Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Ευτυχώς χάθηκε ήδη το πρωτάθλημα στα… φιλικά!!

Γιάννης Μπουρούσης και Γιώργος Πρίντεζης δεν είχαν ανταμώσει ξανά φέτος σε φιλικό ματς και ο Φώτης Κατσικάρης ήθελε δεν ήθελε έκανε διάφορα πειράματα.

Ευτυχώς χάθηκε ήδη το πρωτάθλημα στα… φιλικά
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
Κόντρα στην Σλοβενία όμως, οι δυο τους βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί στο παρκέ και η φροντ λάιν της Εθνικής είχε ισορροπία. Ο καθένας είχε το ρόλο του.

Το είπε και ο Γιώργος Πρίντεζης στις δηλώσεις του… Αυτό με τον ρόλο του καθενός. Ο ίδιος είχε ταλαιπωρηθεί πέρυσι με την επιλογή Τρινκιέρι να διαλέξει τρία 4αρια στην 12αδα… Μαζί Πρίντεζης, Καϊμακόγλου και Φώτσης, δηλαδή ο εξής κανένας. Ο ένας έπεφτε πάνω στον άλλον και κανείς δεν μπορούσε να βρει ρυθμό.

Στα προηγούμενα φιλικά, ο Κατσικάρης μπήκε στη διαδικασία να χρησιμοποιήσει στο «4″ τον Μπόγρη ή στο «5″ τον Καϊμακόγλου, είτε γιατί απουσίαζε ο Πρίντεζης, είτε επειδή έλειπε ο Μπουρούσης. Εννοείται πως θα δούμε και σε άλλες περιπτώσεις περίεργα σχήματα με τον Καϊμακόγλου ή τον Πρίντεζη στο «5″ και τον Παπανικολάου ή τον Αντετοκούνμπο στο «4″, αλλά αυτό θα συμβαίνει σε ειδικές καταστάσεις και όχι σε κανονικές συνθήκες…
Στο ματς, λοιπόν, με τη Σλοβενία η Εθνική ικανοποίησε για πρώτη φορά με την εικόνα της. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, έπαιξε άμυνα, πήρε ριμπάουντ, έβγαλε φάσεις, είχε ενέργεια, δημιούργησε καταστάσεις. Και ξέχωρα από τον Μπουρούση, τον Πρίντεζη, τον Βασιλειάδη και τον εξαιρετικό Παπανικολάου, αυτοί που ουσιαστικά έκαναν κάτι διαφορετικό, ήταν ο Σλούκας με τον Μάντζαρη. Δημιούργησαν φάσεις, δεν ήταν παθητικοί, έκαναν καλή δουλειά κι ας μην αποτυπώνεται πλήρως στην στατιστική η προσφορά τους. Οι δύο γκαρντ είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το βήμα παραπάνω και όταν μπει στην ομάδα και ο Καλάθης, να είναι πλήρης στην περιφέρεια η Εθνική… Γιατί ως τώρα, τόσο ο Σλούκας, όσο και ο Μάντζαρης, έμοιαζαν υπνωτισμένοι, δίχως την κατάλληλη ψυχολογία.
Δεν σημαίνει κάτι, βέβαια, ένα φιλικό, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι για να έχει καλή παρουσία η Εθνική στο Παγκόσμιο, πρέπει να βγουν μπροστά όλοι οι παίκτες και να παίξουν σωστά το ρόλο που τους έχει αναθέσει ο προπονητής. Είναι σαφές ότι ο καθένας ξέρει λίγο πολύ τι χρειάζεται να κάνει στο παρκέ, σε άμυνα και επίθεση και με δεδομένες τις απουσίες που υπάρχουν, κανείς δεν περισσεύει. Μικρός-μεγάλος, παλιός ή νέος.
Μέχρι να αρχίσει το Παγκόσμιο υπάρχουν 12 μέρες και απομένουν τρία φιλικά παιχνίδια… Στα δύο τελευταία θα μπει και ο Καλάθης, συνεπώς θα έχουμε ακόμα καλύτερη εικόνα για την Εθνική μας… Επί του παρόντος, στόχος είναι η βελτίωση και όχι απαραίτητα οι νίκες. Θα έρθουν κι αυτές, όμως το ρεκόρ στην προετοιμασία (2 νίκες, 3 ήττες επί του παρόντος) δεν θα παίξει κανένα απολύτως ρόλο. Τουλάχιστον φέτος είναι δεδομένο ότι δεν θα βγούμε πρωταθλητές στα φιλικά.
Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: