Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Θα είναι έτοιμος ο Φιγκερόα…!

Πολύ κουβέντα έχει ξεσπάσει για τον Φιγκερόα κι αν έρχεται τραυματίας ή όχι (ρήξη συνδέσμου στον αστράγαλο στις 28 Οκτώβρη). Το sport-fm.gr όσους γιατρούς κι αν ρώτησε, πήρε την ίδια απάντηση…

Θα είναι έτοιμος ο Φιγκερόα…
Από την στιγμή που ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 έκανε γνωστό πως ο Λουτσιάνο Φιγκερόα έρχεται στην Ελλάδα την Παρασκευή για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, το διαδίκτυο πήρε… φωτιά για το who is who του Αργεντινού και τι τον… συντροφεύει.

Με μια πρόχειρη ματιά, όλοι είδαν πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλο ταλέντο για αυτό τον λόγο άλλωστε ξοδεύτηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από γνωστές ομάδες στην Ευρώπη για τα δικαιώματά του. Αυτό που απασχόλησε κάποιους, ήταν οι σοβαροί του τραυματισμοί.

Ο πρώτος του ήταν και ο σοβαρότερος. Στις 5 Μαρτίου 2006 έπαθε ρήξη πρόσθιου χιαστού αλλά η επέμβαση και η αποκατάσταση δεν πήγαν σωστά με αποτέλεσμα στα τέλη του ίδιου έτους να υποβληθεί σε νέα επέμβαση και να γυρίσει στα γήπεδα τον Οκτώβρη του 2007! Αυτό ήταν στο δεξί του πόδι. Για 4 χρόνια, ήταν μια χαρά. Αλλά στις 29 Μαίου του 2011 έπαθε ρήξη χιαστών στο αριστερό του πόδι. Το καλό! Το ξεπέρασε χωρίς καμία παρενέργεια και μόνο μία εξάρθρωση ώμου στις 20 Μαίου 2012 που έπαθε τον ανησύχησε χωρίς να είναι και τόσο σοβαρό.

Ο περισσότερος λόγος όμως έχει γίνει για τον τελευταίο του τραυματισμό. Και πρόκειται για ρήξη συνδέσμων στον αστράγαλο. Αυτό, το έπαθε στις 28 Οκτώβρη του 2012. Οι ρήξεις συνδέσμων στο συγκεκριμένο σημείο, δεν είναι ούτε ένα απλό διάστρεμμα που γράφεται, ούτε… κόβεται στη μέση το πόδι.

Για την ακρίβεια, υπάρχουν τέσσερις κλίμακες για συνδεσμικές κακώσεις της ποδοκνημικής. Με την χειρότερη περίπτωση να είναι αυτή του 4ου βαθμού και η πλήρης αποκατάσταση να υπολογίζεται (όπως διατείνονται όλοι οι χειρουργοί ορθοπεδικοί) μάξιμουμ σε δύο μήνες. Ο Φιγκερόα χτύπησε στις 28 Οκτώβρη οπότε, από αρχές Γενάρη το πόδι του δεν έχει πρόβλημα. Μάλιστα, έκανε και επέμβαση για πιο σίγουρα αποτελέσματα.

Το θέμα λοιπόν, είναι η φυσική του κατάσταση. Και αυτό, πάνω από δύο-τρεις εβδομάδες δεν θα του πάρει. Αν όλα πάνε καλά δηλαδή, στις 23 Φεβρουαρίου με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, μπορεί να πάρει λίγα λεπτά συμμετοχής ούτως ώστε να αρχίσει να… φορτσάρει με τα πράσινα. Με λίγα λόγια, όσο συζήτηση και να γίνεται, πρόβλημα τραυματισμού δεν υπάρχει αλλά επειδή δεν έχει προπονηθεί εδώ καιρό, θέλει εντατικό πρόγραμμα.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: