Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ρεάλ, «Ντέπορ» και τώρα Μπιλμπάο!!

Ρεάλ, «Ντέπορ» και τώρα Μπιλμπάο!
Το στραπάτσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… έχει προηγούμενο! Οι ισπανικοί θρίαμβοι μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» συνεχίστηκαν με το διπλό της Μπιλμπάο πάλι με σκορ 3-2. Το κακό τρίτωσε για την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και το england365.gr σας θυμίζει τις «καρμπόν» ήττες του παρελθόντος από τους συλλόγους της Πριμέρα Ντιβισιόν!

Το τελικό 3-2 των Βάσκων ξύπνησε μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν! Τότε που οι Ρεάλ Μαδρίτης και Ντεπορτίβο Λα Κορούνια «καθάριζαν» με το ίδιο ακριβώς σκορ τους «κόκκινους διαβόλους» μέσα στο σπίτι τους!

Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 1999-2000, η «Βασίλισσα» ταπείνωσε με σκορ 3-2 τη Γιουνάιτεντ μπροστά στο αγγλικό κοινό και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση, ρεφάροντας την λευκή (0-0) ισοπαλία του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη. Δύο γκολ είχε σημειώσει ο Ραούλ, ενώ είχε ανοίξει το σκορ με αυτογκόλ ο Κιν. Οι «διάβολοι» μείωσαν με τους Ντέιβιντ Μπέκαμ και Πολ Σκόουλς.

 


Λίγα χρόνια αργότερα, το 2001-02 για τη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, «καρμπόν» θρίαμβο πανηγύρισε η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Στο γκρουπ για όσους δεν θυμούνται βρισκόταν και ο Ολυμπιακός μαζί με τη Λιλ! Οι Ισπανοί κατάφεραν να νικήσουν τη Γιουνάιτεντ επίσης με 3-2 για την 4η αγωνιστική και να ντουμπλάρουν τις νίκες τους επί της ομάδας του Φέργκιουσον. Για τους γηπεδούχους δύο γκολ είχε βάλει ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, ενώ για την «Ντέπορ» σκόραραν οι Σέρτζιο και Τριστάν (δύο φορές).
Όπως γράψαμε και παραπάνω, το κακό… τρίτωσε για τους πρωταθλητές Αγγλίας. Αυτή τη φορά δράστες ήταν η παρέα των Γιορέντε και Μουνιαΐν! Η μόνη διαφορά του τότε με το τώρα; Οι δύο προηγούμενες ήττες της Γιουνάιτεντ είχαν γίνει στις ρεβάνς με τους αντιπάλους τους και δεν υπήρχε γυρισμός! Με την Μπιλμπάο υπάρχει ακόμα μια κρυφή ελπίδα ότι η εις βάρος της κατάσταση μπορεί να ανατραπεί σε μία εβδομάδα, στον επαναληπτικό της Βασκωνίας.




πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: