Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Σίτι: Το ταμείον είναι μείον

Ζημία ύψους 121 εκατ. λιρών καταγράφηκε την περασμένη σεζόν στη Μάντσεστερ Σίτι, ποσό- ρεκόρ, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομική απώλεια που έχει σημειωθεί στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, έπειτα από αυτή της Τσέλσι (2004-05).

Βέβαια, η οικονομική επιφάνεια των ιδιοκτητών των «πολιτών» είναι τεράστια και κανείς δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα.

Ήταν αναμενόμενο πως το οικονομικό άνοιγμα που έχει γίνει στους «πολίτες», από τη στιγμή που στον προεδρικό θώκο βρέθηκε ο Σεΐχης Μανσούρ, κάποια στιγμή θα έφερνε ζημία. Μόνο τα χρήματα που δόθηκαν ώστε να καλυφθούν οι μισθοί των παικτών την περυσινή χρονιά, ξεπέρασαν κατά 8 εκατ. λίρες τον τζίρο του συλλόγου (125 εκ. λίρες).

Η πολιτική και ο τρόπος που κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι η Σίτι μοιάζει πολύ με την τακτική που ακολούθησε η Τσέλσι τη σεζόν 2004-05, όταν και σημείωσε τη μεγαλύτερη ζημία στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου (141 εκατ. λίρες).

Στο άκουσμα όλων αυτών, η ΟΥΕΦΑ φαίνεται πως δεν σκοπεύει να μείνει αμέτοχη. Τόσο οι «μπλε» όσο και οι «πολίτες» θα πρέπει να συμμαζευτούν, καθώς η νέα τάξη πραγμάτων που θα επικρατήσει στην επόμενη τετραετία, δεν θα επιτρέπει στους συλλόγους να καταγράψουν μεγαλύτερες ζημίες των 39 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: