Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Η διαχείριση της ήττας στο Τρόντχαϊμ και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Η ήττα ήρθε λοιπόν για τον Άρη και έφερε μαζί ένα τσίμπημα στην καρδιά για τους φίλους του. Κι αυτό επιτυχία είναι, να θεωρείς πως σε κάθε περίπτωση, σε οποιαδήποτε έδρα και απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα, μπορείς να τα καταφέρεις. Μέρος της αναπτυξιακής διαδικασίας συνιστά η αίσθηση να μη σου φτάνει να ηττάσαι αξιοπρεπώς, εξού και το «τζάμπα ήττα» που έχουν στο μυαλό τους οι «κίτρινοι».Επί του πρακτέου, βέβαια, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ καλείται να βρει λύσεις σε δύο κομμάτια. Αφενός, οι εκτός έδρας αγώνες είναι που ανησυχούν, καθώς και στο Τροντχάιμ ο Άρης έδειξε να έχει πρόβλημα στο οργανωτικό κομμάτι. Πρίττας και Φατί πάλεψαν για να χαλάσουν το παιχνίδι των Νορβηγών, όταν ήθελαν οι «κίτρινοι» να βγουν μπροστά όμως, φαινόντουσαν σαν μια ομάδα κομμένη στα δύο. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως «δεκάρια» με την κλασική έννοια του όρου, υπάρχουν ελάχιστα πια. Το παιχνίδι του Σέρχιο Κόκε, όμως, έχει γίνει προβλέψιμο κι έτσι χάνει σημαντικό μέρος της αποτελεσματικότητας σε αυτή τη θέση που δείχνει να έχει εφεύρει, λίγο οργανωτής, λίγο εκτελεστής, λίγο δεύτερος φορ, λίγο απ’ όλα και τίποτα τέλεια.

Τα αμυντικά λάθη είναι ένα άλλο σημείο που χρήζει βελτίωσης, αν και στο «Λέρκενταλ» οι γηπεδούχοι στάθηκαν ιδιαίτερα τυχεροί στο πρώτο γκολ και πραγματικά ικανοί στο δεύτερο, εκεί όπου Λαζαρίδης και Γκιάρο έμειναν να παρακολουθούν τον σκόρερ Πρίτσα, λες και πάγωσε το μυαλό τους από τη χαμηλή θερμοκρασία.

Πλέον, πάντως, το κυνήγι της πρόκρισης παίρνει ένα γοητευτικό χαρακτήρα. Η ισοπαλία της Ατλέτικο κόντρα στη Λεβερκούζεν, αφήνει τους Μαδριλένους τελευταίους στη βαθμολογία, αν λέει κάτι η εξέλιξη αυτή για το βαθμό δυσκολίας του ομίλου. Μετά τα χτεσινά αποτελέσματα, τα πάντα μοιάζουν ανοιχτά, άρα η μάχη συνεχίζεται. Ο αγώνας με τη Λεβερκούζεν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 21 Οκτωβρίου αποτελεί το νέο στόχο για υπέρβαση, και ίσως να είναι ο αγώνας που θα κρίνει πολλά για την έκβαση της ελληνικής προσπάθειας. Μέσα σε όλο αυτό το ρυθμό που εξελίσσονται τα πράγματα, όμως, όλη η προσοχή αναγκαστικά στρέφεται στην Τούμπα.

Κι αν κάποιος προσέξει, η αναμέτρηση με τη Ρόζενμποργκ λειτούργησε με τέτοιο τρόπο, ώστε να θέσει τα ερωτηματικά στον Κούπερ και τους παίκτες του για όσα αναμένεται να αντιμετωπίσουν στο ντέρμπι. Το παιχνίδι κυριαρχίας των γηπεδούχων, δηλαδή, την προσπάθεια για επιβολή του γρήγορου ρυθμού, την πίεση ανά κύματα στην εστία του Σηφάκη και την προσπάθεια να βγει μπροστά με αξιώσεις ο Άρης που συναντά δυσκολίες.

Εδώ, ωστόσο, υπεισέρχεται μία λεπτή κόκκινη γραμμή και αφήνει δικαιολογίες τύπου «κούραση» έξω από το κόλπο, γιατί κι αυτά ακούστηκαν έπειτα από την πρώτη φετινή ευρωπαϊκή ήττα. Επαγγελματίες είναι οι παίκτες, η διοίκηση έβαλε τσάρτερ για να μην ταλαιπωρηθούν, οφείλουν επομένως να βρεθούν στο 100% το βράδυ της Κυριακής.

Έχει ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη και ο αγώνας αυτός διεξάγεται πάντα με τους δικούς του όρους.    Πηγη contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: