Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

«Οχι» Σαλπιγγίδη σε Ριβάλντο!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στα 37 του χρόνια ο Ριβάλντο είναι ποδοσφαιριστής, μάνατζερ και πρόεδρος. Τα πάντα όλα δηλαδή! Με την ιδιότητα, λοιπόν, του διαμεσολαβητή μεταγραφών επικοινώνησε με άνθρωπο του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και υποσχέθηκε «βασιλικό» συμβόλαιο στον επιθετικό του Παναθηναϊκού, αν μετακομίσει στο Ουζμπεκιστάν και γίνει συμπαίκτης του στην Μπουντνιόντκορ!

Ο Ελληνας επιθετικός απάντησε πάντως αρνητικά, έστω κι αν τα πετροδόλαρα που του έταξε ο «Ρίμπο» (εκπροσωπώντας την ομάδα του) ήταν πολλαπλάσια σε σύγκριση με τις τωρινές αποδοχές του (700.000 ευρώ), αλλά και την τελευταία προσφορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Ριβάλντο, βλέπετε, ενημερώθηκε από φίλο του στην Ελλάδα για το τι «παίζει» με τον Σαλπιγγίδη και, επειδή είχε προσωπική άποψη για την αξία του, αποπειράθηκε να τον μετεγγράψει στο Ουζμπεκιστάν. Δεν θα ήταν άλλωστε ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος, αφού ως γνωστόν έχει ήδη πάρει μαζί του τον Εντσον Ράμος (τον άλλοτε συμπαίκτη του στην ΑΕΚ) και τον Βραζιλιάνο τεχνικό Φελίπε Σκολάρι.

Η Μπουντνιόντκορ, πάντως, δεν ήταν η μοναδική ομάδα που χτύπησε εξ ανατολάς την πόρτα του Σαλπιγγίδη. Προσέγγιση μέσω μάνατζερ έγινε και από την Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας, η οποία επίσης ήταν διατεθειμένη να συζητήσει στη βάση ενός ηγεμονικού συμβολαίου, αλλά ο 28χρονος επιθετικός δεν ενδιαφέρεται στην παρούσα φάση μόνο για πετρελαιοπηγές. Γι’ αυτό και απορρίπτει τη διέξοδο της Ασίας.

Υπάρχουν, άλλωστε, ευρωπαϊκές ομάδες οι οποίες είναι ζεστές για την απόκτησή του, ιδιαίτερα μετά το γκολ-πρόκρισης, το οποίο πέτυχε στην Ουκρανία με την εθνική ομάδα (τέσσερις από τη Γερμανία, δύο από την Αγγλία και μία από την Ισπανία). Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Σαλπιγγίδης θα μιλήσει πρώτα με τον Παναθηναϊκό, προτού αποφασίσει για το μέλλον του. Αυτό προβλέπεται να συμβεί στην αρχή του νέου έτους, εκτός κι αν ο Νικόλας Πατέρας πάρει πάνω του το θέμα και τον καλέσει νωρίτερα σε συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: