Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Η απάντηση των οργανωμένων οπαδών του Πανσερραϊκού!

Άμεση ήταν η αντίδραση του κόσμου του Πανσερραϊκού, καθώς με ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών GHE GUEVARA CLUB, θέλησε να δώσει την απάντησή του στα όσα είπε ο πρόεδρος της ομάδας Πέτρος Θεοδωρίδης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τις δηλώσεις του Πέτρου Θεοδωρίδη μετά τη λήξη του αγώνα της ομάδας μας με την Καβάλα και τις ευθείες βολές τις οποίες "εκτόξευσε" προς πάσα κατεύθυνση, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να προβούμε στην ακόλουθη ανακοίνωση, παραθέτοντας αποσπάσματα των δηλώσεων του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ και απαντώντας σε αυτά ένα προς ένα.

"Θα αναφερθώ στους απαιτητικούς φιλάθλους της ομάδας οι οποίοι δεν έχουν έρθει σε εκτός έδρας παιχνίδια για να δουνε πώς μας παίζουν οι άλλες ομάδες και οι διαιτητές".

Εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε χάσει αγώνα εκτός έδρας μέχρι σήμερα. Ακόμα και στη Μυτιλήνη πριν μια εβδομάδα, ήμασταν εκεί και είδαμε με τα μάτια μας τις φάσεις. Ναι, σε κάποια παιχνίδια οι διαιτητές μας αδίκησαν, κυρίως μέσα στην έδρα μας. Πώς, όμως, να σε σεβαστούν οι διαιτητές όταν δεν έχεις στιβαρή διοίκηση; Ποιον θα σεβαστούν, αφού δεν έχουν κάποιον να φοβηθούν;

"Είναι ανεπίτρεπτο οργανωμένοι φίλαθλοι να βρίζουν ποδοσφαιριστές, πρόεδρο και ότι άλλο έχει αυτή η ομάδα".

Σκέφτηκε άραγε ποτέ ο μεγαλομέτοχος τι έπρεπε να κάνει αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή και όσα ακολούθησαν; Ένας ποδοσφαιριστής τον οποίο ο κόσμος είχε αποθεώσει στο παιχνίδι με τη Λάρισα, και δεν τον είχε βρίσει ποτέ κανείς, βγήκε από τα αποδυτήρια και άρχισε να μοιράζει κλωτσιές σε ανήλικους φιλάθλους της ομάδας. Αυτός ο ποδοσφαιριστής, με την ανοχή της διοίκησης, παρέμεινε στο ρόστερ και ήταν στην αποστολή στο ματς με την Καβάλα. Κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής της ομάδας κριτίκαρε τους φιλάθλους που ταξίδεψαν στην Κατερίνη επειδή αποδοκίμασαν για το αποτέλεσμα, γράφοντας ότι δεν ξέρουν αυτοί τι σχήμα έχει η μπάλα, κι ότι οι Σέρρες είναι η χειρότερη πόλη με τους χειρότερους ανθρώπους. Αυτός ο ποδοσφαιριστής δε ζήτησε ούτε μισή συγνώμη στις μέρες που ακολούθησαν. Ο κόσμος του Πανσερραϊκού έχει χειροκροτήσει σε υποβιβασμούς, έχει χειροκροτήσει σε ήττες, και όσο κακή μνήμη και αν έχει κάποιος δε μπορεί να μην το θυμάται. Ο κόσμος του Πανσερραϊκού, όμως, είναι υπερήφανος και δεν ανέχεται από κανέναν να τον εξευτελίζει. Τι περίμενε ο κος Θεοδωρίδης για τους προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές στο παιχνίδι με την Καβάλα; Να γνωρίσουν την απόθεωση; Εμείς ζούμε όλη τη βδομάδα στις Σέρρες και όλα αυτά τα βιώνουμε από κοντά, όχι μονάχα τρεις ώρες ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη.

"Κάποιοι άλλοι όμως που μειώνουν την προσπάθεια της ομάδας καλύτερα να μην ξαναέρθουν στο γήπεδο".

H αποχή ποτέ δεν ήταν λύση για εμάς. Ο κόσμος του Πανσερραϊκού θα είναι πάντα παρών, εντός κι εκτός έδρας, και θα εκφράζει πάντα τη γνώμη του, θετική ή αρνητική. Κανείς δε μπορεί να φιμώσει ένα φίλαθλο κόσμο που έχει κερδίσει με την παρουσία του μόνο θετικά σχόλια όπου πήγε.

"Ο Πανσερραϊκός σε κάθε παιχνίδι έχει αρνητικές εισπράξεις".

Όλοι αυτοί που δεν έρχονται πλέον στο γήπεδο, δεν ξύπνησαν ένα πρωί και το αποφάσισαν. Ξενέρωσαν από τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Πανσερραϊκός, κατάσταση στάσιμη που δε δείχνει να αλλάζει με τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Ας σκεφτεί ο καθένας τις ευθύνες του για την απουσία σημαντικής μερίδας των φιλάθλων.

"Ευχαριστούμε τους αγνούς φιλάθλους του Πανσερραϊκού που θα παραμείνουν αγνοί".

Θα ήταν φρόνιμο ο μεγαλομέτοχος της ομάδας να καταστήσει σαφές το πώς αντιλαμβάνεται τον όρο του αγνού φιλάθλου. Αν γι' αυτόν, αγνός φίλαθλος είναι ο "άβουλος", αυτός που συμφωνεί σε όλα με τους διοικούντες, τότε προφανώς υπάρχει διάσταση απόψεων. Για μας αγνός φίλαθλος είναι αυτός που στηρίζει την ομάδα στις χαρές, αλλά πολύ περισσότερο στις λύπες, ασκώντας παράλληλα κριτική, πάντα καλοπροαίρετα, με στόχο τη βελτίωση των κακώς κειμένων και χαρακτηρίζεται από καθαρά ανιδιοτελή κίνητρα.

Όσον αφορά το θέμα της σχέσης των οργανωμένων και των παιχτών, ο πρόεδρος λειτουργεί σε κατάσταση τρικυμίας εν κρανίω, και το καλύτερο θα ήταν να είναι αυτός συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντί τους προτού ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο, αφού το μοναδικό του κίνητρο είναι πάντα το οικονομικό, και συγκεκριμένα το προσωπικό του καλό, και όχι της ομάδας. Αλλά χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι για όλα φταίνε οι οργανωμένοι, το μοναδικό πράγμα που καταφέρνει είναι να γίνεται περίγελος σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, μιας και όλοι γνωρίζουν την ποιότητα και το ήθος των οπαδών του Πανσερραϊκού.

Ως Che Guevara Club ζητήσαμε μετά το ματς με τον Ηρακλή συνάντηση, η οποία δεν έγινε αποδεκτή. Έχουμε ως πρώτη μας λύση πάντοτε τη συζήτηση με επιχειρηματολογία, ποτέ δεν ήμασταν αρνητικοί σε συναντήσεις και συζητήσεις των θεμάτων που αφορούν τον Πανσερραϊκό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, συναντήσαμε άρνηση και κλειστές πόρτες.

Εμείς, θέλουμε τέλος να τονίσουμε ότι από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε σθεναρά την ομάδα της καρδιάς μας σε όλα τα τμήματά της, προσπαθώντας να "συμπαρασύρουμε" όλο τον Πανσερραϊκό φίλαθλο κόσμο. Θεωρούμε αναγκαία την αλλαγή νοοτροπίας και φιλοσοφίας από πλευράς διοίκησης, επιθυμώντας να δούμε επιτέλους μια ομάδα με οργάνωση, δυναμική και όραμα. Για μας το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα, όσο με την αλλαγή της νοοτροπίας αυτών των προσώπων.

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ...
ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ!
CHE GUEVARA CLUB»

Δεν υπάρχουν σχόλια: