Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Αυγερινός: «Σε φάση περισυλλογής και αποφάσεων ο Σαββίδης»

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκ των προσώπων που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη, Θανάσης Αυγερινός, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τη στάση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση περί ενότητας.

Αρχικά ο κ. Αυγερινός είπε αρχικά:

«Ο Ιβάν Σαββίδης είναι σε φάση έντονης περισυλλογής και αποφάσεων. Κάποιες αποφάσεις τις βιώσαμε και στη μεταγραφική περίοδο. Είναι σαφές πως είναι σταθερός σε μία γραμμή με λίγες διορθώσεις και αυτό είναι το μήνυμα που περνάει. Στην ανακοίνωση λέει περίπου τα ίδια που έλεγε και στην πρώτη επικοινωνία του με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Το μήνυμα είναι πως οι προτάσεις και οι ιδέες πρέπει να έχουν έναν εποικοδομητικό χαρακτήρα και όχι με τρόπο απροσδιόριστο και να εμποδίζουν την οποιαδήποτε εξέλιξη για το καλό της ομάδας. Είναι σαφές ότι όλοι μπορούν να εκφράζονται, αλλά με έναν τρόπο που δε θα δυσκολεύει τη διοίκηση και την ήρεμη λήψη αποφάσεων. Το ζητούμενο είναι τα πράγματα να οδηγηθούν σε φάση που η ομάδα θα διεκδικεί ρόλους και θέσεις. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει ήρεμος προγραμματισμός».

Για τη χθεσινή ανακοίνωση:

«Δε χρειάζεται να ερμηνεύεται ως προσωπική δήλωση του μεγαλομετόχου. Γνωρίζει τα βαρομετρικά και πώς αυτά κινούνται και η ανακοίνωση είναι της διοίκησης του ΠΑΟΚ και της ομάδας ανθρώπων που διευθύνει το σύλλογο εκ μέρους του Σαββίδη. Δε χρειάζεται να δίνουμε ούτε περισσότερη, ούτε λιγότερη σημασία σε αυτό. Είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρξει περισυλλογή και αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η διοίκηση και ο μεγαλομέτοχος, που είναι πολύ καλά ενήμερος για όσα συμβαίνουν. Ο Ιβάν όσο δε μιλάει, σκέπτεται. Βρισκόμαστε σε έναν τελικό στάδιο στην υπόθεση των χρεών έτσι ώστε να μπορεί ο ΠΑΟΚ ελεύθερος από χρέη να ακολουθήσει τον δρόμο που του αξίζει. Με αυτή την απελευθέρωση η ομάδα θα σταθεί στα πόδια της και θα πετάξει πολύ ψηλότερα».

Για το αν είναι ικανοποιημένος ο Ιβάν Σαββίδης από την κατάσταση στον ΠΑΟΚ:

«Δεν μπορώ να απαντήσω με απόλυτη σαφήνεια, σε κάθε περίπτωση έχει αφήσει αρκετή ελευθερία στα στελέχη που έχουν αναλάβει τον ΠΑΟΚ και σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει ότι όσοι διοικούν πρέπει να λαμβάνουν τις αποφάσεις και να εισηγούνται. Έχει δεχθεί πολλές εισηγήσεις το τελευταίο διάστημα, κάποιες υλοποιήθηκαν και κάποιες θα τις δούμε αργότερα. Δε θα έλεγα ότι συμβαίνει κάτι που δεν περίμενε. Ο όποιος εκνευρισμός ή η όποια αδημονία είναι φυσικά, όλα τα έχει υπό την αντίληψή του και δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε αν είναι ικανοποιημένος ή όχι. Ότι θέλει να περάσει ως μήνυμα το κάνει και προς τη μεριά των φιλάθλων».

Για το αν βρισκόμαστε κοντά σε εξελίξεις:

«Δεν ξέρω αν έρχεται κάτι, αλλά από την τριβή με αυτά τα θέματα μπορεί να βγαίνει κάτι οπαδικό στο συλλογισμό, ίσως να λειτουργώ κι εγώ πιεστικά μεταφέροντάς του ότι ο κόσμος κάτι περιμένει. Δεν έχω εικόνα για το τι σκέπτεται. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται γήπεδο που να του αξίζει, αλλά δεν έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις, δέχεται εισηγήσεις και προτάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα των πιθανών λύσεων και θα βρει τις καλύτερες λύσεις».

Γενικότερα για τον τεχνοκρατικό τρόπο που σκέπτεται:

«Δεν είναι κακό ίσως αυτό που λείπει από το ελληνικό πρωτάθλημα. Μια πιο ψύχραιμη και τεχνοκρατική σκέψη ίσως να μη βλάπτει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι όποιες αποφάσεις συνδέονται με τη γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα που δεν έχει και τους πιο γρήγορους ρυθμούς. Οι ίδιες οι αποφάσεις για τον ΠΑΟΚ χρειάζονται κυβερνητική ρύθμιση, όπως τα χρέη. Η απόφασή του όμως να πάρει τον ΠΑΟΚ δεν έχει σχέση με τα επιχειρηματικά του σχέδια, τα οποία δεν εξαρτώνται από τον ίδιο, αλλά από την κατάσταση στην Ελλάδα. Αν οι ιδιωτικοποιήσεις ξεκινούσαν σε έναν χρόνο, δε σημαίνει ότι δε θα έβαζε χρήματα στον ΠΑΟΚ».







πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: