Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Ημι-άγρια ΑΕΚ!!

Μια δυνατή… τζούρα αισιοδοξίας έδωσε η ΑΕΚ στον κόσμο της! Με εντυπωσιακή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, η «Ένωση» έκρυψε την μπάλα, πριν φτάσει στο φτωχό (για την εικόνα της) 2-1 επί της Νίκης Βόλου.

Ημι-άγρια ΑΕΚ!
Ένα μικρό δείγμα των διαθέσεών της ενόψει της νέας σεζόν προσέφερε η ΑΕΚ!

Με ένα ημίχρονο που έκανε τον κόσμο της να τρίβει τα μάτια του, η «Ένωση» επικράτησε 2-1 της (ετοιμότερης και αγωνιζόμενης στη Σούπερ Λίγκα) Νίκης Βόλου.

Τα γκολ των Αραβίδη (1’) και Μάνταλου (34’ πεν.) υπέγραψαν μια εντυπωσιακή εμφάνιση των «κιτρινόμαυρων στο πρώτο 45λεπτο, όπου το σκορ θα μπορούσε να έχει διευρυνθεί ακόμα περισσότερο.

Οι πολλές αλλαγές του β’ μέρους έριξαν το ρυθμό της ομάδας του Δέλλα, ωστόσο δεν επέτρεψαν κάτι περισσότερο στη Νίκη Βόλου από το να μειώσει τελικά με τον Σκούρτη (74’).


Πώς έπαιξε

Την αναμενόμενη ενδεκάδα -η οποία και προβάλλει ως η επικρατέστερη για «βασική» με τα μέχρι τώρα δεδομένα- παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» διατήρησε τον Ανάκογλου σε ρόλο αμυντικού χαφ, ξεκίνησε ξανά τον Μπαρμπόσα και τοποθέτησε στη γραμμή κρούσης τον Αραβίδη. Έτσι, το γνώριμο 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Ανέστης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος και Μπακάκης. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Κορδέρο-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπαρμπόσα (αριστερά), Μάνταλος (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Αραβίδης.

Το ματς

Ανησυχία σκόρπισε η ΑΕΚ στον κόσμο της. Προβληματισμό. Διότι όσοι φίλοι της είδαν το πρώτο 45λεπτο σίγουρα αγχώθηκαν: Ότι παραήταν καλή για να είναι αληθινή! Με τον Μπακάκη να μετατρέπεται πανεύκολα σε… Χαφάκη, τον Μάνταλο ν’ αποδεικνύει πόσο όμορφο είναι το ποδόσφαιρο όταν είναι απλό και τον Πλατέλλα να ξαναθυμίζει τον περσινό δαίμονα, η «Ένωση» κυριάρχησε σε κάθε εκατοστό του γηπέδου. Και τσούλησε όμορφα την μπάλα σ’ αυτό.

Πριν καν συμπληρωθεί λοιπόν το πρώτο λεπτό, ο Αραβίδης είχε ξετυλίξει την ασίστ-δώρο του Μπακάκη. Και πριν καν τελειώσει το ημίχρονο, οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν πετύχει απλώς δεύτερο γκολ (με πέναλτι που κέρδισε ο Πλατέλλας και εξαργύρωσε ο Μάνταλος). Αλλά είχαν φτιάξει και ευκαιρίες ενός ολόκληρου ματς. Με «μπούκες» από τα πλάγια. Με κάθετες μπαλιές. Και κυρίως με άνεση, που επιβεβαίωνε ότι όλα αυτά ήταν προϊόντα καλής δουλειάς.

Ενώ λοιπόν ο Ταμπάκης έτρεχε… πανικόβλητος για να αποκρούει, ο Ανέστης φώναζε επίσης παρών τη μια φορά που χρειάστηκε. Και παρόλο που ο Μπαρμπόσα έδειχνε ορεξάτος -αλλά αγχωμένος- η ΑΕΚ έβρισκε πανεύκολα τρόπους για ν’ απειλεί. Στο πρώτο μέρος. Γιατί οι πολλές αλλαγές που έκανε ο Δέλλας μετά την ανάπαυλα έκοψαν το ρυθμό. Και έδωσαν την ευκαιρία στη Νίκη να… παίξει κι εκείνη λίγο.

Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν την ανομοιογένεια που δημιουργήθηκε -αλλά και την κακή εικόνα όλων σχεδόν των «κιτρινόμαυρων» που μπήκαν στο γήπεδο- οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στο ματς. Μείωσαν το σκορ (εξαιτίας μιας όμορφης λόμπας του Σκούρτη αλλά και μιας κάκιστης τοποθέτησης του Καραγκιολίδη). Δεν μπόρεσαν ωστόσο να στερήσουν τη νίκη από την ΑΕΚ. Ούτε και να σβήσουν φυσικά τις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε εκείνη όσο ήταν… κανονική στο γήπεδο.



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Γουίλιαν Βλουτ): Ταμπάκης, Παπουτσογιαννόπουλος (46’ Μαρινάκης), Σωτηράκος, Ίβενς (46’ Μαχλελής), Καρασαλίδης, Λάουξ, Γιαννιτσάνης, Κοτσαρίδης, Μουζακίτης, Μάρτινς, Τζιώρας

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης (62' Καραγκιολίδης), Πεταυράκης (55’ Γροντής), Λαμπρόπουλος (62’ Σαρρής), Κολοβέτσιος (62’ Σβάρνας), Μπακάκης (55’ Γεωργέας), Κορδέρο (46’ Φαγέ), Ανάκογλου (55’ Ρόβας), Μπαρμπόσα (62’ Μπρέσεβιτς), Μάνταλος (62’ Ζόριτς), Πλατέλλας (46’ Ντούνης), Αραβίδης (46’ Ντακόλ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σκουλάς (Θεσσαλίας)
ΓΗΠΕΔΟ: Πανθεσσαλικό Στάδιο
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: