Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ψυχραιμία και μυαλό…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει στον sportdog την ήττα του ΠΑΟΚ, καλώντας όλους να κατάλαβαν ότι αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα ΠΡΙΝ και ΠΛΗΝ των μεταγραφών!.. Πως γίνεται στο ποδόσφαιρο να κερδίζει η ομάδα των Κούρου-Κουλουχέρη-Παντίδου-Γιάννου-Αραβίδη-Κούρντι τους Κατσουράνη-Στοχ-Λούκας-Τζιόλη-Σαλπιγγίδη και το πρόβλημα της δεύτερης ομάδας να είναι οι μεταγραφές;
Γίνονται κι’ αυτά στο ποδόσφαιρο, εκεί όπου μπορεί ο Πανιώνιος να κερδίσει τον ΠΑΟΚ με 2-0 έχοντας έξι τελικές, 26 σωστές πάσες και 27 λανθασμένες(!) πατώντας δύο φορές στην περιοχή του αντιπάλου, σε ματς όπου ο Δικέφαλος έχει 17 τελικές, 2-12 κόρνερ και έφθασε η πίεση που άσκησε να εκφράζεται μέχρι και με ευκαιρία που έχασε ο αριστερός μπακ εντός μικρής περιοχής μέσα από οργανωμένη επίθεση!
Τι ωραίο όμως είναι το ποδόσφαιρο όταν η μία ομάδα δεν «πρέπει» απαραιτήτως να κερδίζει; Γιατί από το ποδόσφαιρο όσο άδικο κι αν είναι μερικές στιγμές, στο τέλος όλοι (ή σχεδόν όλοι) παίρνουν αυτό που τους αξίζει. Ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε να κερδίσει την Ξάνθη και τον Ηρακλή (ίσως και τον Παναιτωλικό) και επειδή η μπάλα κάτι του χρωστούσε, του το πήρε στη Νέα Σμύρνη όπου είχε πάνω από έξι-εφτά ευκαιρίες από απόσταση πέντε-έξι μέτρων από την εστία!
Επειδή λοιπόν ο ΠΑΟΚ έπρεπε να «φάει» την σφαλιάρα νωρίτερα μετά τις γιορτές και επειδή τώρα δεν χάνει και πολλά, η λογική λέει ότι το 2-0 της Νέας Σμύρνης μπορεί να βοηθήσει. Όπως βοήθησε και το Καραϊσκάκη.
Τι έχασε δηλαδή ο ΠΑΟΚ χθες; Το πρωτάθλημα; Υπήρχε ποτέ περίπτωση να κάνει ο ΠΑΟΚ 17/18 ή 13/13; Θα χάσει την δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο; Θα τον πλησιάσει κανείς; Θα χάσει την αυτοπεποίθησή του; Γιατί πότε την βρήκαν; Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν κακός στη Νέα Σμύρνη όσο και αν οι ΠΑΟΚτσήδες ντρέπονται για την ήττα και θα προτιμούσαν απόψε κείμενα από τα οποία θα έσταζε χολή και αίμα… Κανείς δεν μπορεί να κατηγορηθεί ούτε για έλλειψη διάθεσης και πάθους, εκτός ίσως από το τελευταίο διάστημα μετά το 75΄ όπου κάτι σα να έγινε για πρώτη φορά και αυτή η ομάδα έδειξε να τα παρατάει!
Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε επειδή δέχθηκε ένα γκολ από στημένη μπάλα, δεν έχασε επειδή ο Στέφενς παραβίασε για δεύτερη φορά κάθε έννοια λογικής και χρησιμοποίησε μετά από 24 ώρες, έναν ξένο προς την ομάδα άνθρωπο (Μάαρτενς), στέλνοντας το χειρότερο μήνυμα στους υπόλοιπους των αποδυτηρίων… (Αυτό το πρόβλημα Μαντούρο-Μάαρτενς με τις «υποχρεωτικές» παρουσίες, αν θα βγει, θα βγει αργότερα, ειδικά αν η ομάδα δεν αποδίδει, δεν κερδίζει και αυτοί που νιώθουν αδικημένοι, βρουν πρόσφορο έδαφος να «βγάλουν» και να μεταδώσουν την πίκρα τους).
Ο ΠΑΟΚ έχασε γιατί στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, έχασε γιατί οι σημαντικοί του σκόρερ (Αθανασιάδης-Σαλιγγίδης-Στοχ) έχουν φθάσει σε σημείο να θεωρούν ότι η εστία είναι ενάμισι μέτρο και δεν μπορούν να σκοράρουν ούτε με τα χέρια!
Αν ο Στέφενς και οι παίκτες του αντιμετωπίσουν με σωστή νοοτροπία την ήττα από τον Πανιώνιο θα βγουν κερδισμένοι. Αν βέβαια μπορούν να συνεννοηθούν, όπως τα κατάφεραν μετά το Καραϊσκάκη… Πάντως ακόμη και όσοι έσκιζαν τα ρούχα τους για μεταγραφές, πρέπει επιτέλους να κατάλαβαν ότι αυτός ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα ΠΡΙΝ και ΠΛΗΝ των μεταγραφών.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: