Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η Λαμία στον τελικό, 3-2 τον Παναθηναϊκό!!

Ο Παναθηναϊκός κυνήγησε μέχρι τέλους την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όμως η κούραση και οι λάθος επιλογές στους τελευταίους πόντους του ταί μπρέικ, κόστισαν την ήττα με 3-2 από τη Λαμία, με την τελευταία να παίρνει το εισιτήριο σε ένα συγκλονιστικό ματς!
Η Λαμία στον τελικό, 3-2 τον Παναθηναϊκό
Η νίκη της Λαμίας μάλιστα έχει μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι στις αρχές του τρίτου σετ έχασε με τραυματισμό τον βασικό της διαγώνιο, τον Τσούροβιτς. Απών από τους "πράσινους", που ήταν πιο μαχητικοί στο Κύπελλο σε σχέση με τις κάκιστες εμφανίσεις του πρωταθλήματος, που τους έχουν φέρει στα πρόθυρα της Α2, ήταν ο τραυματίας Κόλεφ, με τον Πανταλέων, στον αντίποδα, να παίζει κανονικά.
Έτσι η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θα έχει την ευκαιρία το Σάββατο (10/03, 21:00) να γράψει ιστορία, διεκδικώντας το παρθενικό τρόπαιο της με αντίπαλο είτε τον Ηρακλή είτε τον κάτοχο του τίτλου Ολυμπιακό.
Το πρώτο σετ ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και τους τυπικά γηπεδούχους να καταφέρνουν στις λεπτομέρειες να το πάρουν με 26-24.
Στο δεύτερο σετ το συγκρότημα της Φθιώτιδας βελτιώθηκε και πήρε τον έλεγχο με 17-12. Οι "πράσινοι" προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί και τα κατάφεραν, ισοφαρίζοντας με ένα σερί 6-0 σε 21-21, ωστόσο η Λαμία απάντησε και με ένα δικό της σερί 4-0, έφτασε στο 25-21.
Στο τρίτο σετ οι τυπικά φιλοξενούμενοι στάθηκαν άτυχοι, καθώς έχασαν στις αρχές τον Τσούροβιτς, ο οποίος τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Δεν έδειξαν όμως να πτοούνται από την ξαφνική αυτή απώλεια, παίρνοντας κεφάλι με 10-5 και 19-16. Μια αντεπίθεση του Παναθηναϊκού όμως άλλαξε τα δεδομένα. Χάρη και στα λάθη του αντιπάλου του, έκανε ένα σερί 9-0 και έγραψε το 25-19, αποκτώντας το πάνω χέρι για τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.
Το ενδιαφέρον διατηρήθηκε αμείωτο και στο τέταρτο σετ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, με τους τυπικά γηπεδούχους να ξεφεύγουν με 20-16 και να βάζουν τις βάσεις για την επικράτηση. Το συγκρότημα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ξαναμπήκε στη διεκδίκηση του σετ, ισοφαρίζοντας σε 23-23, με το φινάλε να είναι δραματικό. Εν τέλει αυτή που βγήκε κερδισμένη από τη μάχη αυτή ήταν η Λαμία, η οποία χάρη στο μπλοκ της απέτρεψε τρία "πράσινα" ματς μπολ και στο τρίτο σετ μπολ που είχε έκανε το 30-28.
Έτσι το πολυπόθητο εισιτήριο κρίθηκε στο τάι μπρέικ, στο οποίο έσπασαν καρδιές. Οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν κεφάλι με 10-8, η Λαμία ισοφάρισε σε 11-11 και μετά έγινε...χαμός, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να κάνουν στο τρίτο ματς μπολ που είχαν το 19-17 και ενώ είχαν προηγηθεί δύο ευκαιρίες του Παναθηναϊκού και αρκετές αμφιλεγόμενες φάσεις.
Τα σετ: 26-24, 21-25, 25-19, 28-30, 17-19.
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: