Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Η μεγάλη μαγκιά του Μελισσανίδη!!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για την ΑΕΚ που μας θύμισε τις καλές μέρες ποδοσφαίρου, για τους 10.000 του ΟΑΚΑ, αλλά και για τους παίκτες που έρχονται και φεύγουν... Το απόγευμα ήταν ήσυχο όπως τα περισσότερα. Και τι άλλο θα μπορούσε να είναι; Να πούμε όμως πως η ΑΕΚ ήταν βελτιωμένη μετά το πρώτο καθιερωμένο πια 20λεπτο νωθρότητας και πως ο αντίπαλος ήταν σίγουρα πολύ πιο αξιοπρεπής από τον προηγούμενο.
Είδαμε ωραίες φάσεις, είδαμε ένα πολύ όμορφο δεύτερο γκολ από συνδυασμό βγαλμένο από τις καλές μέρες ποδοσφαίρου και το κυριότερο ο κόσμος που ήρθε και έχει σταθεροποιηθεί στις 10.000 παρότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει και είμαστε στη μέση του χειμώνα πέρασε καλά. Και βέβαια όπως γράφω από την αρχή του πρωταθλήματος το πιο σημαντικό είναι ότι βλέπουμε πάρα πολλά παιδιά στο γήπεδο. Κάθε Κυριακή. Ηταν μεγάλη μαγκιά του Μελισσανίδη που έπιασε το νόημα και αποφάσισε την δωρεάν είσοδο όχι μόνο των... νεογέννητων αλλά μέχρι 12 ετών. Μπορεί τα πιτσιρίκια της ομάδας να μην έχουν βγει αλλά τα πιτσιρίκια της κερκίδας είναι το μεγαλύτερο κέρδος για φέτος.
Και ακόμη και 20 πόντους να πάει η διαφορά σε 4-5 Κυριακές η ΑΕΚ πρέπει να τα δίνει όλα και να παίζει όσο μπορεί καλύτερα για αυτά τα παιδιά.
Η μάχη είναι όπως ήταν από την αρχή περισσότερο εσωτερική. Ποιοι θα επιβάλουν την παρουσία τους και στην ΑΕΚ της επόμενης σαιζόν που θα είναι πολύ πιο δυνατή και βέβαια πολύ πιο απαιτητική. Ο Πεταυράκης είναι ένα παιδί που συνέχεια ανεβαίνει. Παίζει με θάρρος, βγαίνει μπροστά, συμμετέχει στο επιθετικό παιχνίδι όπως πρέπει να κάνουν τα πλάγια μπακ μια μεγάλης ομάδας. Αν είχε την σέντρα του Τσουμάγκα θα ήταν με σιγουριά παίκτης επιπέδου ΑΕΚ ακόμη και για την Α Εθνική. Πρέπει να δουλέψει πολύ περισσότερο.
Να εντοπίσει και ο ίδιος τις αδυναμίες του και να τις βελτιώσει. Μπορεί. Είναι ένα παιδί που ήρθε στην ΑΕΚ με το σπαθί του κερδίζοντας την θέση του στην ομάδα μέσα από διαδικασία δοκιμής. Μετά κατάφερε να βρει λεπτά συμμετοχής και να ξεκινήσει ακόμη και βασικός ΠΡΙΝ την επέμβαση του Τσουμάγκα που έκανε την παρουσία του απαραίτητη. Επειδή όμως υπάρχει ο Γεωργέας που έχει κάνει δεκάδες παιχνίδια και σαν αριστερό μπακ είναι σίγουρο πως θα είχε χάσει την θέση του αν δεν είχε ανταποκριθεί. Μία είναι βέβαια η βάσιμη αμφιβολία που υπάρχει. Επειδή η ΑΕΚ φέτος δεν έχει πιεστεί σχεδόν ποτέ ο Πεταυράκης όπως και όλοι οι αμυντικοί της ΑΕΚ δεν έχουν δοκιμαστεί απέναντι σε επικίνδυνους επιθετικούς ώστε να δούμε τι μπορούν να κάνουν στο καθαρά αμυντικό κομμάτι.
Πιο πολύ όμως με νοιάζει για τον συγκεκριμένο γιατί νομίζω πως η υπόλοιπη αμυντική πεντάδα της Β Εθνικής, τουλάχιστον η αρχική, θα είναι με παίκτες που θα έρθουν στην ομάδα το καλοκαίρι. Εκτός αν ο ένας έρθει από... τώρα. Λέμε τώρα, πάντα υπάρχουν στην ζωή και τα απρόοπτα.
Ο Πεταυράκης λοιπόν την πιάνει όπως φαίνεται την ευκαιρία. Ούτε πιτσιρικάς είναι, 22 χρονών, ούτε προϊόν της ΑΕΚ. Τα προϊόντα της ΑΕΚ απλά δείχνουν γιατί άλλαξε όλος ο μηχανισμός... παραγωγής τους. Είναι μάγκας όμως. Η φετινή είναι μοναδική ευκαιρία. Η ΑΕΚ βρέθηκε σε ένα πρωτάθλημα της πλάκας και έτσι παίκτες που ούτε απ έξω δεν θα πέρναγαν βρήκαν την ευκαιρία μπροστά τους. Οταν αυτοί που θα την χάσουν θα καταλάβουν τι έχασαν θα είναι αργά.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: