Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΟΚ: Δερμιτζάκης: «Είναι και νίκη ψυχολογίας»

ΠΑΟΚ: Δερμιτζάκης: «Είναι και νίκη ψυχολογίας»
Ανακουφισμένος έμοιαζε από τη μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη του ΠΑΟΚ, ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: «Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα. Όμως θέλαμε τη νίκη αρχικά για αγωνιστικούς λόγους γιατί όποια νίκη παίρνεις στην έδρα σου δίνει σημαντικό πλεονέκτημα για να περάσεις στην επόμενη φάση. Όμως είναι και νίκη ψυχολογίας γιατί δεν ήμασταν καλά τον τελευταίο καιρό κι αυτή η νίκη μπορεί να μας δώσει ώθηση για την συνέχεια. Γνωρίζαμε πολύ καλά την τακτική του αντιπάλου. Δουλέψαμε και στηθήκαμε και αμυντικά και επιθετικά με έναν συγκεκριμένο τρόπο για να μπορέσουμε και να κρατήσουμε το μηδέν αλλά και να κάνουμε κάποιο γκολ που θα μας έδινε τη νίκη. Δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε καλύτερα το ματς γιατί εκτός από την απουσία του Λίνο που προέκυψε σήμερα, είχαμε και τρεις αναγκαστικές αλλαγές. Τα παιδιά που μπήκαν όμως έπαιξαν στο μάξιμουμ και βοήθησαν για την επίτευξη του στόχου. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και στον κόσμο που για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν δίπλα μας και ήταν ο δωδέκατος παίκτης».
Για τη νίκη της Βιγιαρεάλ επί της Μπριζ στο άλλο ματς του ομίλου σχολίασε: «Σε αυτή την φάση που βρισκόμαστε δεν κοιτάω τις άλλες ομάδες αλλά τι κάνουμε εμείς. Αυτό που θέλουμε είναι η εκμετάλλευση της έδρας. Οτιδήποτε πάρουμε εκτός έδρας είναι θετικό. Γι΄ αυτό λέω ότι οτιδήποτε πάρουμε εκτός έδρας πρέπει να το χαιρόμαστε. Κάτι που δεν κάναμε με την Μπριζ.
Για την κατάσταση των τραυματιών είπε: «Αύριο θα ενημερωθούμε για την κατάσταση των παικτών από το ιατρικό τιμ. Όποιος όμως και αν παίξει θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και όπως τα έχουμε προγραμματίσει»
Για ότι άλλαξε στην εικόνα του ΠΑΟΚ, ο Παύλος Δερμιτζάκης τόνισε: «Διαφοροποιήσαμε κάποια πράγματα που είδαμε και τα οφέλη. Δεν θέλω να αναφερθώ όμως σε συγκεκριμένα πράγματα για ευνόητους λόγους»
Για την τακτική που ακολούθησε ο δικέφαλος ξεκαθάρισε: «Οποιαδήποτε τακτική ακολουθούμε, έχει να κάνει με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ανάλογα με τον αντίπαλο και την δυναμικότητα του, αν παίζεις εντός, εκτός… Προσπαθείς όπως και να ΄χει να έχεις οφέλη από ένα παιχνίδι και για τον λόγο αυτό έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Διότι όλα όσα δουλέψαμε και είπαμε, τα κάναμε πράξη».
Για την καλύτερη ψυχολογία που είχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και αν σε αυτό έπαιξαν ρόλοι οι συναντήσεις των προηγούμενων ημερών απάντησε: «Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Τα παιδιά ήθελαν πολύ τη νίκη γιατί είναι μία μεγάλη αναγνώριση για όλους αυτά τα παιχνίδια κι επειδή θεωρώ ότι αδικούσαμε τους εαυτούς μας. Σε αυτό το παιχνίδι όμως δεν θα σταθούμε πάρα πολύ. Σίγουρα πρέπει να το χαρείς μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια γιατί αυτά τα παιχνίδια και αυτές τις νίκες δεν τις έχεις κάθε μέρα. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι της Κυριακής γιατί όλοι θέλουμε να κερδίσουμε και να πάρουμε αυτό το ματς».
Σχολιάζοντας την αντίπαλο του ΠΑΟΚ, ο κ. Δερμιτζάκης είπε: «Η Ντιναμό Ζάγκρεπ είναι μία πολύ καλή ομάδα και δικαιολόγησε την θέση που έχει στο πρωτάθλημα της και την ιστορία της σαν ομάδα. Εγώ που είχα εικόνα σε κάποια παιχνίδια, ήξερα από τον αγώνα με την Βιγιαρεάλ πόσο καλή ομάδα είναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: