Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Σε κίνδυνο η υπαγωγή του Αρη στο 99, παραιτείται ο Τσομίδης!

Εντονότατη ανησυχία έχει προκαλέσει στις τάξεις της ΠΑΕ Αρης και των νομικών που χειρίζονται για λογαριασμό της την υπόθεση της υπαγωγής στο άρθρο 99, ότι ο νέος -μόνιμος- γενικός γραμματέας εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Θεοχάρης, σκοπεύει να προχωρήσει στην έκδοση εγκυκλίου, αν ήδη δεν το έχει κάνει, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο θα παρίσταται υποχρεωτικά και θα παρεμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις εταιρειών που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, στην περίπτωση κατά την οποία εκδοθεί η συγκεκριμένη εγκύκλιος, η προσπάθεια του Αρη για την υπαγωγή στο άρθρο 99 θα κινδυνεύσει να τιναχτεί στον αέρα, καθώς χωρίς την συναίνεση και την συνεργασία του Δημοσίου οι «κίτρινοι» έχουν ελάχιστες πιθανότητες -είναι αδύνατο θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος- να πετύχουν τον στόχο τους.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η πληροφόρηση που έχουν στον Αρη για τις προθέσεις του γενικού γραμματέα εσόδων, κ. Θεοχάρη, αλλά και ότι εσχάτως υπάρχουν και πάλι προβλήματα στη δρομολόγηση κρίσιμων θεμάτων για την υπόθεση του άρθρου 99.

Μάλιστα, έχει δημιουργηθεί η αίσθηση πως κάποιοι στην ΠΑΕ ενδιαφερόταν μόνο για να εξασφαλιστεί η παράταση της προσωρινής διαταγής αναστολής, γι' αυτό και το τελευταίο διάστημα δεν φροντίζουν με την ίδια θέρμη για την προώθηση όσων έχουν σχέση με το άρθρο 99.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η στάση έχει ενοχλήσει πάρα πολύ τους νομικούς που χειρίζονται την υπόθεση και ότι ο κ. Τσομίδης, ο οποίος δεν είναι μόνο μέλος της ομάδας των νομικών αλλά και μέλος της διοίκησης στην ΠΑΕ Αρης, σκοπεύει στην απογευματινή συνεδρίαση του δ.σ της ΠΑΕ να υποβάλλει την παραίτησή του.


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: