Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Μπορεί και καλύτερα!

Μετά τα σημάδια προόδου στο νικηφόρο χθεσινό τεστ με τη Σλοβενία, η Εθνική θέλει να αποδείξει πως μπορεί ακόμη καλύτερα στο τελευταίο της φιλικό στο Κάουνας, απέναντι στη Νέα Ζηλανδία.

Μπορεί και καλύτερα
Σύμφωνοι, η Σλοβενία δεν είναι… Λιθουανία και ειδικά οι ψηλοί των δύο ομάδων δεν συγκρίνονται, αλλά σε κάθε περίπτωση η Εθνική έδειξε βελτίωση στο χθεσινό τεστ στο Κάουνας και τη νίκη με 79-71.

Ήταν πιο… επιθετική στην άμυνα, προστάτεψε καλύτερα τη ρακέτα της, και έλεγξε τα ριμπάουντ (42-28) στα μετόπισθεν, ενώ στην άλλη πλευρά του παρκέ είχε καλή και γρήγορη κυκλοφορία, περισσότερη δημιουργία (22 ασίστ), καλύτερες επιλογές και καλά ποσοστά ευστοχίας (23/35 δίποντα, 6/17 τρίποντα).

Ίσως αυτό να οφείλεται και στο γεγονός ότι για πρώτη φορά το ρόστερ ήταν τόσο… πλησίον στην τελική του μορφή, καθώς αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί Μπουρούσης και Πρίντεζης, ενώ εκκρεμεί η είσοδος του Νικ Καλάθη στην ομάδα, στα φιλικά με την Τουρκία (20/8 στο ΟΑΚΑ και 22/8 στην Κωνσταντινούπολη). Πάντως από το χρόνο συμμετοχής ή… μη συμμετοχής παικτών μέχρι τώρα προκύπτει πως οι τρεις επικρατέστεροι για να «κοπούν» είναι οι Αθηναίου, Γιάνκοβιτς και Μπόγρης.

Το τελευταίο τεστ της ελληνικής ομάδας στο Κάουνας είναι σήμερα (17:15, ΑΝΤ1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) απέναντι στη Νέα Ζηλανδία. Πρόκειται μάλλον για τον ασθενέστερο-στα χαρτιά-αντίπαλο της Ελλάδας στην περίοδο προετοιμασίας. Όχι όμως και για κάποια αδύναμη ομάδα, καθώς ζόρισε τόσο τη Σλοβενία προχθές, όσο και τη Λιθουανία χθες χάνοντας τελικά με διαφορά έξι πόντων από καθεμιά. Καλύτερος παίκτης της παραμένει εδώ και χρόνια ο 34χρονος πλέον Κερκ Πένι, που αγωνίζεται στην Τραμπζονσπόρ. Είναι και ο μοναδικός που παίζει εκτός Νέας Ζηλανδίας και NCAA.

Το ρόστερ της Νέας Ζηλανδίας

Γκαρντ: Τζαρόντ Κένι, Έβεραρντ Μπάρτλετ (Μπέι Χοκς), Κόρεϊ Γουέμπστερ, Λίντσεϊ Τέιτ (Γουέλινγκτον Σέιντς), Τάι Γουέμπστερ (Νεμπράσκα, NCAA), Κερκ Πένι (Τραμπζονσπόρ).

Φόργουορντ: Τόμας Αμπερκρόμπι (Σκάι Σίτι Μπρέικερς), Μπένι Άντονι (Γουέλινγκτον Σέιντς), Άιζακ Φοτού (Χαβάη, NCAA), Κέισι Φρανκ (Γουέικατο Πίστονς).

Σέντερ: Ρόμπερτ Λο (Σεντ Λούις, NCAA), Μίκα Βουκόνα (Νέλτον Τζάιαντς), Τάι Γουάινγιαρντ (Σούπερ Σίτι Ρέιντζερς), Νικ Χόρβατ (Μαναγουάτου Τζετς).Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: