Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Ματσόν: «Ο Άρης ανήκει σε όλους»

Ματσόν: «Ο Άρης ανήκει σε όλους»

Ο προπονητής του Άρη, Αντρέα Ματσόν μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, αυτές που έρχονται αλλά και τις διοικητικές εξελίξεις.

Ο Ιταλός τεχνικός υπογράμμισε αρχικά: «Περιμένουμε πολλά από τον Νίκο Χατζηβρέττα και τον Δήμο Ντικούδη, έχουμε θέσει υψηλούς στόχους, οι παίκτες αυτοί διαθέτουν εμπειρία και θα βοηθήσουν να πετύχουμε νίκες, με τις πρώτες που θέλουν στα προκριματικά της Ευρωλίγκα.

«Θα ήθελα να έχω πολλούς Έλληνες, θα δούμε και τι χρήματα έχουμε, δεν μπορούμε να ξοδέψουμε περισσότερα απ’ όσα έχουμε στην διάθεση μας. Θα δούμε τι θα γίνει».

Όσον αφορά για τα συμπεράσματα του από το ταξίδι του στο Λας Βέγκας, όπου παρακολούθησε το σάμερ λιγκ είπε: «Εκεί δεν πας για να βρεις παίκτες, τους ξέρεις ήδη. Γνωρίζω την αγορά και σίγουρα ήταν μία ευκαιρία για να μιλήσω με μάνατζερ, να ανταλλάξουμε απόψεις, να μιλήσω με ορισμένους παίκτες. Έχουμε κάποιες ιδέες και πιστεύω ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε μία κίνηση μεταγραφική. Ακόμα οι τιμές είναι υψηλές, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, υπάρχουν πολλοί παίκτες στην αγορά».

Ο Ιταλός τεχνικός αναφέρθηκε και στις αλλαγές στα διοικητικά και οικονομικά δεδομένα της ΚΑΕ λέγοντας: «Ο κ. Δαμιανίδης μου εξήγησε την κατάσταση. Είναι καλό αυτό, ο Άρης ανήκει σε όλους. Έγινε ένα μεγάλο βήμα, το έχω ξαναπεί ότι ο Άρης πρέπει να έχει πολλούς υποστηρικτές, ανθρώπους που βοηθάνε όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να πετύχει η ομάδα. Οι πολλοί μπορούν να κάνουν την διαφορά».

Αναφορικά για τα προκριματικά της Ευρωλίγκα και τα παιχνίδια με το Μαρούσι είπε: «Δεν ξέρουμε ακόμα το ρόστερ του Αμαρουσίου, δεν κοιτάω τους άλλους αντιπάλους αλλά μόνο το Μαρούσι. Η Άλμπα βέβαια είναι αλήθεια ότι δίνει τρελά λεφτά, έχει προοπτικές και έχει αποκτήσει καλούς Αμερικανούς. Προσωπικά δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο, θα είναι καλό που θα βρεθούμε στα προκριματικά και θα παλέψουμε για το καλύτερο».

Όσον αφορά το σύνολο των μεταγραφών, ο Ιταλός τεχνικός τόνισε: «Θα δούμε, πάμε βήμα βήμα. Πρέπει πρώτα να δούμε το μπάτζετ μας, μετά και τις μεταγραφές των Χατζηβρέττα και Ντικούδη και θα αποφασίσουμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις μας. Προσωπικά θέλω να έχω δέκα ισάξιους παίκτες και τους δύο νεαρούς, τον Παπανικολάου και τον Σκορδίλη οι οποίοι θέλουμε να βελτιωθούν, να είναι στην ομάδα και να μπορέσουν να παίξουν και να βοηθήσουν. Αυτός θα είναι ο καλύτερος συνδυασμός».

Ο ίδιος βρίσκεται τώρα στην Βενετία και σε λίγες ημέρες θα βρεθεί στο Μπόρμιο, όπου: «Θα παρακολουθήσω ορισμένα παιχνίδια της Εθνικής Ιταλίας, στο Μπόρμιο με άλλες Εθνικές ομάδες. Να δω ορισμένους παίκτες σε αυτά τα φιλικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: