Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Το σήκωσε ο βασιλιάς Ρότζερ!!

Με την καλύτερη ψυχολογία πάει στο US Open! Σε έναν «δυνατό» τελικό στο Σινσινάτι, ο βασιλιάς, Φέντερερ νίκησε τον Φερέρ και έφτασε τους 80 τίτλους! Κούπα και απ’ τη... βασίλισσα, Σερένα Γουίλιαμς.

Το σήκωσε ο βασιλιάς Ρότζερ!
Πριν μια εβδομάδα το ‘χασε στον τελικό του Rogers Cup, αυτή τη φορά δεν είχε αστεία! Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ο Ρότζερ Φέντερερ έκαμψε εν τέλει την αντίσταση του Νταβίντ Φερέρ και με 2-1 σετ (6-3, 1-6, 6-1) κατέκτησε το τρόπαιο στο Masters του Σινσινάτι, συνεχίζοντας την «πελατειακή» σχέση με τον αντίπαλό του (στο 16-0 οι νίκες πλέον).

Έτσι, πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο προσεχές US Open (αρχίζει 25 του μήνα), όπου βλέπει και πως οι «βασικοί» αντίπαλοί του δεν είναι στα καλύτερά τους αυτή την περίοδο.

Εξαιρετικό το ματς, με τον Ελβετό να παίρνει δύσκολα το πρώτο σετ (χρειάστηκε να σώσει τέσσερα μπρέικ πόιντ ενώ σέρβιρε για την κατάκτησή του), ο πάντα αξιοπρεπής Ισπανός έφτασε... για πλάκα στην ισοφάριση, αλλά στο τέλος μίλησε ο... βασιλιάς!

Τίτλος νούμερο... 80(!) στην σπουδαία καριέρα του 33χρονου πλέον τενίστα, 22ος σε Masters (1000άρια τουρνουά) και πρώτος σε εν λόγω διοργάνωση ύστερα από δύο χρόνια.

inner

Κι αν βασιλιάς στο Σινσινάτι βγήκε ο Φέντερερ, βασίλισσα –και μάλιστα εύκολα- αναδείχθηκε η Σερένα Γουίλιαμς. Μετά από μια κακή εκκίνηση, η Αμερικανίδα φόρτσαρε για τα καλά και άφησε τη σκόνη της απέναντι στην Άνα Ιβάνοβιτς (είχε ήδη κάνει μια μίνι υπέρβαση), φτάνοντας στην κατάκτηση του τροπαίου με 2-0 σετ (6-4, 6-1).

Αν και... περίεργο, για πρώτη φορά στην καριέρα της το νούμερο ένα στον κόσμο έφτασε στην κούπα του συγκεκριμένου τουρνουά. Πέμπτος τίτλος της μέσα στο 2014 και 62ος στην πλούσια καριέρα της που πάει πλέον στο US Open όχι μόνο για να το κατακτήσει, αλλά και να αυξήσει τον λογαριασμό της κατά 4 εκατ. δολάρια, λόγω της εξασφαλίσης της πρωτιάς απ' τα τουρνουά επί αμερικανικού εδάφους πριν την έναρξη του τελευταίου grand slam της σεζόν, που της δίνει μπόνους!
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: