Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Χριστοφορίδης: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια εξωδικαστικής συμφωνίας με το Δημόσιο»

Ένας εκ των τριών νομικών που χειρίζονται την υπόθεση του Άρη για την υπαγωγή στο άρθρο 99, Σπύρος Χριστοφορίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Μetropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τις δηλώσεις του Τσομίδη το πρωί στο «Αθλητικό Metropolis» περί παραίτησης εφόσον ισχύσει η εγκύκλιος αλλά και για την περίπτωση πτώχευσης του Άρη αν δεν καταφέρει να μπει στο άρθρο 99.


Για τις δηλώσεις του Τσομίδη ότι υπάρχει μια εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία το δημόσιο θα παρίσταται υποχρεωτικά και θα παρεμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις εταιριών οι οποίες προσφεύγουν για να υπαχθούν στον πτωχευτικό κώδικα και αν ισχύει κάτι τέτοιο:

«Ως φημολογία ισχύει. Ως εγκύκλιος που την είδαμε με τα μάτια ή εστάλη στους εμπλεκόμενους παραλήπτες δεν γνωρίζω ακόμα».

Για το ότι ο Τσομίδης είπε πως σκοπεύει να παραιτηθεί εφόσον ισχύει αυτήν η εγκύκλιος, γιατί αν ισχύει δεν υπάρχουν πιθανότητες να κερδίσει ο Άρης αυτή την υπόθεση:

«Δηλώνω ξεκάθαρα ότι αυτήν η θέση αφορά τον Στάθη και μόνο. Εγώ ακόμα και αν ισχύει η εγκύκλιος δεν πρόκειται να παραιτηθώ, όπως δεν είχα παραιτηθεί και όταν ο Ερασιτέχνης άσκησε «βέτο» προς το πρόσωπό μου. Ο Άρης είναι μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία, έχει τις ιδιαιτερότητές της και δεν μπορεί να λειτουργεί με βάση τις φημολογίες. Ακόμα και αν η φήμη γίνει πράξη θεωρώ ότι έχουμε τα όπλα και είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι να συνεχίσουμε τη μάχη μας.

Για μένα το πραγματικό νόημα των δηλώσεων του κ. Τσομίδη έχουν να κάνουν ως εξής. Αφενός μεν η διοίκηση και ο κόσμος να είναι σε εγρήγορση, αφετέρου μήνυμα προς την πολιτεία, αν είναι να αλλάξουν οι κανόνες του παιχνιδιού που βρίσκεται σε εξέλιξη θα μας βρουν απέναντί τους. Και στην τελική ανάλυση ποιος είπε ότι για τον Άρη, το 99 διασφαλίζει τα συμφέροντα του δημοσίου. Έχουμε ένα τεράστιο ποσοστό χρεών το οποίο ανάγεται σε οφειλές στο Δημόσιο. Υπάρχει ασφαλέστερος τρόπος να διασφαλιστεί το Δημόσιο από το να συμπράξει στη ρύθμιση των χρεών μας;»

Για το αν ο Άρης δεν μπει στο άρθρο 99 θα πτωχεύσει:

«Αν δεν πτωχεύσει είναι πιθανόν να πάει στην Δ? Εθνική ή και στην Γ? με ένα διαφορετικό ΑΜΦ, αλλά θέλω να το αποφύγω αυτό και ας ελπίσουμε ότι δε θα φτάσουμε εκεί. Εμείς είπαμε να μπούμε στη μάχη και να παλέψουμε μέχρι εσχάτων».

Για το ότι ο Τσομίδης είπε πως από τη στιγμή που θα αλλάξει ο νόμος δεν έχει ύπαρξη στην διοίκηση και ότι δεν είπε πως θα παραιτηθεί από τη νομική ομάδα:

«Έτσι την ερμήνευσα και εγώ τη δήλωσή του. Δημιουργήθηκε αναστάτωση, λάβαμε κάποια τηλέφωνα από μέλη της κοινωνίας του Άρη και ζητούσαν διευκρινήσεις από εμάς και από το να απαντάμε στον καθένα ξεχωριστά βγάλαμε ο καθένας από μια δήλωση για να διευκρινιστεί το θέμα».

Για το αν αποδειχτεί ότι υπάρχει τελικά η εγκύκλιος:

«Αν αυτή η πρωτοβουλία αν επιβεβαιωθεί και υπάρχει παρέμβαση στην υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99 σίγουρα θα είναι ένα έξτρα πρόβλημα, όχι όμως κάτι που δεν αντιμετωπίζεται».

Για την υποβολή της αίτησης στο Υπουργείο και τη συμφωνία με το Δημόσιο:

«Εμείς την αίτηση στο Υπουργείο για την υπαγωγή μας σε 90 δόσεις θα την υποβάλουμε πριν τη συζήτηση της 12ης Απριλίου. Προχρονολογούμε το ζητούμενο. Επιδιώκουμε μια συμφωνία με το Δημόσιο πριν πάμε στη δίκη. Ακόμα και αν αυτή η εγκύκλιος ισχύσει αυτούσια, το δημόσιο θα μπορεί να παρέμβει στις 12 Απριλίου. Αν εμείς μέχρι τότε έχουμε πετύχει μια συμφωνία με το δημόσιο, η οποία θα είναι και επωφελή, γιατί να μην τη δεχτεί».







πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: