Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Στο χέρι τους…!!

Στο χέρι τους…
Η Πόρτο πήρε τη σημαντικότερη νίκη της φετινής χρονιάς στην πορτογαλική Superliga στο μεγάλο ντέρμπι με την Μπενφίκα και βρέθηκε στην πρώτη θέση. Έτσι, στην 22η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος, οι «δράκοι» φιλοξενούν την αδιάφορη Ακαντέμικα και φιλοδοξούν να κρατήσουν, τουλάχιστον, το +3 από τους δεύτερους «αετούς», ώστε να παραμείνουν το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, οκτώ στροφές πριν το φινάλε. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι θα προσπάθησαν για την, όσο το δυνατόν, πιο αξιοπρεπή εμφάνιση μέσα στο «Ντραγκάο».

Οσον αφορά τους Λουζιτανούς, πηγαίνουν στην έδρα της φαινομενικά αδιάφορης Ακαντέμικα, ώστε να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να περιμένουν κάποια έκπληξη από την Πάσος στο λιμάνι, ώστε να πλησιάσουν ή ακόμα και να φτάσουν τους κατόχους του Europa Leagueστη βαθμολογία, μην έχοντας για τον επόμενο μήνα τον Γκαράι στη διάθεσή τους. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι θα «χτυπήσουν» το ματς, ώστε να δείξουν πως αξίζουν καλύτερης τύχης στον φετινό «μαραθώνιο».

Η τρίτη Μπράγκα υποδέχεται στο «Μουνισιπάλ» την ουραγό Λεϊρία και περιμένει πως θα επικρατήσει εύκολα, κόντρα σε μια ομάδα που δείχνει πως τα έχει παρατήσει στην προσπάθεια για την παραμονή στην κατηγορία. Οι φιναλίστ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ξέρουν πως με νίκη θα παραμείνουν «κολλιτσίδα» στην προσπάθεια εξόδου στο Τσάμπιονς ΛΙγκ.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, μετά το «νέκταρ» της επιτυχίας επί της Μάντσεστερ Σίτι στην Ευρώπη, θα πρέπει να προσγειωθεί στην ιβηρική πραγματικότητα και να κοιτάξει πως θα νικήσει την Γκιμαράες στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», αφού η τελευταία την απειλεί να της πάρει την πέμπτη προνομιούχο θέση που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού, αν νικήσει, θα πλησιάσει τα «λιοντάρια» στους τρεις βαθμούς.

Η Μαρίτιμο υποδέχεται την προτελευταία Φεϊρένσε και θέλει μόνο τη νίκη, ώστε να παραμείνει στην τετράδα, κόντρα σε μια ομάδα που δε βρίσκεται στην ιδανική αγωνιστική κατάσταση.



Αναλυτικά, η 22η αγωνιστική:


Παρασκευή 9/3

22:15 Μαρίτιμο-Φεϊρένσε

Σάββατο 10/3

20:00 Μπράγκα-Λεϊρία

22:15 Πόρτο-Ακαντέμικα

Κυριακή 11/3 (18:00)

Μπέιρα Μαρ-Ζιλ Βιθέντε

Ολιανένσε-Νασιονάλ

Ρίο Αβε-Σετούμπαλ

20:15 Πάσος Φερέιρα-Μπενφίκα

22:15 Σπόρτινγκ-Γκιμαράες


Η επόμενη (23η) αγωνιστική:

Φεϊρένσε-Μπράγκα
Γκιμαράες-Ολιανένσε
Ακαντέμικα-Πάσος Φερέιρα
Νασιονάλ-Πόρτο
Λεϊρία-Ρίο Αβε
Ζιλ Βιθέντε-Σπόρτινγκ
Σετούμπαλ-Μαρίτιμο
Μπενφίκα-Μπέιρα Μαρ


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: