Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Τι κρατάει ο Σούλης από το φιλικό!!

Το φιλικό του Άρη στην Καρδίτσα, με την Αναγέννηση, έδωσε στον Σούλη Παπαδόπουλο την ευκαιρία να βγάλει εκ νέου κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση και την αξία κάποιων ποδοσφαιριστών που έχει βάλει στο «μικροσκόπιό» του. Πρόκειται για παίκτες που προέρχονται από τα Τμήματα Υποδομής του Άρη, την ομάδα Κ-20 και Κ17, και για τους οποίους εισηγήθηκε ο ίδιος, με την βοήθεια του Τάσου Θέου, την προώθησή τους στην πρώτη ομάδα για… δοκιμαστικά τεστ.

Ο 46χρονος προπονητής θέλει μέσα από τα φιλικά (απομένει αυτό της Πέμπτης με τον Πανθρακικό) να δώσει χρόνοι συμμετοχής στους «νέους» παίκτες προκειμένου όταν του ζητηθεί από τη διοίκηση να παραδώσει σχετική έκθεση για το ποιού έχουν τα «εφόδια» να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα, να είναι πανέτοιμος. Γι? αυτό και πέρα από τα φιλικά, επτά στο σύνολο ποδοσφαιριστές από τα Τμήματα Υποδομής, συμμετέχουν το τελευταίο διάστημα και στο καθημερινό πρόγραμμα των προπονήσεων.

Από το φιλικό του Άρη με την Αναγέννηση, ο Παπαδόπουλος έβγαλε τα συμπεράσματά του. Ξεχώρισε και… τσέκαρε στο μπλοκάκι του την πολύ θετική παρουσία που είχαν στον αγωνιστικό χώρο, ο Καλούδης Λεμονής (γεν. 1995) και ο Ηλίας Σταυρόπουλος (γεν. 1995).

Ο πρώτος έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη. Αγωνίστηκε βασικός στη θέση του αμυντικού χαφ, δίπλα στον Παπαστεριανό, και η παρουσία του κρίθηκε θετική. Ο Παπαδόπουλος έμεινε ευχαριστημένος από τον τρόπο συμπεριφοράς του 18χρονου στον γήπεδο και είναι βέβαιο ότι θα του δώσει κι άλλη ευκαιρία.

Για τον Σταυρόπουλο τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, αφού είχε αγωνιστεί και στο φιλικό με τον Πιερικό (σκοράροντας μάλιστα το 5-1 του Άρη). Στην Καρδίτσα μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, στη θέση του Καζναφέρη, καλύπτοντας την δεξιά πτέρυγα. Είχε καλά πατήματα και το στοιχείο που τον διακρίνει είναι η διεισδυτικότητα και το «ποδοσφαιρικό» μυαλό, αφού έχει σωστή αντίληψη του χώρου και των φάσεων, με το μειονέκτημά του να είναι ότι χρειάζεται περισσότερο όγκο και δύναμη. Να σημειωθεί ότι τον Σταυρόπουλο ο Άρης τον απέκτησε το καλοκαίρι από το Φίλυρο και όσοι τον «έζησαν» φέτος στην ομάδα Κ20 λένε ότι «αυτός σίγουρα θα παίξει μπάλα».

Από εκεί και πέρα, ο Παλιάτσος για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό άρεσε, σε αντίθεση με τον Ζήση ο οποίος κόντρα στον Πιερικό ενθουσίασε τον Παπαδόπουλο, όχι όμως και στην Καρδίτσα. Τα… τεστ για τους «μικρούς» του Άρη θα συνεχιστούν έως και τις 18 του μήνα, οπότε και ολοκληρώνεται η αγωνιστική σεζόν των κιτρίνων. Είναι βέβαιο ότι και φέτος στην ομάδα θα προωθηθούν κάποιοι παίκτες από τα Τμήματα Υποδομής, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 2-3 στον αριθμό που θα υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο. Τον τελικό λόγο φυσικά θα τον έχει ο Σούλης Παπαδόπουλος, σε συνεργασία με τον Τάσο Θέο, και προτού αναχωρήσει για την Αθήνα (με τη λήξη των υποχρεώσεων, το Σάββατο) ίσως υπάρχει νέα συνάντηση με τους ιθύνοντες της ομάδας, μετά και την πιο ολοκληρωμένη άποψη που θα έχει σχηματίσει. Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: