Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Οι Καβαλίερς στην Ελλάδα!

cavs.jpgΈνα μεγαλόπνοο σχέδιο που θα προωθήσει τους καλύτερους νέους Έλληνες μπασκετμπολίστες στην αμερικανική αγορά και θα συνδέσει όποιες ομάδες συνεργαστούν, με το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, είναι έτοιμο να περάσει τα σύνορα του ελληνικού μπάσκετ! Σύμφωνα με πληροφορίες , η αμερικανική εταιρία ΤΝΒΑ σε συνεργασία κατά κύριο λόγο με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (κι άλλες 11 ομάδες), θα εφαρμόσει ένα εξειδικευμένο προπονητικό πρόγραμμα, μέσα από το οποίο θα αναδεικνύονται οι πιο ταλαντούχοι παίκτες στις μικρές ηλικίες και θα πηγαίνουν στην Αμερική για να συμμετάσχουν σε τουρνουά με συνομηλίκους τους.

Ξεκίνημα με... Άρσεναλ!

Η αρχή έγινε στην αγορά του ποδοσφαίρου, όπου η ελληνική εταιρία Monogram Events έφερε στη χώρα μας τις ακαδημίες της Άρσεναλ. Τα παιδιά που συμμετέχουν, εκτός από τη διασκέδαση και την εκμάθηση των μυστικών της “στρογγυλής θεάς”, έχουν την ευκαιρία να... “κυνηγήσουν” την εκπλήρωση των ονείρων τους! Σύμφωνα με τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης ακαδημίας, οι καλύτεροι “λιλιπούτειοι” ποδοσφαιριστές που θα ξεχωρίσουν από τις προπονήσεις όλης της σεζόν, ταξιδεύουν στο Λονδίνο και παίρνουν μέρος στο ετήσιο “φεστιβάλ” που διοργανώνουν τα τμήματα υποδομής των “κανονιέρηδων” κάθε καλοκαίρι, μαζί με τους κορυφαίους συνομηλίκους τους από όλον τον κόσμο.

Η εμπλοκή των Καβαλίερς

Η συνέχεια αφορούσε το μπάσκετ και την ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά του σε όλον τον κόσμο.

Για πρώτη φορά, μία από τις κορυφαίες ομάδες του ΝΒΑ, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς σε συνεργασία με την αμερικανική μπασκετική ακαδημία ΤΝΒΑ (The National Basketball Academy) που εδρεύει στο Μπίτσγουντ του Οχάϊο, απλώνει τα δίχτυα της στην ευρωπαϊκή (σ.σ.: προσανατολίζεται να εφαρμόσει το σχέδιο και στην Ισπανία) και δη στην ελληνική αγορά με στόχο να προωθήσει το μπάσκετ και να αναδείξει τα μεγαλύτερα ταλέντα του αθλήματος.

Η συνεργασία με τις ελληνικές ομάδες

Τις τελευταίες μέρες, στη χώρα μας βρίσκονται οι τρεις ιδιοκτήτες της εν λόγω ακαδημίας και ήδη έχουν αρχίσει τις επαφές με τις ελληνικές ομάδες. Το deal θα γίνει και πάλι μέσω της εταιρίας Monogram Events και θα αφορά ειδική συνεργασία που θα συνάψουν όποιοι σύλλογοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον, για να εφαρμόσουν το εξειδικευμένο αυτό προπονητικό πρόγραμμα στα τμήματα υποδομής τους. Ήδη πολύ “ζεστοί” στο να προχωρήσουν στην υπογραφή των σχετικών συμβολαίων δείχνουν ο Πανιώνιος, η Νήαρ-Ηστ, αλλά και τα Τρίκαλα και ο Αρκαδικός, αφού στόχος των Αμερικανών είναι να συνεργαστούν και με αρκετές επαρχιακές ομάδες για να καλύψουν όλο το φάσμα της ελληνικής επικράτειας.

Το πακέτο της συμφωνίας

Η αμερικανική ακαδημία (www.thebasketballacademy.com), που εκπροσωπείται στη χώρα μας από τους τρεις μετόχους της, τους προπονητές Στιβ Βέγκα και Σέϊν Λουμίνσκι (παλαίμαχος μπασκετμπολίστας με θητεία σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα) και τον επιχειρηματία Μάϊκ Χέϊνς (του οποίου η εταιρία έχει αναλάβει την ηλεκτρονική εγκατάσταση στην “Quicken Loans Arena” των Καβαλίερς), θα εφοδιάζει τις ομάδες με πλήρη ιματισμό που θα έχει το λογότυπο της εταιρίας και των “ιπποτών”, ενώ το πακέτο της συνεργασίας θα περιλαμβάνει τη διοργάνωση συγκεκριμένων τουρνουά στη διάρκεια της σεζόν και φυσικά την αποστολή των κορυφαίων ταλέντων στην Αμερική, όπου θα γίνεται το ετήσιο camp της ακαδημίας.

Τα παρατήματα της TNBA στις Η.Π.Α.

Σε αυτό θα συμμετέχουν οι Έλληνες διακριθέντες στις σχετικές κατηγορίες από 8 έως 16 ετών, μαζί τους Αμερικανούς συνομήλικούς τους από τα αντίστοιχα προπονητικά κέντρα που διατηρεί η ΤNBA στην Καλιφόρνια (Λος Άντζελες), τη Φλόριντα (Ορλάντο και Παλμ Κόουστ), το Μίσιγκαν (Γκραντ Ράπιντς), τη Μινεσότα (Μινεάπολις) και φυσικά το Οχάϊο (Μπίτσγουντ). Εκτός από τους Καβαλίερς, υπό την αιγίδα των οποίων θα λειτουργήσει το όλο εγχείρημα, η αμερικανική ακαδημία έχει εντάξει στη συγκεκριμένη συμφωνία κι άλλες πέντε ομάδες του ΝΒΑ (Λ.Α. Κλίπερς, Σακραμέντο Κινγκς, Σάρλοτ Μπόμπκατς, Νιου Όρλεανς Χόρνετς και Ιντιάνα Πέϊσερς), ενώ βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με ακόμη έξι συλλόγους που συμμετέχουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

Η διεύρυνση του scouting

Με αυτό τον τρόπο, οι ομάδες του ΝΒΑ θα μπορούν να ξεχωρίζουν τα ταλέντα της χώρας μας από πολύ μικρή ηλικία και να ρίχνουν την προσοχή τους στα νεαρά “φυντάνια” του ελληνικού μπάσκετ, διευρύνοντας παράλληλα και τους ορίζοντες του international scouting! Οι ιδιοκτήτες της ΤΝΒΑ βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με Έλληνες προπονητές, που υπό την αιγίδα του (επίσης υπό αναζήτηση) τεχνικού διευθυντή του προγράμματος, θα επιβλέπουν την εφαρμογή του προγράμματός τους, ενώ δεν αποκλείονται να προσλάβουν κι έναν έμπειρο τεχνικό, ο οποίος θα εκτελέσει χρέη τεχνικού συμβούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: