Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο backstage για τις ανεξήγητες επιλογές του Zεσουάλδο Φερέιρα ο οποίος καιρό τώρα έχει καταργήσει την ποδοσφαιρική λογική...
Ας αφήσουμε στην άκρη την διαιτησία που τόσο πολύ αρέσει στους Ελληνες.... Ας αφήσουμε στην άκρη και το τελικό αποτέλεσμα και ας μείνουμε στην ουσία του πράγματος που είναι το ποδόσφαιρο. Ας δούμε την εικόνα του ΠΑΟ, χωρίς να μετράμε πόσο ήρθε το ματς.
 
Πρώτο ημίχρονο, στο οποίο σύμφωνα με τις δηλώσεις του Φερέιρα “η ομάδα μπήκε πολύ δυνατά”. Σε αυτό λοιπόν το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ο Αρης είχε πέντε τελικές και ο ΠΑΟ τρεις.
 
Και ναι, οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια στο ποδόσφαιρο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση την λένε. Ο ΠΑΟ για 45 λεπτά δεν είχε ούτε μία ευκαιρία κόντρα στον χειρότερο Αρη των τελευταίων ετών και ο προπονητής του τον βρήκε καλό.
 
Ας αφήσουμε όμως και την εικόνα και ας πάμε σε κάτι άλλο. Στην αρχική ενδεκάδα του Φερέιρα. Δεν θυμάμαι πραγματικά πόσες φορές έχω γράψει φέτος ότι δίδυμο στα χαφ με Βιτόλο, Μαρίνο, ο Παναθηναϊκός δικαιολογείται να χρησιμοποιήσει μόνο στο Λονδίνο με την Τότεναμ. Σε κανένα άλλο ματς.
 
Ρε χριστιανέ του Θεού Ζεσουάλδο, βάζεις αυτά τα δύο παιδιά δίπλα δίπλα να φτιάξουν παιχνίδι; Μα ποτέ στην καριέρα τους κανένας από τους δύο δεν πέρασε κάθετη μπαλιά, ποτέ δεν πήγε καν την μπάλα μπροστά. Και οι δύο ξέρουν να μαρκάρουν μόνο και να παίζουν παράλληλο ποδόσφαιρο. Για πολλοστή φορά φέτος πέταξες ένα ολόκληρο ημίχρονο μέχρι να βγάλεις τον Μαρίνο και να περάσεις στη θέση του τον Σισόκο, και φυσικά μας άφησες όλους για μία ακόμη φορά με την μεγάλη απορία.
Τι όνειρο βλέπεις και σε αυτόν τον Παναθηναϊκό, αυτόν που αφήνεις έκτος ενδεκάδας είναι ο Σισοκό;
 
Αλλά τι ακριβώς να εξηγήσεις, από τα ανεξήγητα που έχεις κάνει φέτος. Τέσσερα εντός έδρας ματς κόντρα σε ΠΑΣ, Ατρόμητο, Αστέρα και Αρη και δεν έχεις κάνει νίκη. Επτά αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και μόνο σε ένα από τα ματς έχεις καταφέρει να σκοράρεις δύο φορές. Μας λες ότι χρειάζεσαι χρόνο γιατί πρόκειται για μία νέα ομάδα και εγώ βλέπω από την μέση και εμπρός στο ματς με τον Αρη να παίζουν έξι παίκτες που ήταν και πέρυσι στο σύλλογο.
Πόσο χρόνο δηλαδή θέλουν οι Μαρίνος, Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλος, Ζέκα, Κουίνσι, Τοτσέ, τους οποίους προπονείς ενάμιση χρόνο για να παίξουν ποδόσφαιρο προκοπής και να αλλάξουν δύο πάσες και να βάλουν σε ένα εντός έδρας ματς δύο γκολ;
 
Πέρα όμως από τα άνευ προηγουμένου προπονητικά εγκλήματα ενός προπονητή ο οποίος έχει παρατήσει την δουλειά και ασχολείται με... φαντάσματα του τύπου “μου χαλάει τα αποδυτήρια ο τάδε παίκτης” ή “δεν με στηρίζει και δεν παίζει καλά ο δείνα παίκτης”, εδώ είναι φανερό ότι υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα ψυχολογίας. Δεν τον πιστεύουν αυτόν τον προπονητή οι παίκτες του. Δεν πιστεύουν ούτε τις επιλογές του, ούτε τις ικανότητές του, ούτε πολύ περισσότερο ότι μπορεί να τους βάλει σε μία νορμάλ πορεία.
 
Η εικόνα των παικτών του ΠΑΟ να οπισθοχωρούν άτακτα κόντρα στους 10 παίκτες του Αρη μόλις έκαναν το 1-0 τα λέει όλα και για την ψυχολογία τους και για την αυτοπεποίθησή τους.
Κάθε φορά που η κατάσταση φτάνει στο αμήν, όπως στο ματς με την Ξάνθη θα παίζουν με το μαχαίρι στα δόντια θα κάνουν μία νίκη, αλλά τίποτα δεν θα αλλάζει. Μετά από μία ή το πολύ δύο Κυριακές θα ακολουθεί νέα γκέλα.
Και πολύ φοβάμαι ότι σε αυτό το φετινό σχεδόν ανύπαρκτο πρωτάθλημα, όσο ο Φερέιρα μένει στον πάγκο του Παναθηναϊκού, τόσο θα μεγαλώνουν οι πιθανότητες να πετύχει το ακατόρθωτο. Να αφήσει αυτή την ομάδα εκτός πεντάδας και Ευρώπης. 

πηγή: gazzetta.gr