Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Εθνική: Ανακοινώθηκε η "17άδα" του Καζλάουσκας

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στη λίστα υπάρχουν νέα ονόματα όπως αυτά των Κουφού, Καλάθη και Καϊμακόγλου, ενώ συμπεριλήφθηκαν κανονικά οι Θοδωρής Παπαλουκάς, Δημήτρης Διαμαντίδης αλλά κι ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης.

Οι παίκτες που κλήθηκαν από τον Γιόνας Καζλάουσκας και τους συνεργάτες του είναι οι: Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Ολυμπιακός), Ανδρέας Γλυνιαδάκης (Μαρούσι), Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός), Νίκος Ζήσης (ΤΣΣΚΑ), Κώστας Καϊμακόγλου (Μαρούσι), Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός), Γιάννης Καλαμπόκης (Πανιώνιος), Κώστας Κουφός (Τζαζ), Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Μαρούσι), Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός), Θοδωρής Παπαλουκάς (Ολυμπιακός), Στράτος Περπέρογλου (Παναθηναϊκός), Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός), Βασίλης Σπανούλης (Παναθηναϊκός), Σοφοκλής Σχορτσιανίτης (Ολυμπιακός), Δημήτρης Τσαλδάρης (Άρης), Αντώνης Φώτσης (Παναθηναϊκός).

Οι παίκτες θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις στις 20 και 21 Ιουλίου και στις 21 Ιουλίου το απόγευμα η Εθνική θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι.

Οι σκέψεις

Επιθυμία του Καζλάουσκας είναι να πάρει στο Καρπενήσι περίπου 15 παίκτες, οπότε είναι πολύ πιθανό ορισμένοι παίκτες να μην ακολουθήσουν. Ο λόγος για αυτούς που ταλαιπωρήθηκαν στο τέλος της σεζόν από τραυματισμούς, δηλαδή τον Βασιλόπουλο και τον Διαμαντίδη.

Από την άλλη το πιθανότερο είναι πλέον ο Θοδωρής Παπαλουκάς να πάρει μέρος σε μια ακομη μεγάλη διοργανώση, παρά το γεγονός ότι είχε στο μυαλό του να ξεκουραστεί ένα χρόνο.

Οι... κομμένοι

Σε σχέση με την περσινή επιλογή απουσιάζουν οι Κώστας Τσαρτσαρής και Νίκος Χατζηβρέττας που ανακοίνωσαν πέρσι ότι δεν θα αγωνιστούν στην "επίσημη αγαπημένη" το επόμενο καλοκαίρι. Ο δεύτερος δήλωσε ότι αποσύρεται, ενώ ο Τσαρτσαρής είχε προαναγγείλει με συνέντευξη του στο SPORT 24 ότι χρειάζεται ένα διάλειμμα.

Από την άλλη δεν επιλέχτηκε ο Βασίλης Ξανθόπουλος κι ο Μιχάλης Πελεκάνος. Ο πρώτος είχε πάρει μέρος σε ολόκληρη την προετοιμασία (επί ελληνικού εδάφους), ενώ ο δεύτερος είχε ταξιδέψει με την Εθνική στο Πεκίνο.

Τέλος ο Γιόνας Καζλάουσκας "έκοψε" δύο παίκτες με λαμπρή πορεία στην Εθνική, οι οποίοι παρότι δεν είχαν αγωνιστεί την περασμένη σεζόν, επιθυμούν να επιστρέψουν. Ο λόγος για τον Μιχάλη Κακιούζη και τον Δήμο Ντικούδη.

Το κεφάλαιο Σχορτσιανίτης

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης είχε παίξει το καλύτερο μπάσκετ της ζωής του επί Καζλάουσκας στον Ολυμπιακό κι ο Λιθουανός τεχνικός το... θυμάται καλά. Έτσι είναι δικαιολογημένο να τον πιστεύει πολύ, γνωρίζοντας μάλιστα ότι ο "Σόφο" όλες αυτές τις ημέρες δουλεύει πολύ σε προσωπικό επίπεδο τόσο με τους "ερυθρολεύκους", όσο και με προσωπικό γυμναστή.

Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι βρίσκεται κοντά στα 155 κιλά, όσα δηλαδή "κουβαλούσε" το 2006 στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Σχορτσιανίτης θέτει σημαντική υποψηφιότητα για την τελική επιλογή, όπου θα "παλέψει" (σ.σ με δεδομένο ότι βασικός θα είναι ο Μπουρούσης) με τους Γλυνιαδάκη και Κουφό για δύο θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: