Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Από Γενάρη... καλοκαίρι στην ΑΕΚ!!

O Γιώργος Τσακίρης γράφει για όσους απέδειξαν πως ΔΕΝ το ‘χουν και για τον κόσμο που λογικά εστιάζει στο γήπεδο... Από δω και στο εξής έρχονται τα... δύσκολα για όλους εμάς που ασχολούμαστε σε καθημερινή βάση με την ΑΕΚ και ειδικά για τον κόσμο της. Κι αυτό διότι πλέον αρχίζουμε να διανύουμε το πιο βαρετό (και συνάμα κουραστικό) κομμάτι αυτής της απίστευτης όσο και σκληρής για όλους μας αγωνιστικής σεζόν!

Η Ενωση του Τραϊανού Δέλλα επιβεβαίωσε το... αυτονόητο, ότι δηλαδή συμμετέχει σε μία κατηγορία απλά γιατί έτσι είναι υποχρεωμένη να πράξει αλλά είναι εντελώς περαστική (και στην επόμενη έτσι θα είναι), έχει εξασφαλίσει 1000% την επίτευξη του στόχου της, την άνοδο στην Β΄ και τώρα απλά θα πρέπει να αποδεικνύει σαν ποδοσφαιρικό τμήμα και μία ουσιαστική εξέλιξη.

Επί της ουσίας η σεζόν έχει πλέον ως μοναδικό ενδιαφέρον την εικόνα των ποδοσφαιριστών και την προσπάθεια απόδειξης από την πλευρά τους πως μπορούν και πρέπει να υπολογίζονται για την ΑΕΚ της επόμενης (και όχι μόνο) σεζόν...

Είναι εύκολο να κρίνουμε εκ του ασφαλούς γι’ αυτό κι εγώ θα σας καταθέσω τις σκέψεις μου σχετικά με του ποδοσφαιριστές που δείχνουν ότι ΔΕΝ το ‘χουν και δύσκολα θα αλλάξει κάτι αφού από Γενάρη έχουμε... καλοκαίρι στην ΑΕΚ και εννοώ μ’ αυτό ότι ήδη όλοι εστιάζουν στην επόμενη σεζόν... Ολοι εκτός από τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ φυσικά.

Πλέον κάθε ματς θα απασχολεί πολύ λιγότερο απ’ ότι το ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα έρθουν (ααα και φυσικά το θέμα του γηπέδου)! Αυτό αποδείχτηκε και στο ματς με τον Ερμή από τα Ζωνιανά το οποίο η ΑΕΚ κέρδισε πολύ εύκολα όπως αναμενόταν και όφειλε.

Για το ματς λοιπόν αξίζει αναφορά μικρή. Από τη στιγμή που ο στόχος επετεύχθη οι Κιτρινόμαυροι λύνονται και αρχίζουν να αποδίδουν πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο απ’ ότι μέχρι πρότινος. Αυτοματισμοί, σωστή ανάπτυξη από άκρα και άξονα, καλή κυκλοφορία της μπάλας με υπομονή και πίεση ψηλά στον εκάστοτε αντίπαλο για να επιδιωχθεί το εύκολο λάθος...

Με τα Ζωνιανά είδαμε ωραία γκολ, επιθετικό παιχνίδι και ποδόσφαιρο (όπως θέλει ο Δέλλας) πρωτοβουλίας, πολλές φάσεις (χαμένα απίθανα τετ α τετ), δοκάρι, υπέροχο ακυρωθέν γκολ του Γροντή από ασίστ κεφαλιά πάσα του Κορδέρο (προφανώς ο βοηθός δεν τρώει ψαράκι, δεν εξηγείται ότι είδε οφσάιντ και ακύρωσε ένα τόσο ωραίο τέρμα) και γενικά σούπερ διάθεση για ποδόσφαιρο από τους Κιτρινόμαυρους.

Θαρρώ, ή έστω θέλω να πιστεύω, ότι αυτή θα είναι η εικόνα της ΑΕΚ του Δέλλα από δω και στο εξής, αφού δεν θα υπάρχει και καμία πίεση, με τους παίκτες κλειδιά να αρχίζουν να λύνονται: αναφέρομαι κυρίως στον Ανάκογλου που ξεκίνησε νωθρά, αλλά απ’ όταν έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο (36΄), η εικόνα άλλαξε απόλυτα. Πήρε την ομάδα στην πλάτη του, έψαχνε την μπάλα, είχε πρωτοβουλίες, πήγε στο ένας εναντίον ενός (και δυο, και παραπάνω), σημείωσε γκολ (από τα πιο όμορφα φέτος της ΑΕΚ σε δημιουργία χάρη στη συμμετοχή Γροντή, Γεωργέα) και γενικά ηγήθηκε της ομάδας όπως οφείλει να κάνει!

Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή, θα μπορούσε το σκορ να είχε ξεφύγει και να είχαμε ένα σκορ με 6-7 τέρματα για τους Κιτρινόμαυρους και εδώ τελειώνουν όλα. Εκμεταλλευόμενος την αναφορά μου παραπάνω στον Ανάκογλου επιτρέψτε μου να γράψω αυτό που ανέφερα προηγουμένως, για τα πρόσωπα δηλαδή εκείνα που δείχνουν έως τώρα ότι ΔΕΝ...

Θα εστιάσω στους έμπειρους του ρόστερ και στην κατηγορία αυτή έως τώρα ανήκει σίγουρα ο Πόποβιτς. Και το σημειώνω τώρα που σκόραρε ξανά έπειτα από αρκετό καιρό. Ειλικρινά με στεναχωρεί που το γράφω διότι θεωρούσα πως θα έδινε περισσότερα αλλά και κυρίως ότι θα ήταν στην κατηγορία εκείνων των ποδοσφαιριστών που θα υπολογίζονταν (και) για την επόμενη σεζόν. Κάτι που για μένα δεν μπορεί ούτε σα σκέψη να υπάρχει!

Επειτα είναι ο Ρόβας. Από την αρχή της προετοιμασίας έως σήμερα τα καλά ματς του Ελληνα μέσου -που αριθμεί περισσότερες συμμετοχές ως στόπερ αφού δεν μπορεί στα χαφ- είναι μετά βίας δυο, άντε τρία βαριά! Εως τώρα είναι πολύ κακός και είναι κρίμα διότι πρόκειται για παίκτη που όλοι είχαν τη βεβαιότητα πως θα κάνει τη διαφορά στην Γ΄ αλλά και στην Β΄ κατηγορία... Σε καμία περίπτωση. Ισως να υπάρχει κάποιο θέμα με την κατηγορία στην οποία αγωνίζεται η ΑΕΚ, να υπέστη κάποιο σοκ, αλλά και έτσι να ήταν θα το είχε ξεπεράσει έως τον Οκτώβριο, βαριά Νοέμβριο. Οπότε προφανώς και απλά δεν μπορεί.

Ακολουθεί ο Σωκράτης Τσουκαλάς... Νομίζω πως η παρουσία του γενικά στην ΑΕΚ είναι τουλάχιστον τραυματική για τον ίδιο. Ένας παίκτης ο οποίος βρισκόταν στο ρόστερ της ΑΕΚ όταν βρισκόταν η ομάδα στην Σούπερ Λίγκα (έστω στο ρόστερ ανάγκης) θα έπρεπε να είχε πάρει τη φανέλα στο σπίτι του και ειδικά όταν για παράδειγμα αγωνιζόταν στα χαφ ο Γεωργέας. Δεν έχει κάτι να δώσει...

Για τον Σταθάκη που έχω γράψει πάρα πολλές φορές πως δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στο κέντρο της άμυνας θα σημειώσω τούτο: έχει πολύ γλυκό αριστερό πόδι, μεγάλο ατού ότι είναι αριστεροπόδαρο στόπερ, έχει κάποια στοιχεία (όπως η ικανότητα στον αέρα και το γεγονός ότι έχει καλή τεχνική κατάρτιση) που δείχνουν ότι κάτι υπάρχει εδώ και ίσως οι ιθύνοντες να τον προσέξουν περισσότερο. Με τα έως τώρα δεδομένα και την παρουσία του στην ομάδα θέση στην ΑΕΚ της επόμενης σεζόν δεν έχει! Αν υπάρχουν όμως περιθώρια εξέλιξης και βελτίωσης αυτό θα το κρίνουν οι υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Γενικά ευτυχώς εγώ μπορώ να κρίνω από τη θέση μου και ΕΥΤΥΧΩΣ την άποψή μου να την λαμβάνουν σοβαρά μόνο οι αναγνώστες. Διότι εννοείται πως οι ιθύνοντες του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ έχουν πιο ολοκληρωμένη άποψη για τον εκάστοτε ποδοσφαιριστή και δεν προσμετρούν στην κρίση τους την όποια άποψη, του όποιου τύπου (που συγκριτικά με αυτούς είναι... άμπαλος) έχει τη δυνατότητα να γράφει ένα blog όπως εγώ.

Θαρρώ πως εμείς οι... άμπαλοι, που απλά καταθέτουμε την άποψή μας κρίνοντας από όσα έχουμε δει στο πέρασμα κάποιων χρόνων, συμφωνούμε στο γεγονός πως η ΑΕΚ δεν διαθέτει και ικανό πορτιέρο. Καραγκιολίδης και πολύ περισσότερο Βούρας αποδείχτηκε πως δεν είναι στο επίπεδο εκείνο που θα βασιστεί μία ομάδας όπως η Ενωση πάνω τους.

Υπάρχει χρόνος πολύς. Οπότε μπορεί εύκολα όσα γράφω παραπάνω να διαψευστούν στο δεύτερο μισό διότι επαναλαμβάνω προχώρησα σ’ αυτήν την κριτική προτού φτάσουμε στο τέλος με τα μέχρι τώρα δεδομένα και όσο υπήρχε μία σχετική πίεση (για αποτελέσματα) στην ομάδα. Όμως από κει που περίμενα πολύ λιγότερα, από τους Γροντή, Αργυρίου, Πεταυράκη (σούπερ ήταν και στο ματς με τον Ερμή), Τσεβά –δεν αναφέρω τον πολύ καλό Πλατέλλα διότι δίνει όσα περιμέναμε μια και είναι 26 ετών και όχι 20– όλοι νομίζω έχουμε δει πολύ περισσότερα συγκριτικά με τους έμπειρους που προανέφερα...

Υγ: Το θέμα του γηπέδου, με δεδομένο ότι το αγωνιστικό λύνεται και ο στόχος επιτυγχάνεται εύκολα όπως αναμενόταν, θα μας απασχολεί αποκλειστικά για τους επόμενους μήνες. Ο κόσμος ήδη ασχολείται μόνο με αυτό το ζήτημα μια και το μόνο που ελπίζει, ονειρεύεται, εύχεται και παρακαλά είναι να αρχίσουν οι εργασίες στην Νέα Φιλαδέλφεια. Δικαιολογημένα... Βέβαια ο πρώτος που το θέλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης και εκεί έχει αφιερωθεί ψυχή και σώμα...

Υγ2: Νίκες παντού για την ΑΕΚ το διήμερο. Στο μπάσκετ που η ομάδα ετοιμάζεται να επιστρέψει εκεί που της αρμόζει (μόνη πρώτη πια μετά την ήττα για το Ψυχικό), στο ανδρικό βόλεϊ επί του ΠΑΟΚ στην Α1 με 3-1 και στο γυναικείο με το Μαρκόπουλο με το ίδιο σκορ. Ομορφο το διήμερο, πολύ όμορφο...Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: