Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Ναφτί: «Κάποιοι πολεμούν την ομάδα…»

Ναφτί: «Κάποιοι πολεμούν την ομάδα…»

Ο Μεχντί Ναφτί εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Άρη στην σημερινή media day των «κίτρινων». Σχολιάζοντας το παιχνίδι που έρχεται με τον Λεβαδειακό τόνισε: «Πρόκειται για ένα κομβικό παιχνίδι αφού πρέπει να κερδίσουμε για να επιστρέψουμε στις νίκες και να ανεβούμε στον βαθμολογικό πίνακα. Άλλωστε αν χάσουμε θα επιτρέψουμε τον Λεβαδειακό να μας πλησιάσει».

Για το αν υπάρχει και πρόβλημα στην ψυχολογία πλέον εξαιτίας των αρνητικών αποτελεσμάτων στα τελευταία παιχνίδια, ο Ναφτί επισήμανε: «Είναι και ψυχολογικό το πρόβλημα όμως υπάρχουν και άλλα θέματα που πρέπει να μείνουν στα αποδυτήρια. Δεν είναι μόνο αγωνιστικά τα προβλήματα. Πιστεύουμε ότι θα λυθούν εντός των ημερών. Η προσπάθεια είναι πολύ μεγάλη. Έχω παρατηρήσει και μία κακοδαιμονία. Όμως βρισκόμαστε σε σημείο που μπορούμε να τα διορθώσουμε».

Για το θέμα της διαιτησίας, ο Ναφτί επισήμανε: «Οι διαιτητές εδώ στην Ελλάδα είναι κακοί. Θυμάμαι ότι σε λίγα παιχνίδια είχαμε καλή διαιτησία. Εμείς οι ποδοσφαιριστές βέβαια πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει και να βάλουμε την ομάδα σε καλό δρόμο. Ελπίζω να έρθει και η ισορροπία στο θέμα της διαιτησίας γιατί πίστευα ότι στην διάρκεια μίας σεζόν μπορεί να αδικηθείς αλλά και να ευνοηθείς. Για τον Άρη προς το παρών δεν ισχύει αυτό».

Για την δουλειά που γίνεται με το νέο προπονητή, ο Τυνήσιος ποδοσφαιριστής επισήμανε: «Δεν υπάρχει χρόνος δυστυχώς. Από τότε που ήρθε ο νέος προπονητής πήραμε ένα βαθμό σε δύο παιχνίδια. Σε πολλούς τομείς η ομάδα έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Μπορεί να μην έχει φανεί στο γήπεδο όμως εμείς βλέπουμε βελτίωση σε πολλούς τομείς. Πιστεύω σύντομα θα φανούν στο γήπεδο. Το θέμα είναι να κερδίσουμε το Σάββατο και να επιστρέψουμε στις επιτυχίες γιατί χρειαζόμαστε βαθμούς».

Σε ότι αφορά το νέο σύστημα (4-4-2) που θέλει να επιβάλλει ο Έκτορ Κούπερ, ο Μεχντί Ναφτί τόνισε: «Τα συστήματα δεν έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι πως αντιδρούμε εμείς οι ποδοσφαιριστές. Υπάρχει ίσως λίγο έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό μας. Κάτι το οποίο θα ανακτήσουμε σύντομα. Η μπάλα είναι η ίδια όπως και το ποδόσφαιρο. Δεν είναι το σύστημα το θέμα. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι η τύχη μας έχει γυρίσει την πλάτη. Βλέπω στους τέσσερις μήνες που είμαι εδώ, υπάρχει ένα κακό κλίμα γύρω από την ομάδα. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι κόντρα στον Άρη. Δεν ξέρω από πού προέρχεται αυτό, όμως κάποιοι πολεμούν τον σύλλογο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: