Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Europa League, Πρωτάθλημα και Κύπελλο!!

Το τελευταίο ευρωπαϊκό «εισιτήριο» θα παιχθεί όπως φαίνεται στην 36η αγωνιστική του Championnat, καθώς θα αναμετρηθούν Μαρσέιγ-Λιόν. Βρίσκουν κάτοχο Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Europa League, Πρωτάθλημα και Κύπελλο
Η αναμέτρηση Μαρσέιγ-Λιόν, που πιθανόν να κρίνει πολλά για την πέμπτη θέση, η οποία οδηγεί στο Europa League ξεχωρίζει στην 36η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι έχουν προβάδισμα πέντε πόντων και στην περίπτωση, που δεν ηττηθούν θα «κλειδώσουν» την έξοδο στην Ευρώπη, δύο «στροφές» πριν το τέλος. Δεν υπολογίζεται για τους γηπεδούχους ο Βαλμπουενά, ενώ για τους φιλοξενούμενους είναι αμφίβολοι οι Γκουρκίφ και Γκρενιέ.

Σε ότι αφορά την πρώτη θέση, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν κατάφερε να στεφθεί και τυπικά πρωταθλήτρια από την προηγούμενη αγωνιστική, καθώς ήρθε ισόπαλη με τη Σοσό. Όμως, δύσκολα, πάρει άλλη παράταση η υπόθεση τίτλος, διότι η ομάδα του Λοράν Μπλαν, θα υποδεχθεί την 15η της βαθμολογίας, Ρεν και αυτή τη φορά της κάνει και η ισοπαλία.

inner

Η δεύτερη, Μονακό θα παίξει εντός με την Γκινγκάμπ, αλλά το παιχνίδι έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους φιλοξενούμενους, που «παλεύουν» να παραμείνουν στην κατηγορία, διότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι «Μονεγάσκοι» θα τερματίσουν πίσω από την Παρί.

Την Κυριακή (22:00) θα διεξαχθεί και ο τελικός του Κυπέλλου, του οποίου κάτοχος είναι η Μπορντό και για αυτό η αγωνιστική έχει σπάσει σε δύο μέρη, Παρασκευή-Σάββατο και το Τετάρτη.

Η Ρεν με την Γκινγκάμπ, οι οποίες βρίσκονται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, θα κοντραριστούν στο «Stade de France», με τους μεν να έχουν πάρει δύο (1965, 1971) φορές το τρόπαιο και τους δε μια, το 2009. Ο Φιλίπ Μοντανιέ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μ’ Μπενγκ, Ντανζέ και ο Ζοσλάν Γκουβερνέκ στους Ντεμπελέ, Λεμέτρ.

inner

Αναλυτικά η 36η αγωνιστική

Παρασκευή (2/5, 21:30)

Μπαστιά-Λιλ

Σαββάτο (4/5, 18:00)

Σεντ Ετιέν-Μονπελιέ (15:00)
Λοριάν-Αζαξιό
Ρεμς-Εβιάν
Σοσό-Νις
Τουλούζ-Ναντ
Βαλενσιέν-Μπορντό
Μαρσέιγ-Λιόν (22:00)

Τετάρτη (7/5)
Μονακό-Γκινγκάμπ (20:00)
Παρί Σ.Ζ.-Ρεν (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (37η)

Σάββατο (10/5, 22:00)

Αζαξιό-Ρεμς
Μπορντό-Μαρσέιγ
Εβιάν-Νις
Γκινγκάμπ-Τουλούζ
Λιλ-Παρί Σ. Ζ.
Λιόν-Λοριάν
Μονπελιέ-Μπαστιά
Ναντ-Σεντ Ετιέν
Ρεν-Σοσό
Βαλενσιέν-Μονακό
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: