Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

"Αποκλείεται να πάει η Ιρλανδία στη Ν. Αφρική"


Το χέρι του Τιερί Ανρί στο ματς με την Ιρλανδία Μπορεί η εκτελεστική επιτροπή της FIFA να μην έχει εξετάσει ακόμη το αίτημα της Ιρλανδίας να γίνει δεκτή ως 33η ομάδα στην τελική φάση του Μουντιάλ, όμως ο γενικός γραμματέας της διεθνούς ομοσπονδίας, Ζερόμ Βάλκε, προεξόφλησε σήμερα το... αυτονόητο: ότι το αίτημα θα απορριφθεί.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα: η Ιρλανδία δεν πρόκειται να προσκληθεί (σ.σ. στο Μουντιάλ). Είναι αδύνατον», ξεκαθάρισε ο αξιωματούχος της FIFA, σε δηλώσεις του στο Κέιπ Τάουν. «Δεν υπάρχει καμία ελπίδα να δούμε πάνω από 32 ομάδες στη Νότια Αφρική για το Μουντιάλ 2010», πρόσθεσε ο Βάλκε.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιρλανδία αποκλείστηκε με δραματικό τρόπο από τη Γαλλία στα μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης, καθώς στο κρίσιμο γκολ που πέτυχαν οι «τρικολόρ» στην παράταση του δεύτερου αγώνα, στο «Σταντ ντε Φρανς», έχει προηγηθεί πεντακάθαρη παράβαση (χέρι) του Ανρί. Αρχικά ζήτησαν την επανάληψη του αγώνα, αίτημα που απορρίφθηκε και ακολούθως κατέθεσαν επίσημη αίτηση στη FIFA να γίνουν κατ΄εξαίρεση δεκτοί ως 33η ομάδα στην τελική φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: