω στην Ευρώπη».

Προερχόμενος, μάλιστα, από την Αυστραλία, υπογράμμισε: «Είναι κάτι για το οποίο όλος ο κόσμος βρίσκει περίεργο για την Αυστραλία. Καλοκαίρι την περίοδο των Χριστουγέννων και ένα ταξίδι περίπου 24 ωρών για να φτάσεις στο σπίτι. Για αυτό λοιπόν και περιμένω με αγωνία να περάσω τα φετινά Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη, μαζί με την κοπέλα μου την οποία περιμένω τις επόμενες ημέρες.

Ερχόμενος από τη Μελβούρνη, όπου είναι πραγματικά μεγάλη η Ελληνική κοινότητα και πολλά τα Ελληνικά εστιατόρια, θεωρώ ότι ήταν τύχη για μένα, καθώς γνώριζα ήδη την κουζίνα της Ελλάδας και μπορώ να πω ότι προτού έρθω, τα αγαπημένα μου φαγητά ήταν ο μουσακάς και η σπανακόπιτα. Είναι νέα εμπειρία να τρώω σπανακόπιτα για πρωινό. Μάλλον τα είχαμε μπερδέψει στην Αυστραλία. Και παρόλο που μου άρεσαν πάρα πολύ από πριν, έχουν ακόμη καλύτερη γεύση στην Ελλάδα.

«Η Αυστραλία των Ελλήνων»

Είναι πραγματικά απίστευτο πόσο πολλούς ανθρώπους συνάντησα στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν κάποια σχέση με την Αυστραλία. Την επόμενη κιόλας μέρα που έφτασα στην Θεσσαλονίκη και πήγα στον κρεοπώλη, ο οποίος όταν συνειδητοποίησε ότι η μοναδική γλώσσα που μιλούσα ήταν τα αγγλικά, με ρώτησε τι ακριβώς θα ήθελα, μιλώντας με την πιο βαριά αυστραλέζικη προφορά που υπήρχε και είχα ειλικρινά πολύ καιρό να ακούσω.

Μου εξήγησε λοιπόν ότι είχε περάσει εννιά χρόνια στο Σίδνεϊ. Φαίνεται τελικά ότι δεν χρειάζεται να ψάξεις και πολύ για να βρεις κάποιον που έχεις σχέση με την Αυστραλία, ακόμη και τόσο πολλά χιλιόμετρα μακριά».

Καταλήγοντας, έκανε την... σύγκριση με την Μοντεγκρανάρο: «Μετά από την περσινή σεζόν που ήμουν στη Ιταλία, στο Μοντεγκρανάρο, μία μικρή πόλη 12.000 κατοίκων, είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να είμαι πλέον στην Θεσσαλονίκη. Βλέποντας και σε μερικά παιχνίδια πόσοι φίλαθλοι έρχονται να παρακολουθήσουν την ομάδα, η Θεσσαλονίκη μοιάζει να είναι ένα καταπληκτικό μέρος για να παίξεις μπάσκετ.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα και σε σχέση με το που ήμουν πέρσι, είναι οι πολλές επιλογές που υπάρχουν όταν έχουμε ρεπό. Πολλά εστιατόρια και καφέ. Προς το παρόν όμως, το μυαλό μου είναι συγκεντρωμένο και αφοσιωμένο στην ομάδα και στη σκληρή δουλειά που πρέπει να κάνουμε για να ανέβουμε πιο ψηλά στην βαθμολογία.

Αυτά για την ώρα. Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με έκαναν να αισθανθώ άνετα από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ και στον ΠΑΟΚ, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και θέλω να ευχηθώ σε όλους να είναι υγιείς και να έχουν καλά Χριστούγεννα. Ραντεβού στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: