Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Τρινκιέρι: «Έτοιμοι να… πεθάνουμε»

Στα τρία δεκάλεπτα που η Βαλένθια έκανε ότι ήθελε στο παρκέ, αλλά και στην αποφασιστικότητα της Ούνιξ στο τελευταίο δεκάλεπτο στάθηκε ο Αντρέα Τρινκιέρι μετά τον πρώτο τελικό του Eurocup.

Τρινκιέρι: «Έτοιμοι να… πεθάνουμε»
Τον αγώνα… επιβίωσης που έδωσαν οι παίκτες της Ούνιξ στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς με την Βαλένθια, προκειμένου να περιορίσουν την «ζημιά» απ’ την ήττα τόνισε ο Αντρέα Τρινκιέρι στις δηλώσεις του μετά το ματς.

Ο Ιταλός τεχνικός χαρακτήρισε την ομάδα του ανέτοιμη για τον πρώτο τελικό του Eurocup, επισημαίνοντας πως τελικά κατάφερε να επιβιώσει.

«Συγχαρητήρια στη Βαλένθια για το καταπληκτικό παιχνίδι. Ήταν μια δύσκολη βραδιά για μας και ήμασταν έτοιμοι να... πεθάνουμε. Για τρία δεκάλεπτα έκαναν ό,τι ήθελαν με ενέργεια και πνευματική ετοιμότητα.

Για πρώτη φορά στη ζωή μου σε έναν τελικό περισσότεροι από ένας παίκτες μου δε θυμόντουσαν τα συστήματα μας. Δεν το αναφέρω για να τους εκθέσω, αλλά γιατί δεν ήμασταν έτοιμοι. Τρεις εβδομάδες τώρα τους φωνάζω πως η Βαλένθια θα μας σπρώξει, θα μας πιέσει και θα κάνει όλα όσα είναι απαραίτητα για να κερδίσεις ένα ματς.

Το έκαναν κι εμείς ήμασταν ανέτοιμοι. όταν βρισκόμασταν πίσω με 32 πόντους σκεφτόμουν πως δεν το αξίζαμε αυτό μετά από τον τρόπο που αγωνιζόμασταν όλη τη σεζόν. Απλά τους ζήτησα να παίξουν καλά στην τελευταία περίοδο. Είχαμε 1% πιθανότητες και καταφέραμε να επιβιώσουμε
».

Ζήσης: «Έχουμε ακόμα ελπίδες»

Από τη μεριά του ο Νίκος Ζήσης δήλωσε περήφανος για τους συμπαίκτες του, τονίζοντας πως άλλη ομάδα δεν θα κατάφερνε να μειώσει τη διαφορά.

«Ξέραμε πως η Βαλένθια μπορούσε να μας κάνει όλα αυτά. Αυτό ακριβώς φοβόμασταν και θέλαμε να το αποφύγουμε. Ευτυχώς είχαμε ένα καλό τέταρτο δεκάλεπτο.

Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου διότι οποιαδήποτε άλλη ομάδα που θα έχανε με 30 πόντους, λογικά θα τελείωνε το ματς με 40 πόντους. Δε θα μείωνε. Συγκεντρωθήκαμε και παίξαμε πιο έξυπνα στην άμυνα χρησιμοποιώντας σωστά τα κορμιά μας. Είμαστε αισιόδοξοι για τη ρεβάνς και νιώθουμε πως ακόμη έχουμε ελπίδες
».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: