Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Ράικαρντ: "Θέλουμε την πρωτιά"


Από τη συνέντευξη Τύπου του Φρανκ Ράικαρντ πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Το πρωί της Τετάρτης στο προπονητικό κέντρο της Γαλατά, ο Φρανκ Ράικαρντ παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Εν όψει του αγώνα της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό. Ο Ολλανδός αυτό που τόνισε είναι ότι η ομάδα του θέλει πολύ να κατακτήσει την πρωτιά στον όμιλό της: «Τόσο εμείς όσο και ο αντίπαλός μας θέλουμε να πάρουμε την πρώτη θέση του ομίλου. Γι� αυτό και το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Ο στόχος μας είναι η νίκη σε κάθε αναμέτρηση. Η ήττα από την Μπούρσασπορ θα έχει θετική επίδραση πάνω μας, καθώς θα μας δώσει ένα μεγαλύτερο κίνητρο για να πάρουμε τη νίκη. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν χάνεις έναν αγώνα, θέλεις να επανακάμψεις στον επόμενο για να αλλάξεις την κατάσταση και να δώσεις χαρά στον κόσμο σου. Σε σχέση με την αρχή της χρονιάς, δεν παίζουμε τόσο καλά. Εκτιμώ ότι το πρόβλημα αφορά την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε στο ρυθμό που είχαμε. Κάποιες στιγμές στη διάρκεια της σεζόν είναι δεδομένο ότι τα πράγματα ίσως δεν εξελίσσονται όπως θέλει. Τότε πρέπει η ομάδα να αντιδρά. Είναι σημαντικό να το πιστέψουμε, γιατί μπορούμε να είμαστε και πάλι πρωταθλητές. Έχουμε πλεονέκτημα».

Από εκεί και πέρα, ο Ολλανδός αναφέρθηκε και στην απουσία του Μπάρος: «Είναι κρίμα που δεν θα τον έχουμε στη διάθεσή μας. Ωστόσο ο Νοντά μπορεί να τον αντικαταστήσει. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε σε μία απουσία. Μπορούμε να παίξουμε ομαδικά και να φτάσουμε στη νίκη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα όσα είπε ο ποδοσφαιριστής των Τούρκων, Μπαρίς Οζμπέκ: «Ξέρουμε τι θέλουμε από τον όμιλο, θέλουμε την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Ετσι θέλουμε τη νίκη για να εξασφαλίσουμε από τώρα την πρόκριση. Δεν υπάρχει πρόβλημα με την ομάδα. Μπορεί στο τελευταίο παιχνίδι να μην παίξαμε καλά, όμως είμαστε μόλις 2 βαθμούς πίσω από την κορυφή του πρωταθλήματος, ενώ είμαστε πρώτοι στον όμιλο του Europa League».

Δεν υπάρχουν σχόλια: