Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Αλεξανδρίδης: «Ο Σάντος φοβόταν το ρίσκο»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κυριάκος Αλεξανδρίδης, κάνοντας δηλώσεις στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Revolution» επισήμανε την εμπιστοσύνη που δείχνει ο Λάζλο Μπόλονι στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, ενώ αναφερόμενος στον Φερνάντο Σάντος, τόνισε πως ο Πορτογάλος τεχνικός πορεύεται εκ του ασφαλούς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Τα νέα παιδιά θέλουν την στήριξη όλων αλλά και οι ίδιοι θα πρέπει να αρπάξουν από τα μαλλιά τις ευκαιρίες. Και ο Αποστολόπουλος, αλλά και ο Σταφυλίδης την έχουν αρπάξει ήδη», είπε στην αρχή και συνέχισε αναφορικά σε ενδεχόμενη συμμετοχή του Ιντζίδη στο παιχνίδι του Σαββάτου για το πρωτάθλημα:

«Ο Ιντζίδης δεν νομίζω να μπορεί να αγωνιστεί γιατί δεν είναι επαγγελματίας, αλλά είναι ένα μεγάλο ταλέντο».

Για το πώς βλέπει την πορεία των Σταφυλίδη, Αποστολόπουλου στην πρώτη ομάδα, αλλά και στα αγωνιστικά χαρακτηρίστηκα τους σημείωσε: «Και ο Σταφυλίδης και ο Αποστολόπουλος προέρχονται από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ. Είναι καλοί ποδοσφαιριστές και το έχουν δείξει, αλλά πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή. Ο Αποστολόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του σαν σέντερ φορ, γι? αυτό είναι ιδιαίτερα επιθετικογενής. Αυτή η θέση που αγωνίζεται τώρα του ταιριάζει. Εκεί έδειξε το ταλέντο του. Και ο Σταφυλίδης έχει επιθετικότητα που χρειάζεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αλλά υπάρχουν και άλλα παιδιά που έρχονται από πίσω».

Όσον αφορά την εμπιστοσύνη που δείχνει ο Μπόλονι στους ποδοσφαιριστές από την ακαδημία της ομάδας: «Ο Μπόλονι δεν το έκανε μόνο από ανάγκη. Από το καλοκαίρι έπαιρνε μικρά παιδιά στις προπονήσεις και από την αρχή της χρονιάς έδειξε ενδιαφέρον για τους μικρούς. Δεν ξέρω γιατί δεν το έκανε αυτό ο Σάντος. Πιστεύω φοβάται το ρίσκο, αλλά όλοι οι προπονητές στην Ελλάδα το ίδιο έκαναν. Ο Σάντος δούλευε εκ του ασφαλούς με έμπειρους παίκτες και δοκιμασμένες λύσεις. Το δύσκολο είναι αυτό που κάνει ο Μπόλονι. Ο Μπόλονι πέτυχε τα ίδια με τον Σάντος εξάλλου» και πρόσθεσε:

«Πάντως εκτός από τους νέους χρειάζεσαι και τους έμπειρους ποδοσφαιριστές γιατί παίκτες όπως ο Γκαρσία και ο Κοντρέρας που βοήθησαν πολλά παιδιά έως τώρα».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να βγάλει ο ΠΑΟΚ παίκτη σαν τον Βιεϊρίνια από τις ακαδημίες απάντησε: «Παίκτες σαν τον Βιεϊρίνια μπορεί να βγάλει ο ΠΑΟΚ αλλά είναι δύσκολο να ξαναβγεί παίκτης με τα χαρακτηρίστηκα του στο μέλλον».

Για το ποιος πρέπει να είναι ο αγωνιστικός στόχος του ΠΑΟΚ υπογράμμισε: «Ο στόχος του ΠΑΟΚ για τα επόμενα χρόνια πρέπει να είναι η πρώτη θέση με βάση και την εικόνα των άλλων ομάδων και όχι μόνο η έξοδος στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ φέτος μπορεί κάλλιστα να πάρει την δεύτερη θέση. Ο ΑΠΟΕΛ είναι ένα παράδειγμα για το μπάτζετ και τη διαχείρισή του».

Τέλος, κάνοντας πρόβλεψη για το σαββατιάτικο παιχνίδι του «Δικέφαλου με τον Αστέρα Τρίπολης είπε:«Ο ΠΑΟΚ εύκολα ή δύσκολα παρά τα προβλήματα που έχει πιστεύω ότι θα πάρει την νίκη απέναντι στον Αστέρα».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: