Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Προσωρινός ο αποκλεισμός του Γιορέντε!

Αν και δεν κλήθηκε για το φιλικό της Ισπανίας με την Ουρουγουάη, ο Φερνάντο Γιορέντε υπολογίζεται κανονικά από τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, σύμφωνα με δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού.

Προσωρινός ο αποκλεισμός του Γιορέντε
Ο πρόσφατος τραυματισμός του Φερνάντο Γιορέντε είναι η αιτία της μη κλήσης του από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Ισπανίας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, για το αποψινό φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Ουρουγουάη. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως ο έμπειρος προπονητής έπαψε να τον υπολογίζει για τις προσεχείς υποχρεώσεις της εθνικής Ισπανίας, αφού τον θεωρεί αναπόσπαστο μέλος της. Αυτό φάνηκε από όσα είπε ο πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, σχολιάζοντας τον αποκλεισμό του υψηλόσωμου επιθετικού.

«Ο Γιορέντε πέρασε μια δύσκολη περίοδο με την υπόθεση της επέκτασης του συμβολαίου του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ακόμα και όταν δεν αγωνιζόταν, ήταν πάντα στο μυαλό μου. Θα τον είχα καλέσει για το παιχνίδι με την Ουρουγουάη, αλλά τραυματίστηκε και δεν ήθελα να τον επιβαρύνω περαιτέρω», είπε αρχικά ο Ντελ Μπόσκε.

Στη συνέχεια ο Ισπανός τεχνικός εξήγησε πως ο αποκλεισμός του Γιορέντε από την αποστολή της εθνικής έγινε σε συνεννόηση με τον σύλλογο του παίκτη. «Δεν ήθελα να έρθω σε αντιπαράθεση με την Αθλέτικ. Για αυτό δεν πίεσα ώστε να έχω μαζί μου τον Φερνάντο. Οι υπεύθυνοι του συλλόγου ήθελαν να παρακολουθήσουν από κοντά την αποθεραπεία του, οπότε δεν υπήρχε λόγος να τους πάω κόντρα».

Στο μέλλον, όμως, ο Γιορέντε θα συνεχίσει να είναι μέλος της εθνικής. «Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και τον υπολογίζω για τα προκριματικά, αλλά και τα τελικά του Μουντιάλ. Του έχω εμπιστοσύνη και τρέφω απεριόριστη εκτίμηση στις ικανότητές του. Συνεπώς σύντομα θα τον έχουμε ξανά μαζί μας», είπε χαρακτηριστικά ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: