Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Δεν είναι αυτός ο Σαβιόλα…!

Ο Κ. Νικολακόπουλος επικεντρώνεται μέσω του blog του στο gazzetta σε ένα "πρόσωπο" του Ολυμπιακού από το χθεσινό φιλικό στην Πόλη.
Σίγουρα η παρουσία του Σαβιόλα στο β΄ημίχρονο στο οποίο αγωνίστηκε χθες στο φιλικό με τη Φενέρ πλησίασε το αρνητικό.
ADVERTISEMENT
Αποκορύφωμα ήταν οι δύο φορές που έχασε την μπάλα μέσα από τα πόδια του στο κέντρο κι έτσι οι Τούρκοι βρήκαν ευκαιρίες αντεπίθεσης, με τη μία παραλίγο να καταλήξει σε γκολ. Κι ακόμη και στο γκολ που έχασε από κοντά στο τέλος, θα περιμέναμε μάλλον καλύτερη κίνησή του.
Δεν ξέρω για ποιο λόγο εμφανίστηκε έτσι ο έμπειρος Αργεντίνος. Αν δηλαδή είναι κουρασμένος από την προετοιμασία (ο συμπατριώτης και συνομίλικός του Τσόρι έμεινε στην Αθήνα για αποφόρτιση), αν ψυχολογικά νιώθει "κάπως" βλέποντας ότι στα δύο τελευταία κρίσιμα φιλικά (με Αθλέτικ και Φενέρ) μπήκε αλλαγή, την στιγμή που ήταν συνεχώς βασικός ο πιτσιρικάς Διαμαντάκος και (στο δεύτερο ματς) ο επίσης νεαρός Μπουχαλάκης. Η, αν απλά δεν του «πήγε» το παιχνίδι.
Πάντως, είναι αλήθεια ότι και στα προηγούμενα παιχνίδια δεν είχε…βγάλει και μάτια ο Σαβιόλα. Ούτε στα φιλικά με τη Σίτι και τη Λίβερπουλ, στα οποία ο Μίτσελ τον είχε ξεκινήσει βασικό. Τουλάχιστον τότε ήταν καλύτερος, όμως, σε σχέση με τα δύο πιο πρόσφατα ματς. Με την Αθλέτικ και τη Φενέρ δεν ήταν ο Σαβιόλα αυτός που είδαμε.
Προσέξτε, δεν πιστεύω ότι ο 32χρονος (προς τα 33) επιθετικός θα παίξει κάποια στιγμή αλά…Μιραλάς. Άλλα στοιχεία μπορείς να περιμένεις πια από τον Σαβιόλα. Στοιχεία που είχε δείξει κατά την περασμένη σεζόν, μέχρι την σοβαρής μορφής θλάση του γύρω στις 20 Φλεβάρη. Σούπερ δεν ήταν ποτέ και πέρσι, όμως και τα γκολάκια του-14- έβαλε (ορισμένα πολύ κρίσιμα) και βοήθησε αρκετά τόσο τον Μήτρογλου αρχικά, όσο και τον Ολαϊτάν στη συνέχεια.
Αυτό εγώ θα περίμενα φέτος. Κάποια γκολ και κάποιες ασίστ στις «στιγμές» του Σαβιόλα και να βοηθήσει νέα παιδιά όπως ο Μπενίτες κι ο Πουλίδο. Ωστόσο, η εικόνα του στην προετοιμασία δεν σε…προδιαθέτει κιόλας για τέτοια πράγματα. Και κάπως πρέπει να αλλάξει η κατάσταση, καθώς, καλώς η, κακώς, μιλάμε για τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ομάδας.
Η καλύτερη επιλογή είναι να βγάλει πάλι τον καλό εαυτό του ο Σαβιόλα κι έστω με μοιρασμένο χρόνο συμμετοχής π.χ. με τον Τσόρι να δώσει βοήθειες στην ομάδα. Η άλλη λύση θα ήταν να φύγει-αντικατασταθεί. Αλλά είναι μία κουβέντα κι αυτό, όταν μιλάμε για τόσο υψηλά συμβόλαια.
Η ουσία είναι ότι τουλάχιστον όσο βρίσκεται στον Ολυμπιακό ο Σαβιόλα, πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να είναι πιο «ενεργός». Γιατί έστω με βάση την (όχι…φοβερή και τρομερή) εικόνα του στο περσινό πρώτο κομμάτι της σεζόν, μπορεί να πάρει η ομάδα από αυτόν σοβαρές λύσεις και φέτος.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: