Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Η Εθνική εφήβων ηττήθηκε από τη Λιθουανία

Η εθνική Εφήβων δεν παρουσίασε το καλό της πρόσωπο στον τελευταίο της αγώνα για τον πρώτο όμιλο της πρώτης φάσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Οκλαντ, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από την Λιθουανία με 85-70 και να προκριθεί ως τρίτη από τον όμιλό της.

Τα γρήγορα φάουλ που χρεώθηκαν οι Παπανικολάου και Γιάνκοβιτς επηρέασαν τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα οι Λιθουανοί να επιβάλουν το ρυθμό τους και να «κλείσουν» το ημίχρονο με μία διαφορά τριών πόντων (40-37).

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου η ελληνική ομάδα έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει και η διαφορά έφτασε στους 9 πόντους (56-47). Μέσα σε ένα τρίλεπτο, όμως, οι Μάντζαρης, Σλούκας και Παπανικολάου «γύρισαν» το παιχνίδι και έβαλαν την εθνική σε θέση οδηγού με ένα σερί 2-13 (58-60). Μέχρι τα μέσα της τελευταίας περιόδου, οι πρωταθλητές Ευρώπης ήλεγχαν το ρυθμό του παιχνιδιού, όμως στα τελευταία τρία λεπτά επήλθε πλήρης καθίζηση.

Οι Λιθουανοί με τους Μοτεγιούνας και Ορέλικ να σκοράρουν ακατάπαυστα έριξαν στο καναβάτσο την εθνική και «έχτισαν» μία διαφορά, η οποία τους έδωσε την πρώτη θέση στον όμιλο και ταυτόχρονα έριξαν την εθνική στην τρίτη (στην τριπλή ισοβαθμία το Πουέρτο Ρίκο είχε καλύτερο συντελεστή). Στην αναμέτρηση αγωνίστηκε για περίπου 8 λεπτά και ο Ζήσης Σαρικόπουλος, ο οποίος όμως ένοιωσε εκ νέου ενοχλήσεις στο αριστερό του γόνατο και αποσύρθηκε. Πλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ, Γαλλία και Αίγυπτο για την επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 40-37, 58-60, 85-70.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Βιτόλντας Μασάλσκις): Γιουκόνις 5 (1), Ρεντίκας 5, Μπερτάσιους 3 (1), Σιμκεβίτσιους, Σλέζας 10, Μοτεγιούνας 28 (3), Ορέλικ 21 (4), Τσιζάουκας 9 (1), Ντρουνγκάιλας 4.
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου, Αγγελόπουλος, Μάντζαρης 14 (3), Καραθανάσης, Παπανικολάου 13 (3), Γεωργάκης 2, Σλούκας 14 (2), Γιάνκοβιτς 8 (2), Παππάς 6, Κασελάκης 11 (1), Σαρικόπουλος 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: