Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Πρόστιμο στην Ακτή από ΦΙΦΑ...


επιμέλεια-TENORIO...


Με πρόστιμο τιμωρήθηκε τελικά η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ακτής Ελεφαντοστού για τα τραγικά γεγονότα τις 29ης Μάρτιου, όπου είχαν βρει έξω από το «Felix Houphouet-Boigny», τραγικό θάνατο 22 φίλαθλοι. Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA τιμώρησε την FIF με πρόστιμο 47 χιλιάδων δολαρίων, αφού πρώτα έγινε έρευνα και αυτοψία στο στάδιο του Αμπιτζάν. Στις.

Η διεθνής ποδοσφαιρική ομοσπονδία, έπειτα από ενδελεχείς ελέγχους, εντόπισε σωρεία παραλήψεων στον τομέα της ασφάλειας, οι οποίες και θα πρέπει να διευθετηθούν ως τον Σεπτέμβριο που η εθνική ομάδα θα αγωνιστεί για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.

Για το λόγο αυτό στο παιχνίδι κόντρα στην Μπουρκίνα Φάσο στις 5 Σεπτεμβρίου, θα εισέλθουν αυστηρά 20.000 φίλαθλοι (συμπεριλαμβανομένων των φιλοξενούμενων), οι οποίοι θα έχουν ελεγχθούν από τις αρχές, τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο πριν από το γήπεδο. Σε ακτίνα 100-200μ. θα υπάρχει και δεύτερος έλεγχος προκειμένου απομακρύνονται όσοι δεν έχουν εισιτήρια.

Η FIFA σε ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής: «Η πλήρης χωρητικότητα του σταδίου (34.600) θα επιτραπεί σε μεταγενέστερα παιχνίδια εφόσον ληφθούν με επιτυχία τα προσωρινά μέτρα που ετέθησαν».

Οι επιθεωρητές μίλησαν τόσο με την τοπική αστυνομία, όσο και με τους επικεφαλής της κυβέρνησης και της FIF, αλλά βάση της πειθαρχικής απόφασης δεν επιρρίπτονται ευθύνες σε κανέναν.

Επίσης ανακοινώθηκε η δωρεά 96 χιλιάδων δολαρίων στις οικογένειες των θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: