Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Το καλωσόρισμα του Σάντος


Η εποχή Φερνάντο Σάντος ουσιαστικά ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής (23:00) με τη συγκέντρωση των μελών της αποστολής που επέλεξε ο Πορτογάλος για το φιλικό αγώνα στο Βελιγράδι με την Σερβία(11/8, 21:30). Στο ξενοδοχείο όπου συγκεντρώνεται η Εθνική ομάδα δεν θα είναι εκεί για να υποδεχθεί τους παίκτες ο Ότο Ρεχάγκελ. Μετά από 9 χρόνια ο "αρχιτέκτονας" αλλάζει και το σκηνικό αναμένεται αμήχανο. Τουλάχιστον στο ξεκίνημα, διότι όσο κυλάει η ώρα θα "σπάει" ο πάγος, μιας και ο Σάντος είτε ως προπονητής του ΠΑΟΚ, είτε ως προπονητής του Παναθηναϊκού είτε ως προπονητής της ΑΕΚ γνωρίζει ήδη τα περισσότερα παιδιά.

Από τους υπεύθυνους της Ομοσπονδίας, ζητήθηκε σε αυτή την πρώτη συγκέντρωση να μην παραβρεθούν στην υποδοχή οι εκπρόσωποι του Τύπου. Κάτι το προχωρημένο της ώρας (23:00) και κάτι το γεγονός ότι ο Σάντος έχει ήδη μιλήσει δύο φορές (και μάλιστα πολύ αναλυτικά) στους Έλληνες δημοσιογράφους, δίνουν κάθε δικαίωμα στον Πορτογάλο να ζήσει αυτό το καλωσόρισμα μακριά από τα φλας και τις κάμερες.

Αυτές τις ημέρες ο Σάντος συμπληρώνει 8 χρόνια γνωριμίας με τη χώρα μας. Σε αυτό το διάστημα έζησε πολλές και διαφορετικές καταστάσεις (αποθέωση, απαξίωση, κράξιμο) και έτσι ήταν εύκολο να γίνει "ένας από εμάς". Άλλωστε, το πώς νοιώθει πλέον αυτός ο άνθρωπος "αποκαλύφθηκε" κατά την παρουσίαση του από την ΕΠΟ (2/7), όταν και επέλεξε να μιλήσει ελληνικά για να καλωσορίσει τη... νέα εποχή! Αυτή ήταν και μια ένδειξη αναγνώρισης για την εμπιστοσύνη που υπάρχει προς το πρόσωπο του από τους παράγοντες της ΕΠΟ αλλά και τους Έλληνες φίλαθλους γενικότερα.

Άλλωστε ο Σάντος είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής και προνομιούχος ενός σπάνιου προτερήματος στην ποδοσφαιρική Ελλάδα: μπορεί με την ίδια ευκολία να επισκεφθεί την Τούμπα και το "Βικελίδης", το ΟΑΚΑ και το "Καραϊσκάκη". Αυτό τουλάχιστον έχουν δείξει οι πρώτες του παρουσίες στα γήπεδα της χώρας, οι οποίες είχαν ως στόχο τον έλεγχο αγωνιστικής ετοιμότητας των Ελλήνων ποδοσφαιριστών στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.


Οι 22 επιλογές του Σάντος για το φιλικό με την Σερβία

Τερματοφύλακες: Σηφάκης, Τζόρβας

Αμυντικοί: Κυργιάκος, Μαλεζάς, Μανιάτης, Μαρίνος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βύντρα, Τοροσίδης

Μέσοι: Καφές, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γκέντσογλου

Επιθετικοί: Γκέκας, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου


Οι 8 ποδοσφαιριστές οι οποίοι έμειναν εκτός σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο

Χαλκιάς (τραυματίας), Σεϊταρίδης, Μόρας, Πατσατζόγλου, Τζιόλης, Πρίττας, Χαριστέας, Καπετάνος


Οι 7 νέοι παίκτες, οι οποίοι δε συμμετείχαν στην 23αδα του Παγκόσμιου Κυπέλλου

Μανιάτης, Μαρίνος, Τζαβέλλας, Καφές, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γκέντσογλου, Μήτρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: