Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Ομαλή η… διαδοχή

Η διαδικασία της «παράδοσης-παραλαβής» της νέας διοίκησης του Απόλλωνα Καλαμαριάς από την παλιά ολοκληρώθηκε χθες, με ομαλό τρόπο.
Το «παρών» έδωσαν τα μέλη της διοίκησης πρωτοδικείου, ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Ευθύμης Σολομωνίδης, αλλά και ο αδερφός του, Παναγιώτης. Συγκεκριμένα, παρέστησαν Γιάννης Ιωσηφίδης, πρώτος πρόεδρος της διοίκησης Πρωτοδικείου, ο αρχικά πρώτος αντιπρόεδρος και μετέπειτα προεδρεύων, Χάρης Τσομίδης, ο Παναγιώτης Κουρτίδης, οι Δημήτρης και Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Κώστας Βιόπουλος και ο δικηγόρος, Γιώργος Τσιρώνης.
Από την πλευρά των μεγαλομετόχων το «παρών» έδωσε και ο έγκριτος νομικός, Μπάμπης Αποστολίδης. Οι αδελφοί Σολομωνίδη ανέφεραν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και όταν από την πλευρά της διοικούσας ζητήθηκε να δείξουν τις μετοχές που αγόρασαν δημιουργήθηκε ένα μικρό θέμα, το οποίο και στη συνέχεια ξεπεράστηκε. Για την ακρίβεια, δεν υπήρχαν τυπωμένες οι μετοχές, αλλά οι τίτλοι των μετοχών, οι οποίοι όμως είναι θεωρημένοι από την εφορία, κάτι που σημαίνει αυτομάτως ότι η όλη διαδικασία είναι απολύτως νόμιμη, όπως άλλωστε υποστήριξε ο κ. Αποστολίδης. «Από τη στιγμή που κάποιος έχει την επίσημη θεώρηση των μετοχών από την εφορία, σημαίνει αυτομάτως ότι έχει και τις μετοχές», ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Άρα, το νομικό θέμα ξεπεράστηκε γρήγορα, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα επί της ουσίας.

Πρόταση στον Ιωσηφίδη, συνέλευση εν όψει

Από πλευράς των αδελφών Σολομωνίδη μάλιστα έγινε και πρόταση προς τον Γιάννη Ιωσηφίδη να συμμετάσχει εφόσον θέλει στο νέο σχήμα, ενώ γενικότερα ειπώθηκε ότι είναι «ανοιχτοί» στη βοήθεια από κάθε επιχειρηματία που επιθυμεί να συμμετάσχει οικονομικά στην προσπάθεια που οι ίδιοι ξεκίνησαν. Το θέμα συμμετοχής κάποιου μέλους και στη νέα διοίκηση που θα συγκροτηθεί παρέμεινε ανοιχτό. Από εκεί και πέρα, τις επόμενες μέρες θα συγκληθεί γενική συνέλευση μετόχων, στην οποία πάντως αναμένεται να συμμετάσχουν η πλευρά Σολομωνίδη ως κάτοχος του 89% των μετοχών, ο ερασιτέχνης με συμμετοχή σε ποσοστό 10% και ο δήμος με μια μικρή συμμετοχή που φτάνει περίπου το 1%. Από εκεί και πέρα, θα προκύψει νέα διοίκηση, στην οποία είναι πολύ πιθανό να συμμετάσχει και ο Μπάμπης Αποστολίδης, αλλά και άνθρωποι οι οποίοι θα είναι σε θέση να ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθεια. Εντύπωση πάντως δημιούργησε το γεγονός ότι στο χθεσινό συμβούλιο δεν παρέστη ο Μπάμπης Χασεκίδης.
Ο Χάρης Τσομίδης αποχωρώντας από τα γραφεία της ΠΑΕ αρκέστηκε να πει ότι: «Οι αδελφοί Σολομωνίδη είναι γνωστοί Καλαμαριώτες και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουν να προχωρήσουν την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: