Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Επενδυτικό ενδιαφέρον για της εκτάσεις του Ηρακλή!!

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Revolution» μίλησε ο πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλή, Κωνσταντίνος Γωγάκος, αλλά και ο βουλευτ΄ςη της ΝΔ και φίλος του Ηρακλή, Θεόδωρος Καράογλου, για την τροπολογία που έχει να κάνει με τις εκτάσεις του Ηρακλή σε Χορτατζήδες και Μίκρα. Οι δύο άνδρες έκαναν λόγο για επενδύσης στα ακίνητα της ομάδας από επενδυτές με την προϋπόθεση της έγκρισης της αντίστοιχης τροπολογίας από την Βουλή.

Γωγάκος: «Πρόταση από κυπριακή εταιρία»

«Η έκταση είναι στα 29 στρέμματα και είναι σε αρκετά καλό σημείο. Με την τροπολογία αυτή, το 65% θα είναι για αθλητικές χρήσεις και το υπόλοιπο 35% για εμπορικές και άλλες χρήσεις. Ήδη έχουμε κάνει ένα master plan με αθηναϊκή εταιρία. Βέβαια κάναμε κάλεσμα σε εταιρίες για το έργο, είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΓΣ και συνέχισε:
« Ήδη βουλγαρική εταιρία που ενδιαφέρθηκε το 2010 απέσυρε το ενδιαφέρον της, γιατί η κατάσταση στην χώρα μας τους έκανε να κάνουν πίσω. Τώρα υπάρχει μία πρόταση από εταιρία και για την Μίκρα και για Χορτατζήδες αλλά κολλάει ως τώρα. Η εταιρία είναι από την Κύπρο και έχει σχέση με ανθρώπους του Ηρακλή. Η πρόταση ήρθε σαν πρόταση επένδυσης και όχι σε οικονομική μορφή, όπως είχε κάνει η βουλγαρική εταιρία.

Στο τέλος επισήμανε ότι: «Η τροπολογία αυτή καθορίζει επακριβώς τις χρήσεις και κάνει σαφή τα πράγματα για κάθε επενδυτή. Αντιμετωπίσαμε πολλά γραφειοκρατικά και άλλα προβλήματα, αλλά με την τροπολογία θα ξεπεραστούν. Πιστεύω πως θα υπάρξουν περαιτέρω προτάσεις για τους Χορτατζήδες».

Καράογλου: «Ελληνικός όμιλος για τους Χορτατζήδες»
Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην επικείμενη τροπολογία, η οποία είναι απαραίτητη για την εκμετάλλευση των εκτάσεων.
«Ο Ηρακλής έχει μία έκταση φιλέτο στην περιοχή των Χορτατζήδων. Είναι μία μεγάλη έκταση και μπορεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα. Βέβαια πρέπει να υπάρχουν και εμπορικές χρήσεις εκτός από αθλητικές εγκαταστάσεις για να υπάρξει επίσης ενδιαφέρον από επενδύτες. Βέβαια απαιτείται και ο ανάλογος νόμος«, και πρόσθεσε:
«Μάζεψα 50 υπογραφές για την τροπολογία αυτή και εφόσον την ερχόμενη εβδομάδα δώσει και την άδεια ο ΥΠΕΚΑ θα υπάρξει εξέλιξη. Οι επενδυτές θα ξέρουν αν εγκριθεί η τροπολογία και θα μπορέσουν να καταθέσουν προτάσεις για τις επιχειρήσεις τους».
Όσον αφορά το ενδιαφέρον ελληνικού ομίλου τόνισε πως:

«Το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι επί της Αγίου Δημητρίου και είναι πολύ καλό φιλέτο. Εκτός από του Κύπριους υπάρχει και ένας όμιλος που ενδιαφέρεται για την έκταση και είναι ελληνικός. Επισήμως δεν έχει καταθέσει ενδιαφέρον. Όταν περάσει η τροπολογία μας μέσα στο σχέδιο του ΥΠΕΚΑ θα ανοίξει ο δρόμος για ενδιαφέρον από επενδυτές. Να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν και άλλοι φάκελοι για προτάσεις. Ο ελληνικός όμιλος ενδιαφέρεται μόνο για τους Χορτατζήδες», και τελείωσε λέγοντας:

«Ετοιμαζόμαστε να καταθέσουμε με τον κ.Βούγια τροπολογία για παράταση της χρήσης της Μίκρας λόγω οικονομικής αδυναμίας για επενδύσεις την περίοδο αυτή».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: