Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Γενική συνέλευση και νέα διοίκηση!

savidis2662
Για την εκλογή της νέας διοίκησης στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που εξήγγειλε ο Ιβάν Σαββίδης, πρέπει φυσικά να τηρηθεί το τυπικό της υπόθεσης. Δηλαδή, η προκήρυξη έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων. Οι συζητήσεις, όμως, του μεγαλομετόχου για το νέο σχήμα έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν μέχρι την Δευτέρα.
Από την προκήρυξη της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας, μέχρι την πραγματοποίησή της και την εκλογή νέας διοίκησης, πρέπει να τηρηθεί η προθεσμία των 20 ημερών μίνιμουμ. Στο ενδιάμεσο διάστημα τα μέλη της σημερινής διοίκησης θα υποβάλλουν εγγράφως τις παραιτήσεις τους, αλλά θα παραμείνουν στις θέσεις τους έως τις εκλογές για να μην υπάρξει διοικητικό κενό. 
Ο Σαββίδης μπορεί, ακόμα και αμέσως μετά την προκήρυξη της έκτακτης γενικής συνέλευσης, να εκλέξει ως μεγαλομέτοχος νέα διοίκηση χωρίς την τήρηση της προθεσμίας των 20 ημερών. Σ’ αυτή την περίπτωση, υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης έντασης ακύρωσης της νέας διοίκησης από κάποιον άλλο μέτοχο, κάτι που πολύ δύσκολα θα γίνει για ευνόητους λόγους. Ο Σαββίδης κατέχει ποσοστό μετοχών άνω του 80% και είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Δεν θα έχει νόημα άλλος μέτοχος να καταθέσει ένταση. Συνεπώς, πρακτικά, μπορεί να εκλεγεί νέα διοίκηση και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, όπως, άλλωστε δήλωσε, ο Σαββίδης. 
Ο μεγαλομέτοχος έχει καλέσει όλα τα μέλη της διοίκησης (Ζήτη Βρύζα, Μαρία Γκοντσάρεβα, Παναγιώτη Ποικιλίδη, Ηλία Γεροντίδη και Δημοκράτη Παπαδόπουλο)  για να τους ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη ακόμα και την σημερινή μέρα. Λεπτομέρειες για τα πρόσωπα της νέας διοίκησης δεν έχουν διαρρεύσει στην παρούσα φάση. Οι πληροφορίες λένε, πάντως, ότι θα είναι ονόματα έκπληξη μέσα από την οικογένεια του ΠΑΟΚ.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: