Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

«Παίζουν για πάρτη τους»!

No 792747
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος διεθνής άσος και μέλος της “χρυσής ομάδας” του ΠΑΟΚ στη δεκαετία του ’70, Χρήστος Τερζανίδης. Αναφέρθηκε στον Χούμπ Στέφενς και τόνισε ότι κριτική μπορεί να γίνει στον Ολλανδό τεχνικό αφού ολοκληρωθούν και οι μεταγραφές Ιανουαρίου. Τόνισε, ωστόσο, πως δεν υπάρχει χημεία στην ομάδα, λέγοντας δύο φορές κατά την διάρκεια της συνέντευξης ότι “οι παίκτες του ΠΑΟΚ παίζουν για την πάρτη τους”!
Αναλυτικά, όσα είπε ο Χρήστος Τερζανίδης:
Για την ήττα από τον Πανιώνιο: “Έπρεπε να το περιμένουμε. Μια ομάδα δε μπορεί να κερδίζει πάντα στο 90′. Κάποια στιγμή θα έφευγε η τύχη και αυτό που έγινε ήταν κάτι το αναμενόμενο. Δεν είναι δυνατόν να χάνεις από έναν Πανιώνιο των τόσων προβλημάτων και να δέχεσαι γκολ από δύο στημένες φάσεις. Ο προπονητής αυτό που πρέπει να κάνει είναι να βγάζει από τους παίκτες το 100%. Αυτή την στιγμή στον ΠΑΟΚ ο κάθε παίκτης παίζει για τον εαυτό του. Παίζει για την πάρτη του, που λένε…”.
Για τις δηλώσεις του Τζαβέλα ότι η ομάδα “δεν έχει βγει στο γήπεδο” μετά τις γιορτές: “Δεν είναι δικαιολογία αυτά που λέει ο Τζαβέλας πως η ομάδα δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο. Η ομάδα δεν έχει εντυπωσιάσει και οι μεταγραφές δεν έχουν βγει. Ο Σαββίδης έχει ανεβάσει τον πήχη, όμως οι παίκτες δεν έχουν χημεία και παίζουν για την πάρτη τους”.
Για τις δοκιμές που κάνει σε θέσεις και συστήματα ο Στέφενς: “Κάθε προπονητής βλέπει ποιους έχει και ποιους εμπιστεύεται. Δεν μπορώ να του ρίξω ευθύνες για την τακτική. Μπορώ να ρίξω ευθύνες στο σύνολο. Θα ρίξω ευθύνες στον Στέφενς για τις τωρινές μεταγραφές, καθώς δεν είχε κάνει μεταγραφές πιο πριν. Από εκεί και πέρα, σαν ομάδα δε μπορεί να αποδώσει. Ατομικά οι παίκτες είναι καλοί, όμως ακόμη και στις νίκες η ομάδα δεν πείθει”.
Για τις επιλογές να παίξουν άμεσα οι Μαντούρο και Μάρτενς: “Αυτό μας λέει πως ο προπονητής δεν εμπιστεύεται τους άλλους παίκτες. Παρόλα αυτά και τον… Μαραντόνα να φέρεις αύριο δεν θα αλλάξει τίποτα. Είναι ομαδικό άθλημα το ποδόσφαιρο και πρέπει να υπάρχει συνεργασία σε όλες τις γραμμές. Δεν μπορεί να φέρει αλλαγή ένας παίκτης. Δεν υπάρχει συνοχή στις γραμμές και το κέντρο είναι προβληματικό. Δεν βοηθάει, ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση”.
Για το αν ο Γκαρσία θα μπορούσε να βοηθήσει στον τωρινό ΠΑΟΚ: “Ο Γκαρσία βρίσκεται στην δύση της καριέρας του και ο Στέφενς, αλλά και ο Σαββίδης, θέλουν νέους παίκτες. Έγιναν διάφορα πράγματα σ’ αυτήν την υπόθεση και με τον προπονητή και με τον μεγαλομέτοχο”.
Για τους στόχους του ΠΑΟΚ στο υπόλοιπο της σεζόν: “Ο στόχος είναι το κύπελλο, καθώς πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ δεν υπάρχουν. Η δεύτερη θέση πρέπει να θεωρείται δεδομένη για να διεκδικήσει πάλι το Τσάμπιονς λιγκ”.
Για το αν υπάρχει πρόβλημα που δεν βρίσκεται συνέχεια κοντά στην ομάδα ο Ιβάν Σαββίδης: “Δεν υπάρχει πρόβλημα, από την στιγμή που πληρώνονται οι ποδοσφαιριστές. Ο ποδοσφαιριστής δεν χρειάζεται έναν μπαμπούλα από πάνω του. Είναι επαγγελματίες οι παίκτες και εφόσον πληρώνονται δεν χρειάζεται πολλά πάρε-δώσε με τους παράγοντες”.
Για τις ευθύνες που θα έχει στο μέλλον ο Στέφενς: “Οι προπονητές πρέπει να μένουν πολλά χρόνια. Εμείς είμαστε τριτοκοσμική χώρα στο ποδόσφαιρο. Οι μισοί πρόεδροι δεν έχουν δικαίωμα να διοικούν ομάδες και οι μισές ομάδες δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις. Εμείς, όμως, είμαστε ΠΑΟΚ και δεν μπορούν να μας απασχολούν όλα αυτά. Πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα στον Στέφενς να αποφασίσει το τι πρέπει να γίνει, ποιοι πρέπει να φύγουν και ποιοι πρέπει να μείνουν”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: