Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ο Μπεργκ τους κέρασε... ξυδάκι!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Βέροια, αποθεώνει τον Μάρκους Μπεργκ, ενώ σχολιάζει και τη διαιτησία του αγώνα.
Ο Μάρκους Μπέργκ έκανε σεφτέ μέσα στο 2014, αλλά πιο πριν με δύο ασίστ πάρε-βάλε έκανε όλη την δουλειά και οδήγησε την ομάδα σε σημαντική νίκη στην Βέροια με 3-1. Είπα στο τελευταίο σχόλιο, ότι θα χρειαστεί να κάνει σεφτέ ο Μπέργκ και να πάρει και βοήθεια από τους μέσους ο Παναθηναϊκός για να περάσει από την Βέροια, όπου το ματς μπορεί να εξελίχθηκε σε εύκολο, αλλά ήταν δύσκολο για τους λόγους, που είχα αναφέρει. Και έγινε ακόμα πιο δύσκολο, όταν αυτός ο ταλιμπάν ο Λιαχούδης σαν βγαλμένος από την εποχή της παράγκας μετέτρεψε σε...  πέναλτι την βουτιά του Βέρτζου, αντί να του δώσει κίτρινη κάρτα για θέατρο. Και στη συνέχεια ξέχασε να δείξει κάρτες σε παίκτες της Βέροιας, ενώ έσπευσε να δείξει κίτρινη στο πρώτο μαρκάρισμα που έκανε ο Μπέργκ. Επίσης δεν έδωσε ένα πέναλτι στον Παναθηναϊκό σε χέρι του Μπέντ στο δεύτερο ημίχρονο και στη συνέχεια για να... ξεκαρφωθεί δεν έδωσε ένα πέναλτι στην Βέροια στο 86' και ενώ το σκορ ήταν 1-3. Ένα πέναλτι, που όμως άρχισε από θέση οφ-σάιντ, το οποίο δεν δόθηκε σε βάρος της Βέροιας.
Αυτή τη νίκη την χάρηκα, διότι ο Μπέργκ και οι άλλοι παίκτες έδειξαν... κότσια κόντρα στον... ταλιμπάν Λιαχούδη και έφθασαν στη νίκη με συνοπτικές διαδικασίες, αφού η Βέροια φάνηκε πολύ λίγη, για να αντιμετωπίσει τους «πράσινους». Δεν συγκρίνεται η φετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού με την εμφάνιση που έκανε πέρυσι στο ίδιο γήπεδο. Η μέρα με τη νύχτα. Η ομάδα έπαιξε με πάθος, είχε διάθεση, κέφι, έβγαλε φάσεις, είχε ισορροπία στην απόδοσή της και στα 90 λεπτά. Δεν είδαμε για πρώτη φορά μετά από καιρό, ούτε μπλακ-άουτ για τα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ούτε κακή απόδοση για ένα ή και δύο ημίχρονα.
Ο Παναθηναϊκός της Βέροιας θύμισε τον Παναθηναϊκό στην δύση του 2013. Ήταν πειστικός και σοβαρός. Απέφυγε τα λάθη που στοιχίζουν βαθμούς, μπήκε δυνατά στο ματς, προηγήθηκε με ένα υπέροχο γκολ σε δημιουργία και σε εύκολη εκτέλεση από τον Κλωναρίδη μετά από ασίστ του Μπέργκ, που το σιγούρεψε (σε ένδειξη αλτρουισμού), ενώ μπορούσε να πλασάρει στην κάθετη πάσα που δέχθηκε από τον Κουτρουμπή. Και μετά το άδικο 1-1 που έγινε, η ομάδα αντέδρασε σωστά, επιτέθηκε ορθολογικά και προηγήθηκε εκ νέου με γκολ δουλεμένο στην προπόνηση από την σέντρα του Νάνο, την κεφαλιά-πάσα του Μπέργκ και το σουτ του Αντζαγκούν, που χώθηκε στην περιοχή, όπως δουλεύει στις προπονήσεις ο Αναστασίου. Το τρίτο γκολ ο Μπέργκ το δικαιούτο, για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα για την απόδοσή του. Είχε προηγηθεί αυτή την φορά ασίστ του Νάνο, ενός ακόμα παίκτη που ήταν από τους καλύτερους στην Βέροια. Μαζί με τον Κλωναρίδη και τον Αντζαγκούν, αλλά και τον Λαγό, που βοήθησε ανασταλτικά.
ΥΓ: Αρβανιτίδης και Καραμελίδης έκαναν... τα πάντα για τη νίκη, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον Μπέργκ, που τους χάλασε τα σχέδια. Δεν πειράζει... Τους κέρασε ο Σουηδός παικταράς... ξυδάκι!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: