Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Φύσσας: Θα πετύχει ο Σάντος


Ο τεχνικός διευθυντής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματας, Τάκης Φύσσας, εξέφρασε τη βεβαιότητά του του μετά το τέλος της προπόνησης ότι ο πορτογάλος τεχνικός θα πετύχει.

"Ο Φερνάντο Σάντος έχει την στήριξη όλων μας και είμαι σίγουρος πως θα πετύχει. Είναι μεγάλος γνώστης του ποδοσφαίρου και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε. Ασχολείται καθημερινά πάρα πολλές ώρες με την ομάδα με στόχο να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα ματς.

Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να προετοιμαστούμε. Εκτιμώ, όμως, πως η ομάδα θα είναι έτοιμη μέχρι τους επίσημους αγώνες του Σεπτεμβρίου, για τα ματς με Γεωργία και Κροατία".


"Αισθάνομαι πολύ ωραία"

Ο Παντελής Καφές αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην εθνική ομάδα τονίζοντας ότι αισθάνεται ωραία που βρίσκεται και πάλι στους κόλπους της Εθνικής: "Αισθάνομαι πολύ ωραία", είπε αρχικά ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πρώτες εντυπώσεις του από τον Σάντος.

"Είναι λογικό να δουλέψουμε περισσότερο με τον κ. Σάντος, επειδή είναι λίγες μέρες στην Εθνική ομάδα. Θέλει να περάσει τη δική του φιλοσοφία και νοοτροπία σε εμάς, οπότε χρειάζεται να δουλέψουμε πιο πολύ στο γήπεδο και στο ξενοδοχείο"

Ερωτηθείς αν η Εθνική θα είναι έτοιμη για τα επίσημα παιχνίδια με τη Γεωργία (03/09) και την Κροατία (07/09), απάντησε: "Είμαστε στην αρχή της σεζόν και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θα πρέπει να εμφανιστούμε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι γίνεται στις επίσημες υποχρεώσεις. Είναι δυνατό το φιλικό με τη Σερβία και θα βγουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα".

Για το γεγονός ότι η Σερβία έχει κάποιες ομοιότητες με την Κροατία, τόνισε: "Η Σερβία είναι πολύ καλή ομάδα και θέλει να μετρήσεις τις δυνάμεις, προκειμένου να προετοιμαστεί και εκείνη για το Euro 2012".

Στη συνέχεια, ο Καφές μίλησε για το σύστημα 4-4-2 (σε σχήμα ρόμβου) που προτίθεται να χρησιμοποιήσει ο Σάντος: "Αυτά είναι θέματα του προπονητή. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τηρήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες που θα μας δώσει και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

Εκτός αποστολής για το ματς με την Σερβία (11/8) βρίσκεται ο Σάββας Γκέντσογλου, που υπέστη διάταση στον δεξιό δικέφαλο, στο φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ με την Καλλιθέα.

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι :Σηφάκης, Τζόρβας, Κυργιάκος, Μαλεζάς, Μανιάτης, Μαρίνος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βύντρα,Καφές, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Γκέκας, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδης και Σαμαράς.

Στο μεταξύ αυτή ήταν η τελευταία προπόνηση της Εθνικής στον Αγ. Κοσμά, καθώς το προπονητήριο θα κλείσει και περίπου στις 20 Αυγούστου, θα αρχίσουν έργα βελτίωσης του χλοοτάπητα. Η απογευματινή προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου, ενώ η προετοιμασία για τα πρώτα δύο ματς των προκριματικών του Euro 2012 με την Γεωργία (3/9) και την Κροατία (7/9), θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα γήπεδα της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: