Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

"Διάβολοι"-Βάσκοι, σημειώσατε 2!!

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο νίκησε 3-2 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ και η ρεβάνς στον "λάκκο των λεόντων" αναμένεται καυτή! Η Βαλένθια φαίνεται να "καθάρισε" (4-2 την Αϊντχόφεν), όπως και η Αλκμάαρ (2-0) την Ουντινέζε, προβάδισμα το Ανόβερο (2-2 εκτός με Σταντάρ Λιέγης)
"Διάβολοι"-Βάσκοι, σημειώσατε 2!
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπιλμπάο 3-2
Οι «κόκκινοι διάβολοι» άνοιξαν τελικά το σκορ στο 22ο λεπτό, καθώς ο Γκιγκς με τον Τσικαρίτο συνδυάστηκαν όμορφα, ο Μεξικανός έκανε την προσποίηση και το σουτ και ο Ιραϊθόθ απέκρουσε. Στη συνέχεια ο Ρούνεϊ ήρθε από πίσω κι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 29' μετά από σέντρα του Ντε Μάρκος, ο Γιορέντε έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 32' ο Σουσαέτα έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Μάντσεστερ, προσπάθησε να κρεμάσει τον Ντε Χέα, που ήταν εκτός θέσης, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
Η Μπιλμπάο συνέχισε να πιέζει και έφερε το ματς στα ίσια στο 44ο λεπτό. ο Σουασέτα έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Γιορέντε με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1.
Στο 68ο λεπτό ο Αντέρ έκανε το ένα δύο με τον Μουνιαΐν, που βρέθηκε απέναντι στον Ντε Χέα, ο οποίος βγήκε νικητής για ακόμη μια φορά νικητής. Στην επόμενη φάση ο Ιραϊθόθ πρόλαβε τον Τσικαρίτο, αλλά η Μπιλμπάο γύρισε το ματς στο 72'. Ο Αντέρ έκανε ψηλοκρεμαστή μπαλιά στον Σουσαέτα, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Άγγλων και με αριστερό σουτ έκανε το 2-1. Ωστόσο από τα ριπλέι φάνηκε πως ο Ντε Μάρκος ήταν σε θέση οφσάιντ.
Στο 80ο λεπτό το σουτ του Ρούνεϊ δεν ανησύχησε τον Βάσκο γκολκίπερ, ενώ στο 85' Ο Μουνιαΐν με τον Τοκέρο έφυγαν στην κόντρα, αλλά ο Ντε Χέα απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του τελευταίου. Το 3-1 διαμόρφωσε στο 89ο λεπτό με το κοντινό πλασέ του Μουνιαΐν μετά από απόκρουση του Ντε Χέα σε σουτ του Ντε Μάρκος.
Δύο λεπτά αργότερα η Μάντσεστερ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ντε Μάρκος και ο Ρούνεϊ. έγραψε από τα 11 μέτρα το τελικό 3-2. Το χέρι πάντως ίσως και να ήταν εκτός περιοχής.
Ανόβερο - Σταντάρ 2-2
Το Ανόβερο κόντρα στην ροή του αγώνα προηγήθηκε στο 21' όταν ο Ράους κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Κανού, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Στιντλ ανοίγοντας το σκορ. Η Σταντάρ απάντησε στο 27' όταν ο Τσιτέ σέντραρε από τα αριστερά για τον Μπίρενς, ο οποίος με δεξί γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Ζίλερ ισοφάρισε.
Οι Βέλγοι γύρισαν «τούμπα» το ματς στο 30' όταν ο Πογκονιόλι εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά για τον Τσιτέ που με κεφαλιά νίκησε τον Ζίλερ κάνοντας το 2-1.
Το Ανόβερο άγγιξε το γκολ στο 37' όταν ο Πίντο πάσαρε στον Κόναν που σούταρε από την μικρή περιοχή, όμως ο Μπολάτ έδιωξε σε κόρνερ. Οι Γερμανοί ισοφάρισαν στο 57' όταν Στιντλ και Κόναν συνδυάστηκαν όμορφα και ο δεύτερος τροφοδότησε τον Ντιούφ, ο οποίος με αριστερό πλασέ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Μπολάτ και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Βαλένθια - Αϊντχόβεν 4-2
Η Βαλένθια άνοιξε το σκορ στο 11' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ερνάντες ο Πιάτι σέντραρε από τα δεξιά για τον Βίκτορ Ρουίς, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Ίζακσον. Πριν η Αϊντχόβεν προλάβει να συνέλθει η Βαλένθια «χτύπησε» ξανά στο 13' όταν ο Μπάραγκαν σέντραρε από τα δεξιά για τον Σολδάδο, ο οποίος με αριστερό τακουνάκι σημείωσε ένα όμορφο γκολ για το 2-0.
Οι γηπεδούχοι κλείδωσαν την νίκη της στο 44' όταν ο Ζόνας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Στρότμαν, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Σολδάδο κάνοντας το 3-0. Οι Ισπανοί «φλέρταραν» με το τέταρτο γκολ στο 45' όταν ο Μπάραγκαν σέντραρε από τα δεξιά για τον Πιάτι, ο οποίος με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Η Βαλένθια σκόραρε ξανά στο 57' όταν ο Παρέχο με μπαλιά τριάντα μέτρων έβγαλε τον Πιάτι μόνο απέναντι στον Ίζακσον και ο Αργεντινός με δεξί πλασέ έκανε το 4-0.
Οι Ολλανδοί ωστόσο αντέδρασαν εκμεταλλευόμενοι την χαλάρωση των «νυχτερίδων» και μείωσαν στο 83' με πέναλτι του Τοϊβόνεν, το οποίο κέρδισε ο Στρότμαν από τον Ματιέ. Η Αϊντχόφεν μπήκε στο «κόλπο» της πρόκρισης στο 90' όταν ο Λαμπιάντ σέντραρε από τα δεξιά για τον Βινταλούμ που με αριστερό σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Άλβες, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.
Αλκμάαρ - Ουντινέζε 2-0
Στο 63ο λεπτό η Ουντινέζε είχε μεγάλη ευκαιρία, με την κεφαλιά του Πασκουάλε να γλύφει το δοκάρι.
Η Αλκμαάρ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 63ο λεπτό, καθώς ο Άλτιντορ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Πασκουάλε και ο Μάρτενς με κεφαλιά έκανε το 1-0.
Στο 81ο λεπτό ο Χαντάνοβιτς έσωσε σε ακόμη μια φάση την ομάδα του, καθώς είπε όχι σε σουτ του Γκούντμουντσον. Το τελικό 2-0 για τους Ολλανδούς έκανε ο Φάλκενμπουργκ με όμορφο πλασέ στο 85ο λεπτό.
Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα η Αλκμαάρ θα μπορούσε να είχε καθαρίσει και την πρόκριση αλλά ο Χαντάνοβιτς είπε όχι στον Φάλκενμπουργκ.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: