Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ήρωες οι ...ξοφλημένοι!!

Θυμάστε τον Μορέτο; Τον απίθανο Βραζιλιάνο τερματοφύλακα, με τις "περατζάδες" του στην περιοχή της ΑΕΚ, που συχνά πυκνά κατέληγαν σε γκολ; Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.
Ήρωες οι ...ξοφλημένοι
Αυτόν θυμήθηκα ξαφνικά, βλέποντας τον μεγάλο Σάκη Χιώτη να παίρνει από το χεράκι τον ΑΠΟΕΛ και να τον οδηγεί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί ο Χιώτης εκδιώχθηκε από την ΑΕΚ, από τον... «σοφό για γέλια» Φερέρ, ως ανίκανος, για να φέρει τον... Μορέτο. Ο Χιώτης δεν είναι ο μοναδικός, από την ομάδα-θαύμα της Κύπρου, που έφυγε ως αποτυχημένος από το ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο Μαντούκα; Ο Πουρσαϊτίδης; Ο Ολιβέιρα; Ο Χαραλαμπίδης, με τον οποίο είχαν βγάλει ανέκδοτα στον ΠΑΟ; Ακόμη και ο άτυχος Κόντης... Μέχρι και ο «καπετάνιος» αυτού του «πλοιαρίου», που πολλοί στοιχημάτιζαν πως θα πάει αύτανδρο στο πρώτο αεράκι, όταν βγει στα ανοιχτά. Ο Γιοβάνοβιτς εκδιώχθηκε δύο φορές από τον Ηρακλή, γιατί προσπαθούσε να προλάβει την επερχόμενη καταστροφή, κόντρα στην άποψη κάποιων εκεί πως ο Ηρακλής είναι...
Μπαρτσελόνα και βάλε! Βρήκε, όμως, φωλιά στη Λευκωσία για να στεγάσει τις ιδέες του και τις αρχές του, που δεν είναι δα και φιλοσοφία. Είναι αυτές που περιλαμβάνονται στο αλφάβητο της μπάλας. Αυτά τα παιδιά, λοιπόν, με τον προπονητή τους, ξενύχτησαν την Ελλάδα, η οποία μέσα στο σοκ που έχει υποστεί αναζητά απεγνωσμένα το θετικό ντυμένο στα γαλανόλευκα. Και το βρήκε στη φιγούρα του Χιώτη με την ελληνική σημαία στους ώμους...!
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: