Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Αξίζουν το μπράβο!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναγνωρίζει την άξια κατάκτηση της Ευρωλίγκα από τον Ολυμπιακό και δίνει συγχαρητήρια στους «ερυθρόλευκους».
Κάθεσαι και βλέπεις τον πειστικό τρόπο που πήρε την Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ κάθεσαι και κάνεις συγκρίσεις με την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας και σε πιάνει θλίψη. Βλέπεις την διαφορά. Και επειδή μου αρέσει πάντα να αναγνωρίζω τις δίκαιες και άξιες νίκες του αντιπάλου έχω να πω ότι στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού ο κάθε υγιής φίλαθλος μόνο το καπέλο μπορεί να βγάλει.

Αυτό που πέτυχε στο Λονδίνο ήταν εκπληκτικό και νομίζω, ότι το μπάσκετ γενικά μας βάζει τα γυαλιά σε εμάς που ασχολούμαστε και γουστάρουμε το ποδόσφαιρο (άλλα τα μεγέθη βέβαια). Σαν χώρα έχουμε τις δύο κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Με τα 6 ευρωπαϊκά του Παναθηναϊκού και τα 3 του Ολυμπιακού έχουμε φθάσει τα 9 στα 17 τελευταία χρόνια.

Εκεί δεν έχεις παρά να αναγνωρίσεις την προσπάθεια που κάνουν οι δύο οικογένειες, στις οποίες οφείλεται αυτό. Η οικογένεια Γιαννακόπουλων που έφτιαξε την αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού και τα τελευταία χρόνια η οικογένεια Αγγελόπουλων, που βαδίζουν ολοταχώς στον ίδιο δρόμο με τον αντίπαλό τους και έχουν κερδίσει την εκτίμηση της μπασκετικής Ευρώπης και των υγιώς σκεπτόμενων Ελλήνων φιλάθλων και όχι των «καμμένων», που υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Και μιλάμε για το μπάσκετ, που όποιος βάζει λεφτά τα χάνει. Τα έσοδα από την Ευρωλίγκα είναι αστεία σε σχέση με τα έσοδα από την ΟΥΕΦΑ είτε για την συμμετοχή στο τσάμπιονς λιγκ , είτε για την συμμετοχή στο Europa League.

Kαι όμως έχεις δύο οικογένειες που «ματώνουν» οικονομικά για να κάνουν υπερήφανους τους οπαδούς των ομάδων τους, αλλά και όλους τους Ελληνες. Και όλοι τώρα περιμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον τoυς τελικούς στο μπάσκετ, όπου θα κονταροχτυπηθούν οι δύο κορυφαίες ομάδες.

Τέτοιο ανταγωνισμό γουστάρει ο κόσμος και όχι τα ξεφτιλίκια, που γίνονται στο ποδόσφαιρο, όπου τα γήπεδα αδειάζουν και θα αδειάζουν συνέχεια μέχρι να βάλουν όλοι μυαλό. Διότι όταν πάει κάτι στραβά, δεν φταίει μόνο αυτός που είναι πρώτος, φταίνε και οι άλλοι που είναι από πίσω και δεν κάνουν τίποτα για να το αλλάξουν αυτό.

ΥΓ: Το γράφω διότι πιστεύω ότι κάποιοι φίλοι του Παναθηναϊκού μπορεί να «χαλαστούν» επειδή αναγνωρίζω την άξια κατάκτηση της Ευρωλίγκα και δίνω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Δεν με ενδιαφέρει αν στο παρελθόν οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν αναγνωρίσει τον εξάστερο. Ουδόλως με απασχολεί τι λένε οι άλλοι. Εγώ λέω πάντα αυτό που πιστεύω και στην προκειμένη περίπτωση λέω μπράβο. Και πιστεύω ότι αυτή η επιτυχία του Ολυμπιακού θα πεισμώσει ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για να βελτιωθεί και άλλο η ομάδα και να πάρει το πρωτάθλημα αυτό ,που θα έχει μεγαλύτερη αξία από κάθε άλλο προηγούμενο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: