Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ο MVP Ατζαγκούν και ο άλλος ρόλος του Μπεργκ!!

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για το τι έκανε τη διαφορά σήμερα στον Παναθηναϊκό, τον δημιουργό Μπεργκ και το τι παρέμεινε ίδιο στην ομάδα σε σχέση με προηγούμενα ματς Αυτή ναι. Ήταν και άνετη και εμφαντική νίκη για τον Παναθηναϊκό. Και όχι τόσο από πλευράς σκορ, αλλά κυρίως γιατί ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να παρουσιάσει πολλά καλά στοιχεία ταυτόχρονα για να πάρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς.
Μπορεί η Βέροια να μην φαντάζει κάτι το τρομερό σαν όνομα και σαν ομάδα και πράγματι δεν είναι κάτι τέτοιο.
Παρ' όλα αυτά η Βέροια ήταν που στον πρώτο γύρο έφυγε με ισοπαλία από την Λεωφόρο και ομάδες σαν την Βέροια ήταν αυτές που πολλές φορές φέτος έχουν εγκλωβίσει τον Παναθηναϊκό σε ανάλογα παιχνίδια.
Κι ούτε ήταν τι πολύ γρήγορο γκολ για τον Παναθηναϊκό που του έδωσε τον αέρα για να κυριαρχήσει στο γήπεδο. Καθώς αυτό το γκολ εξανεμίστηκε πολύ σύντομα από το μαϊμού πέναλτι υπέρ της Βέροια που έφερε την ισοφάριση με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου και φυσικά έκανε το παιχνίδι να αρχίσει από την αρχή.
Η διαφορά σήμερα για τον Παναθηναϊκό ήταν ένας κοντούλης έγχρωμος ονόματι Ατζαγκούν.
Γιατί αυτός ήταν που συμπεριφέρθηκε σαν κανονικός χαφ και άλλαξε τις ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο και στο παιχνίδι.
Ο Ατζαγκούν λοιπόν, άλλαξε κυριολεκτικά τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Καθώς παίζοντας ουσιαστικά τον ρόλο του Πράνιτς που είχε μετατοπιστεί πιο πλάγια και με λιγότερους ρόλους στο παιχνίδι του τα έκανε όλα.
Και έκοβε και λειτουργούσε σαν σκυλί ανασταλτικά, αλλά και έφτιαχνε και σκόραρε κιόλας.
Τι άλλο να ζητήσει ένας προπονητής από ένα χαφ του και ταυτόχρονα τι άλλο να κάνει ένα χαφ για να διεκδικήσει χωρίς δεύτερη κουβέντα τον τίτλο του MVP στο παιχνίδι;
Κοντά σ' αυτό, ο Παναθηναϊκός αρχίζει στα τελευταία παιχνίδια να αποκτά ένα ακόμα τού στην επίθεση και αυτό είναι ο Μπέργκ σε ρόλο δημιουργού.
Υπερπολύτιμη η προσφορά του Σουηδού σ΄αυτό τον τομέα και από μια σκοπιά ακόμα μεγαλύτερη κι απ' αυτή καθ΄αυτή την ικανότητα και προσφορά του στο σκοράρισμα.
Από και πέρα, στα υπόλοιπα δεν είχαμε και τεράστιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού.
Υπήρχαν και πάλι κενά στα πλάγια ειδικά στην μεσαία γραμμή εκεί όπου ειδικά από την πλευρά του Μαρινάκη ο χώρος ήταν εντελώς άδειος μπροστά του όταν ανέβαιναν τα μπακ της Βέροιας, αλλά δεν είχαν την ποιότητα να αξιοποιήσουν ουσιαστικά αυτό το κενό για τον Παναθηναϊκό.
Καθώς φάνηκε και πάλι να υπάρχει ένα πρόβλημα στην αμυντική διάταξη στα στημένα, αλλά και πάλι εκεί ήταν εμφανής η ατομική ανωτερότητα των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, που παρά τα λάθη τους δεν επέτρεψαν στους παίκτες της Βέροιας να απειλήσουν ουσιαστικά.
Έτσι κι αλλιώς πάντως, όλα αυτά και τα αναπλήρωσαν με το παραπάνω αλλά και τα αντιστάθμισαν πρακτικά και σαν αποτέλεσμα οι εξαιρετικές παρουσίες των Ατζαγκούν-Μπεργκ σε κέντρο και επίθεση αντίστοιχα, αλλά και οι καλές βοήθειες ανά διαστήματα που έδωσαν σ' αυτούς τους χώρους οι Ζέκα και Κλωναρίδης.
Αυτή ήταν σε γενικές γραμμές η εικόνα του Παναθηναϊκού σήμερα. Μια εικόνα που πέρα από την νίκη και τους τρεις βαθμούς, του δίνει ταυτόχρονα την ευκαιρία να δει ορισμένα πολύ χρήσιμα πράγματα στην διάταξη -και στα πρόσωπα- στο χώρο του κέντρου και στην καλύτερη οργάνωση του παιχνιδιού του στο δημιουργικό κομμάτι.
Καθώς είναι και πιο άνετο και πιο χρήσιμο στην τελική, να διαπιστώνεις τέτοια πράγματα από κάτι θετικό που έγινε και όχι από κάτι που δεν έγινε, λειτούργησε αρνητικά και σου κόστισε σε αποτέλεσμα και εντυπώσεις όπως σε προηγούμενα παιχνίδια.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: