Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Χαλκιάς: «Θα πάμε Μουντιάλ»

Η Εθνική Ελλάδας θα καταφέρει να συμμετάσχει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως δήλωσε ο Κώστας Χαλκιάς στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Χαλκιάς: «Θα πάμε Μουντιάλ»
Αισιόδοξος ότι η Εθνική Ελλάδας θα καταφέρει να αγωνιστεί στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας εμφανίστηκε ο Κώστας Χαλκιάς, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Η Εθνική βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο και είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος για την πορεία της», τόνισε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας.

Στη συνέχεια, σχολίασε την απόφαση του Φερνάντο Σάντος να αποχωρήσει μετά το καλοκαίρι του 2014: «Νομίζω ότι η ομάδα όποιοι παίκτες ή προπονητές περάσουν μετά την αποχώρηση του κ. Σάντος θα συνεχίσει να έχει καλό κλίμα και θα προσπαθεί να διακριθεί».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Χαλκιάς στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» με τους Γιώργο Μαζιά και Σωτήρη Ταμπάκο

Για το αν το σημερινό φιλικό αποτελεί πρόβα-τζενεράλε για το ματς με την Βοσνία

«Θεωρώ ότι είναι ένα παιχνίδι που βοηθάει τους διεθνείς να βρεθούν μαζί μετά από αρκετό καιρό, αφού έχει προηγηθεί ένα μεγάλο διάστημα από το τελευταίο ματς της ομάδας. Ακόμα και μία-δύο προπονήσεις που γίνονται κάνουν πάρα πολύ καλό. Στο φιλικό ο προπονητής θέλει να βγάλει συμπεράσματα για κάθε παίκτη ξεχωριστά αλλά και το σύνολο. Για εμένα προσωπικά η ουσία είναι τον Μάρτιο, στο παιχνίδι με την Βοσνία.

Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι η Εθνική βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο και είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος για την πορεία της. Έχει κάνει πάρα πολύ καλό ξεκίνημα, όμως χρειάζεται προσοχή στη συνέχεια. Η Εθνική έχει κάνει πάρα πολύ μεγάλα και σταθερά βήματα.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δίνει το “παρών” σε μεγάλες διοργανώσεις και κάτι ανάλογο θα κάνει και τώρα, σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη. Η Εθνική κρατάει ψηλά την σημαία του ελληνικού ποδόσφαιρου και παραμένει στις ψηλές θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA.

Υπάρχει πολύ καλή διάθεση από τους παίκτες και έχουν όλοι διάθεση και αγάπη να αγωνιστούν στην ομάδα. Είτε παίζουν στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό προσπαθούν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Είναι καλό ο κόσμος να πηγαίνει να στηρίζει τους παίκτες, ακόμη και αν πρόκειται για ένα φιλικό παιχνίδι.

Νομίζω ότι είναι ευχής έργον και θέλω όλα τα παιδιά να είναι καλά στην υγεία του, ώστε όλοι να είναι στη διάθεση του προπονητή και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πλήρεις τις πιθανότητες να περάσουμε στα τελικά του Μουντιάλ
».

Για την φιλοσοφία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος

«Υπάρχει μία νοοτροπία στην ομάδα πως είτε πρόκειται για φιλικό ή επίσημο θα δώσει το 100%. Για αυτό τον λόγο έχει φτάσει τόσο ψηλά. Τα παιδιά δείχνουν τον απαραίτητο ζήλο και για εμένα αυτό είναι το πιο σημαντικό όλο αυτό το διάσημα».

Για τις λύσεις που υπάρχουν στην Εθνική σε όλες τις θέσεις

«Παρά το γεγονός αγωνίζονται πάρα πολύ ελάχιστοι Έλληνες παίκτες στο πρωτάθλημα σε σχέση με εκείνους που έπρεπε να αγωνιστούν. Η λογική των προέδρων είναι να πάρουν έναν ξένο π[ποδοσφαιριστή αντί να πάρουν έναν Έλληνα. Αν και η Εθνική πήρε το Euro, μειώνονται κάθε χρόνο κατά 20% οι Έλληνες στις ομάδες. Τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα, οι παράγοντες διαλέγουν Έλληνες και ιδιαίτερα νεαρούς ποδοσφαιριστές».

Για το σύστημα που ακολουθεί ο κ. Σάντος

«Για εμένα σε όλες τις ομάδες παίζει ρόλο το αποτέλεσμα. Όλοι λένε ότι έπαιξε καλά και δεν πήρανε το αποτέλεσμα. Όταν αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο παίζεις για την ουσία. Εκτός από την ουσία, η Εθνική παρουσιάζει ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, έχει σταθερή απόδοση και έχει πλάνο μέσα στο παιχνίδι της.

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι δεν στηρίζεται μόνο σε μεμονωμένες επιλογές και όχι σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Υπάρχουν πολλά παιδιά που βρίσκονται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση σε σχέση με κάποιους άλλους. Αυτό που μετράει είναι το σύνολο και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και σε αυτό βασίζεται όλα αυτά τα χρόνια η Εθνική. Υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν περίμεναν να αγωνιστούν στην Εθνική και αν κάποιος έχει καλή απόδοση, τότε έχει πιθανότητες να κληθεί στην ομάδα. Ο κ. Σάντος έχει αποδείξει ότι δεν βασίζεται σε ορισμένους παίκτες
».

Για την απόφαση του να εργαστεί σε σύλλογο

«Ο κ. Ρεχάγκελ πρόσφερε στην Εθνική, αλλά και ο κ. Σάντος έχει κάνει τη δική του δουλειά. Για να βγει ο κ. Σάντος και να δηλώσει αυτό το πράγμα σημαίνει ότι του λείπει η καθημερινότητα στη δουλειά του. Είναι κάτι που αφορά τον ίδιο και δεν μπορώ να σχολιάσω εγώ τη δική του απόφαση.

Το κλίμα που υπάρχει στην Εθνική έχει χτιστεί πολύ πριν από την έλευση του κ. Σάντος. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι παίκτες που πέρασαν τα τελευταία δέκα χρόνια. Δεν αφήνω μομφή για κανέναν, αλλά μιλάω για το διάστημα που ήμουν εγώ. Όσο περνάει ο καιρός το κλίμα γίνεται ακόμη καλύτερο και αυτό ανταποκρίνεται στο γήπεδο.

Νομίζω ότι η ομάδα όποιοι παίκτες ή προπονητές περάσουν μετά την αποχώρηση του κ. Σάντος θα συνεχίσει να έχει καλό κλίμα και θα προσπαθεί να διακριθεί. Η Εθνική όσα χρόνια και αν περάσουν θα συνεχίσει να είναι ο καθρέπτης του ελληνικού ποδόσφαιρου
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: