Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο ΠΣΑΠ


νακοίνωση, με την οποία "εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει την απαράδεκτη εκδήλωση λεκτικής και σωματικής βίας" κατά του προπονητή της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Παράλληλα, ο ΠΣΑΠ "κρούει για μια ακόμη φορά και προς κάθε κατεύθυνση τον κώδωνα του κινδύνου για την ιδιαιτέρως ανησυχητική εκδήλωση και επικίνδυνη όξυνση" των κρουσμάτων βίας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.) έχει προ πολλού, εγκαίρως και επανειλημμένως, εκφράσει την ανησυχία, την ευαισθησία του, αλλά και έχει επιδείξει διαρκή εγρήγορση και έντονη δραστηριότητα όσον αφορά στην κατάδειξη, στον στιγματισμό και στην προβολή σημαντικών προτάσεων για την καίρια και αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών κρουσμάτων βίας που ιδίως το τελευταίο χρονικό διάστημα ταλανίζουν το χώρο του ποδοσφαίρου και προέρχονται από "θερμοκέφαλους" που τολμούν να οικειοποιούνται τον τίτλο του "φιλάθλου".

Ο Π.Σ.Α.Π., με τις επισημάνσεις αυτές, εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει την απαράδεκτη εκδήλωση λεκτικής και σωματικής βίας που έλαβε χώρα σε βάρος του προπονητή της Α.Ε.Κ. κ. Ντούσαν Μπάγιεβιτς, κρούει δε, για μια ακόμη φορά και προς κάθε κατεύθυνση, τον κώδωνα του κινδύνου για την ιδιαιτέρως ανησυχητική εκδήλωση και επικίνδυνη όξυνση τέτοιων συμβάντων.

Ο Π.Σ.Α.Π. προσδοκά ότι, έστω και καθυστερημένα, πριν την τετριμμένη και ανούσια πλέον ανεξέλεγκτη έναντι πάντων απόδοση ευθυνών ή και λήψη μέτρων καταστολής, θα υλοποιηθούν και λειτουργήσουν, μέσω διαδικασιών υγιούς, πολύπλευρης και γόνιμης συνεργασίας όλων των θεσμικών φορέων, διαδικασίες και μηχανισμοί πρόληψης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός καταρχήν κοινωνικού και όχι αμιγώς "ποδοσφαιρικού" φαινομένου."

Δεν υπάρχουν σχόλια: