Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Όσα πρέπει να ξέρετε για τον Φιγκερόα!

Η μεταγραφική περίοδος για τον Παναθηναϊκό έκλεισε με την απόκτηση του Φιγκερόα. Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε για τον Αργεντινό. Από… τραυματισμούς, μέχρι εθνόσημο και γκολ(vid)

Όσα πρέπει να ξέρετε για τον Φιγκερόα
Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Λουτσιάνο Φιγκερόα και το sport-fm.gr μέσω ενός σύντομου αφιερώματος (και με βίντεο) σας παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε για τον ποδοσφαιριστή.

Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο. Διότι, τόσο απλά, δεν θα ενδιαφέρονταν για αυτόν σε όλη του την καριέρα μεγάλες ομάδες, ούτε θα είχαν ξοδευτεί δύο φορές από 3,5 εκ. € (Μπέρμιγχαμ και Βιγιαρεάλ) και μία 13 εκ. € (Τζένοα). Επίσης, στα… ντουζένια του (2005) ήταν βασικός στην εθνική Αργεντινής και σίγουρος για την αποστολή της «μπιανκοσελέστε» στο Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία.

Σημείο, που η ατυχία του χτύπησε την πόρτα. Αφού τον Μάρτη του 2006 έπαθε ρήξη πρόσθιου χιαστού, έγινε κακή αποκατάσταση και οδηγήθηκε σε δεύτερο χειρουργείο επιστρέφοντας στα γήπεδα Οκτώβρη του 2007! Τελευταίος τραυματισμός ήταν τον Οκτώβρη του 2012 (ρήξη συνδέσμων στον αστράγαλο) και ο ίδιος λέει πως τον έχει ξεπεράσει πλήρως και δηλώνει έτοιμος να προσφέρει στο «τριφύλλι», αφού το βλέπει ως ευκαιρία αναζωογόνησης. Μάλιστα, ο... Γενάρης του ταιριάζει, αφού 5 φορές ως τώρα στην καριέρα του (αυτή είναι η 6η) του έκανε μεταγραφή την χειμερινή περίοδο και τις 4 εξ αυτών, έπαιξε πολύ καλά…

Πιο αναλυτικά:

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα γεννήθηκε στις 19 Μαίου του 1981 και στα 20 του χρόνια, άρχισε να «χτίζει» το όνομά του στην Ροζάριο Σεντράλ. Από το 2001 έως το 2003 πέτυχε 35 γκολ σε 57 αναμετρήσεις (βγήκε και πρώτος σκόρερ) και στην Premier League χτύπησε καμπανάκι.

Η Μπέρμιγχαμ… ξηλώθηκε και το καλοκαίρι του 2003 πλήρωσε 3,5 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Ο τεχνικός της αγγλικής ομάδας, Στιβ Μπρους, λάτρης της βρετανικής σχολής, δεν εμπιστεύτηκε ποτέ τον… λιγερόκορμο Αργεντινό, βάζοντας τον μέχρι τον Δεκέμβρη μόλις σε ένα ματς πρωταθλήματος!

Ο Φιγκερόα δεν άντεξε και τον Γενάρη του 2004 γύρισε στην Λατινική Αμερική για την πρωταθλήτρια Μεξικό, Κρουζ Αζούλ. «Μπαρουτοκαπνισμένος» να παίξει μπάλα, σε μια σεζόν (Απερτούρα και Κλαουσούρα) έβαλε 19 γκολ σε 21 συμμετοχές! Ταυτόχρονα, κέρδισε και φανέλα βασικού στην Εθνική Αργεντινής παίζοντας 15 παιχνίδια και σκοράροντας 9 φορές!

Η Βιγιαρέαλ δεν έχασε την ευκαιρία και τον πήρε τον Γενάρη του 2005 ξοδεύοντας 3,5 εκ. €. Ο Αργεντινός πέτυχε το πρώτο γκολ του «κίτρινου υποβρύχιου» στο Τσάμπιονς Λιγκ αν και φανέλα βασικού, ποτέ δεν κατάφερε να αποκτήσει. Έπαιζε μονίμως σαν αλλαγή και σκοπός του, ήταν να παίζει για να πάει στο Μουντιάλ του 2006.

Έτσι, πήγε πάλι πίσω στη χώρα για λογαριασμό της Ρίβερ Πλέητ τον Γενάρη του 2006. Ξεκίνησε ιδανικά. Έβαλε 3 γκολ σε 7 παιχνίδια αλλά στις 5 Μαρτίου 2006 έπαθε ρήξη πρόσθιου χιαστού και έμεινε 5 μήνες εκτός δράσης… Και με αυτόν τον τρόπο έχασε το Μουντιάλ της Γερμανίας, αφού μέχρι η μοίρα να του παίξει άσχημο παιχνίδι, ήταν πάντοτε στην αποστολή (τους τελευταίους 14 μήνες) και μάλιστα βασικός (9 γκολ σε 15 συμμετοχές).

Τον Αύγουστο του 2006, η Τζένοα, αψηφώντας τον τραυματισμό του έδωσε 13 εκ. € για να αποκτήσει τα δικαιώματά του. Όμως δεν είχε γίνει καλός καθαρισμός στο γόνατό του και ο Φιγκερόα οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο με τους Ιταλούς να κλαίνε ακόμη τα λεφτά τους… Ντεμπούτο έκανε τον Οκτώβρη του 2007 (!) στην Serie A και όλη την σεζόν, έπαιζε πάλι ως αλλαγή πετυχαίνοντας 3 γκολ.

Το 2008 η Τζένοα τον έδωσε δανεικό στην Μπόκα Τζούνιορς. Ο επαναπατρισμός του τον αναζωογόνησε και πέτυχε 8 γκολ σε 23 συμμετοχές παίρνοντας και το πρωτάθλημα Απερτούρα!

Το καλοκαίρι του 2009 η Τζένοα τον πήρε πίσω (έληξε ο δανεισμός του) αφού είδε τον Αργεντινό να αναζωογονείται (είχε δώσει και 13εκ. €) αλλά μέχρι τον Δεκέμβρη τον χρησιμοποίησε μόλις σε 9 παιχνίδια. Ο Φιγκερόα είχε καταλάβει πως δεν θέλει άλλο Ιταλία και πίεσε να γυρίσει πίσω.

Το κατάφερε τον Γενάρη του 2010 για λογαριασμό της αγαπημένης του Ροζάριο Σεντράλ. Τα 12 γκολ σε 38 αναμετρήσεις δεν είναι και λίγα.

Τον Ιανουάριο του 2011 πήγε στο Εκουαδόρ και την Έμελεκ πετυχαίνοντας 14 γκολ σε 33 εμφανίσεις. Στις 28 Οκτωβρίου του 2012 όμως, υπέστη εκ νέου σοβαρό τραυματισμό (ρήξη συνδέσμων στον αστράγαλο) και από τότε είναι εκτός γηπέδων. Ο Φιγκερόα λέει πως είναι καλά και παίζει άμεσα, αλλά το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού θα τον εξετάσει για παν ενδεχόμενο…






πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: